Χρυσές Σφαίρες: Οι νικητές

Το «1917» του Σαμ Μέντες κέρδισε με διαφορά την μάχη των εντυπώσεων στην φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών με την νίκη του στις κατηγορίες της Καλύτερης Δραματικής ταινία και Σκηνοθεσίας. Το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» μπορεί να κέρδισε τρεις, αυτές της Καλύτερης Ταινίας, Κωμωδία ή Μιούζικαλ, σεναρίου και Β Ανδρικού ρόλου για τον Μπραντ Πιτ, αλλά ή ήττα του Κουέντιν Ταραντίνο στη Κατηγορία του καλύτερου σκηνοθέτη, σηματοδοτεί μάλλον κάτι.

Το «Joker» του Τοντ Φίλιπς κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες, την άχαστη του Α Ανδρικού για τον Χοακίν Φίνιξ και της καλύτερης μουσικής για την Χίλντουρ Γκούντναντότιρ, ενώ το «Judy» του Ρούπερτ Γκούλντ έφερε τη Σφαίρα Α Γυναικέιου ρόλου στην Ρενέ Ζελβέγκερ.

Στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ, τα βραβεία ερμηνείας κέρδισαν ο Τάρον Εγκερτον για το «Rocketman» και η Ακουαφίνα για το «The Farewell»

Η «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπόμπακ, η ταινία που συγκέντρωσε τις περισσότερες υποψηφιότητες φέτος περιορίστηκε σε ένα μόνο βραβείο, αυτό του Β Γυναικείου Ρόλου για την υπέροχη Λόρα Ντερν, ενώ o «Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε έφυγε με άδεια χέρια από την απονομή.

Στην πραγματικότητα εκτός από την νίκη της Λόρα Ντέρν, το μόνο άλλο βραβείο που κέρδισε μια παραγωγή του Netflix ήταν αυτό της Ολίβια Κόλμαν για το «The Crown», ακόμη κι αν η πλατφόρμα είχε συνολικά 34 συνολικά υποψηφιότητες στις κινηματογραφικές και τις τηλεοπτικές κατηγορίες. Καθόλου καλά θα έλεγε κανείς, αν κι αυτό δεν είμαστε σίγουροι αν πρέπει να μεταφραστεί ως κάποιο μήνυμα για το Netflix, αφού στην ουσία οι ψηφοφόροι των Χρυσών Σφαιρών δεν έχουν παρά ελάχιστη σχέση με την αμερικανική βιομηχανία κι αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως είναι η προσέλευση των σταρ στην απονομή τους που θα κάνει το σόου τους πολύ πιο ελκυστικό και θα μεγιστοποιήσει τα έσοδά τους από τα τηλεοπτικά του δικαιώματα.
 

To μεγάλο τιμητικό βραβείο Cecil De Mille φέτος το πήρε ο Tom Hanks

 

Related Posts