27χρονη σερβιτόρα ξεσπά στον Νίκο Χαρδαλιά!Kύριε έχετε γνώση τι σημαίνει take away?

Σάλος έχει δημιουργηθεί με την απόφαση στο τοπικό lockdown της Θεσσαλονίκης να απαγορευτεί στην εστίαση το take away..

Ρωτήσαμε μια κοπέλα την Μαρία που είναι 27 ετών και έχει χάσει την δουλειά της μετά από λουκέτο του ιδιοκτήτη εστίασης που εργαζόταν.

Και μας είπε τα εξής :

Μέχρι στιγμής (γιατί κάθε λίγο και λιγάκι η κυβέρνηση ανακοινώνει και κάτι διαφορετικό) λειτουργεί κανονικά το delivery.

Η εικόνα της κυβέρνησης είναι να μη έχει κατασταλάξει σε τίποτα συγκεκριμένο και σταθερό όσον αφορά τις αποφάσεις των νέων μέτρων.

Και αυτό έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης,τους υπαλλήλους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που αναγκάστηκαν να κλείσουν πρώτα τα καταστήματα τους ενώ τα μέτρα του lockdown καθυστέρησαν να ανακοινωθούν αρκετά.

Σε σημείο κάποια καταστήματα που άνοιξαν διστακτικά, τελευταία στιγμή να κάνουν αλλαγές στον χώρο τους εν ώρα λειτουργίας για delivery.Ο προβληματισμός μας όμως είναι ο εξής :

Ο κ.Χαρδαλιάς γνωρίζει πραγματικά τι σημαίνει ο όρος take away?

Το take away που είναι εδώ και χρόνια διαδεδομένο και στη χώρα μας σημαίνει να αγοράσει ο καταναλωτής κάτι από ένα κατάστημα και να απομακρυνθεί μετά την πληρωμή για να το καταναλώσει αλλού.

Σύμφωνα με τον κ.Χαρδαλιά υποθέτουμε, ισχύει ο όρος take away αποκλειστικά για τα καταστήματα εστίασης ενώ ανέκαθεν υπήρχαν αγορές τύπου take away σε οποιαδήποτε γωνιά της γης.

Το να αγορασεις κ.Χαρδαλιά ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς και να πας σπίτι σου είναι συναλλαγή τύπου take away.

Το να πάρεις από ένα φαρμακείο ένα χάπι για τον πονοκέφαλο και να το πάρεις σε άλλο χώρο και όχι εντός του φαρμακείου,είναι συναλλαγή τύπου take away.

Το να ζητήσεις να σου ζυγίσουν 1 κιλό ντομάτες σε ένα σούπερ μάρκετ και να μη τις κάνεις σαλάτα μέσα στο σούπερ μάρκετ αλλά στο σπίτι σου ή σε άλλο σπίτι είναι συναλλαγή τύπου take away.

Παίρνουμε δηλαδή άμεσα κάτι αποχωρούμε από το σημείο ,πληρώνουμε και το καταναλώνουμε αλλού!

Όλες αυτες οι συναλλαγές είναι στην ουσία ΜΟΡΦΗΣ take away.

Έχετε δεί κ.Χαρδαλιά άνθρωπο να παίρνει από φαρμακείο προφυλακτικά και να τα δοκιμάζει εκεί?

Έχετε δεί κ.Χαρδαλιά άνθρωπο να παίρνει από φούρνο γάλα για τα παιδιά του και να το ζεσταίνει εκεί?

Ξέρετε που πατάτε και που βαδίζετε? Πόσες καταστροφικές συνέπειες θα υπάρξουν και ήδη υπάρχουν στον χώρο της εστίασης που άλλοι χάσαμε τη δουλειά μας και άλλοι είναι με αναστολή?

Κάποιοι άνθρωποι της κυβέρνησης αποφάσισαν με δικά μας χρήματα να πετάξουν τεράστια ποσά σε τηλεοπτικά κανάλια.Δεν είχατε ανάγκες για ΜΕΘ κ.Χαρδαλιά?Δεν είχατε ανάγκες για τρόπους προστασίας των ευπαθών ομάδων?

Η εστίαση δηλαδή γίνεται ο ΣΩΤΗΡΑΣ και θα εξαφανίσει τον ιό?

Είναι αδιανόητο όλο αυτό που συμβαίνει και σας παρακαλούμε θερμά δείτε στα σοβαρά το ζήτημα του covid ,βρείτε λύσεις για τις ευπαθείς ομάδες και αφήστε μας να δουλέψουμε και να ζήσουμε όπως κάνει η Κίνα εδώ και αρκετό καιρό! “

 

Μαρία 27 ετών

Θεσσαλονίκη 3/11/20