6 πράγματα που κάνουν ΜΟΝΟ οι ψεύτικοι φίλοι

Οι φιλικές σχέσεις είναι συχνά δίκοπο μαχαίρι. Πολλές από αυτές τις σχέσεις έχουν γερά θεμέλια και βασίζονται στην ειλικρίνεια, άλλες, όμως, έχουν πολλά προβλήματα και μπορεί να είναι τοξικές. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι ψεύτικοι φίλοι.

Φίλοι που δεν μας κάνουν παρέα γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί έχουν να κερδίσουν κάτι από μας. Και, ύστερα, χάνονται!

Πώς, όμως, θα τους καταλάβεις;

1. Μιλάνε για σένα πίσω από την πλάτη σου

Συχνά, θα πιάσεις μέλη της παρέας σου να γνωρίζουν πράγματα για σένα ή να έχουν αντιλήψεις για καταστάσεις που έχεις πει μόνο σε αυτό το συγκεκριμένο άτομο. Και, έτσι, θα καταλάβεις ότι μιλάει για σένα πίσω από την πλάτη σου.

2. Σε παρατάνε

Μπορεί να τους έχεις σταθεί και στα καλά και στα δύσκολα. Όταν, όμως, είναι να είναι εκεί για σένα, τότε, είναι απών.

3. Συνέχεια ακυρώνουν τα σχέδια που έχετε κάνει μαζί

Από το να πάτε για έναν καφέ, μέχρι κάτι πιο σημαντικό που έχετε κανονίσει. Πάντα βρίσκουν μία δικαιολογία για να αποφύγουν την παρέα σου.

4. Σε αποκλείουν από τα σχέδιά τους

Δε σε βάζουν στο πρόγραμμά τους. Μπορεί να έχουν κανονίσει κάτι και, απλά, να στο ανακοινώνουν. Και εσύ μένεις στην απέξω!

5. Σου μιλάνε μόνο όταν είναι να ζητήσουν κάτι

Όταν δεν βρίσκουν κάποιον άλλο να τους συμπαρασταθεί, όταν βαριούνται και δεν έχουν τι να κάνουν ή όταν θέλουν να σου ζητήσουν κάτι. Μόνο τότε είναι η επικοινωνία σας. Ποτέ άλλοτε!

6. Σου κάνουν κομπλιμέντα με κακό τρόπο

Ξέρεις τι εννοώ! Αυτά τα κομπλιμέντα που ουσιαστικά δεν είναι κομπλιμέντα. Που, ενώ, έχουν να σου πουν ένα καλό, από πίσω κρύβονται άλλα εκατό κακά πράγματα.

 

 

neolaia.gr