Aστυνομικός σκύλος της Χαλκιδικής εντόπισε κρυψώνες ναρκωτικών

Κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη και χασίς εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας και με τη συμμετοχή του αστυνομικού σκύλου «Ακύλας» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής.

Αναλυτικά, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, με τη συνδρομή και των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας συνολικά 6 άτομα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε ακόμα 1 άτομο, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο, είχαν συστήσει και συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής («Ακύλας»), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 114,9 γραμμαρίων,
ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 1 κιλού και 597,9 γραμμαρίων,
4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
2 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και
το χρηματικό ποσό των 5.608 ευρώ.
Επίσης συνελήφθη 1 άτομο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα 5 ατόμων, για αγορά ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ

 

Related Posts