O κορωνοϊός μεταλλάχτηκε!Στέλνει στην εντατική και 30άρηδες και 40άρηδες – Διάγγελμα Μακρόν

Ο αριθμός των περιπτώσεων με κορωνοϊό στη Γαλλία από τις 24 Ιανουαρίου έχει φθάσει τις 4.500 και τους 91 νεκρούς. Όλες οι περιοχές της Γαλλίας είναι πλέον κτυπημένες σε κάποιο βαθμό.

Όμως σε αντίθεση με τις αρχικές υποθέσεις ότι οι ηλικιωμένοι ήταν οι πιο ευάλωτοι στον ιό, και υγιείς άνθρωποι στα 30 και 40 τους μολύνονται πλέον.

Μέχρι τώρα οι φόβοι είχαν επικεντρωθεί στους ηλικιωμένους με ασθένειες και αναπνευστικά προβλήματα. Όμως πλέον και άνθρωποι πολύ νεώτεροι που είναι καλά στην υγεία τους καταλήγουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά συμπτώματα εφόσον μολυνθούν.

“Sponsored links”

Ο επικεφαλής του τμήματος ιολογίας του Νοσοκομείο Τενόν στο Παρίσι, Gilles Pialoux, είπε στην εφημερίδα Le Parisien: “Δεν είναι πλέον καθόλου σπάνιο να βλέπεις νέους ανθρώπους δίχως παθολογικά αίτια να καταλήγουν στο νοσοκομείο. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Ο κύκλος ανοίγει”.

Ο Dilili Annane, επικεφαλής της Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο στο Garches δυτικά του Παρισίου σημείωσε ότι παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο.

Κατά το δημόσιο διάγγελμά του προς τον Γαλλικό λαό την Πέμπτη το βράδυ ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είπε: “Πρέπει να ετοιμαστούμε για το δεύτερο κύμα που θα επηρεάσει νεώτερους ανθρώπους που είναι λιγότερο ευάλωτοι στην ασθένεια που όμως πλέον θα χρειάζονται πλέον και αυτοί θεραπεία”.

Ο Alain Ducardonnet, σύμβουλος υγείας επισημαίνει ότι αυτό το νέο κύμα ασθενών δεν προκαλεί έκπληξη.

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτές οι παρατηρήσεις και επισημάνσεις, προκάλεσαν ανησυχία για πιθανή μετάλλαξη του ιού, ωστόσο, όπως αναφέρει το tvxs.gr, ο καθηγητής Jean-Michel Constantin, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Γαλλικής ιατρικής εταιρείας για την Ανάνηψη, μιλώντας επίσης στην εφημερίδα Le Parisien, τονίζει πως «ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί», αλλά αποδίδει τα κρούσματα στους νέους στην αστραπιαία εξάπλωση και διασπορά, η οποία στατιστικά θα οδηγήσει σε ορισμένα σοβαρά κρούσματα και σε νεότερο πληθυσμό. «Η εξήγηση που δίνω είναι ότι η διάδοση του ιού είναι τόσο μεγάλη ώστε να παρουσιάζονται και πολλά σοβαρά περιστατικά στους νέους», τονίζει χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι μία παρόμοια εξέλιξη υπάρχει και στην Ιταλία με τους ασθενείς με κορωνοϊό να γίνονται όλο και νεότεροι.

“Ο τύπος του ασθενή αλλάζει”, είπε ο Luca Lorini, επικεφαλής τμήματος αναισθησίας σε νοσοκομείο της Βόρειας Ιταλίας.

“Είναι αρκετά νεότεροι, μεταξύ 40 και 45 ετών και τα περιστατικά είναι πιο περίπλοκα”.

Τον τελευταίο καιρό τα νοσοκομεία στη Λομβαρδία έρχονται αντιμέτωπα με όλο και παραπάνω περιπτώσεις ανθρώπων ηλικιών από 25 έως 50 ετών που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Αν και τα δεδομένα ακόμα συλλέγονται δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλο και παραπάνω νεότεροι άνθρωποι καταλήγουν στην εντατική σε σχέση με το πρώτο κύμα της ασθένειας”, είπε ο Pierluigi Lopalco, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πίζα στην εφημερίδα Il Corriere della Sera.

Πάντως, όπως τονίζει ο καθηγητής, “θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στην Κίνα όπου οι ηλικιωμένοι είναι λιγότεροι από τους νέους σε ηλικία, αυτοί που κτυπήθηκαν πιο βαριά ήταν οι νέοι. Στην Ιταλία τα πρώτα κρούσματα παρουσιάστηκαν κοντά σε νοσοκομεία όπου συχνάζουν ηλικιωμένοι. Τώρα ο ιός επεκτάθηκε, και είναι πλέον οι νέοι άνθρωποι, ειδικά αυτοί με πολλές κοινωνικές επαφές που διατρέχουν τον κίνδυνο της μόλυνσης αν δεν απομονωθούν… Στατιστικά λοιπόν, εφόσον ο ιός διακινείται πολύ παραπάνω, είναι αναμενόμενο όλο και πιο νέοι και υγιείς άνθρωποι να αναπτύσουν πνευμονία. Απλά επειδή έχουν καλύτερη υγεία έχουν υψηλότερες πιθανότητες να αναρρώσουν.

Να σημειώσουμε ότι παρόμοια συμπεράσματα προκύπτουν πλέον και στις ΗΠΑ. Ο ιός χτυπά βαριά όλο και νεότερους ανθρώπους.

connexionfrance.com, independent.co.uk

ΠΗΓΗ

Related Posts