Χριστούγεννα στην Καλαμαριά!Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Τα γιορτινά του έχει φορέσει ο Δήμος Καλαμαριάς κι ετοιμάζεται να υποδεχτεί το νέο έτος με σειρά εκδηλώσεων. Το δώδεκα μέτρων Χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει ήδη στηθεί στην κεντρική πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού και θα ανάψει τα 15.000 λαμπιόνια του, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30μ.μ, με τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς να γεμίζει με γιορτινούς ήχους όλη την περιοχή.

«Kαλωσορίζουμε το 2022, με την ελπίδα ότι το αύριο ανατέλλει καλύτερο.

Ατενίζοντας με αισιοδοξία τη νέα χρονιά δημιουργήσαμε ένα εορταστικό σκηνικό, ώστε το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα να μας κυριεύσει και να μας γεμίσει με χαρά και χαμόγελα, όπως αρμόζει σ’ αυτές τις γιορτινές μέρες» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, επισημαίνοντας ότι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί αφορούν μικρούς και μεγάλους, αφού όλοι έχουν ανάγκη να νιώσουν τη χαρά που σκορπίζει το πνεύμα των Χριστουγέννων!

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, θα υλοποιηθούν δρώμενα και δράσεις μόνο στον εξωτερικό χώρο της Πλατείας Προσφυγικού Ελληνισμού και του πεζόδρομου της Κομνηνών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού :

TETAΡTH 15/12/2021, 18.30 Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου ∆έντρου με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς.

Δρώμενο με ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους από την καλλιτεχνική ομάδα  «ΚΙΡΚΟ» .

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12/2021, 11.30Έθιμο “Αραπλί”

Παραδοσιακό δρώμενο που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Χορευτικό Όμιλο Καλαμαριάς «ΒΟΡΕΑΔΕΣ»

KΥΡΙΑΚΗ 19/12/2021, 11.30 Μπάντα κρουστών ΠΑΡΑΝΑΟΥΕ Μουσικοχορευτικό δρώμενο από 12 και πλέον μουσικούς και 3 χορευτές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/12/2021, 11.30 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς. KΥΡΙΑΚΗ 26/12/2021, 11.30 “ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ” Μουσικοχορευτικό δρώμενο σε συνεργασία με την «Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς»

ΠΕΜΠΤΗ 30/12/2021, 11.30 Μπάντα δρόμου “ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΜΥΤΕΣ” Θέατρο δρόμου με ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, ξωτικά, μασκώτ, μουσικούς, σόου, σαπουνόφουσκες και παιχνίδια με το κοινό!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/12/2021, 11.30“ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ”

Παραδοσιακό δρώμενο του 12-ημέρου Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο «ΟΙ ΜΙΘΡΙΟΙ»

KΥΡΙΑΚΗ 2/01/2022, 11.30 “Ευχές και καλαντίσματα”

Μουσικό δρώμενο με τη μπάντα κρουστών «ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ» από 12 και πλέον μουσικούς με πνευστά και κρουστά.

ΠΕΜΠΤΗ 06/01/2021, 11.30 Παράσταση τσίρκο & εναέριων ακροβατικών.  Δράσεις με ξυλοπόδαρους και roller με την Καλλιτεχνική ομάδα «ΚΙΡΚΟ»

 Δράσεις στην πλατεία

18/12, 11.30

“Φώτα, κλικ…Πάμε!” Τρία ξωτικά έρχονται στην Πλατεία κουβαλώντας τη βαλίτσα τους με τα πιο χαρούμενα, περίεργα και απολύτως Χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ για να στήσουν τα καλύτερα σκηνικά, για την απόλυτη Χριστουγεννιάτικη φωτογραφία! Με την καλλιτεχνική ομάδα «ΛΑΛΑ – LAND». 19/12, 11.30

“Είσαι Αθλητικός Τύπος;;;!”Τα Ξωτικά είναι παγκοσμίως γνωστά για τις αθλητικές τους επιδόσεις! Φέτος αποφάσισαν να δείξουν σε όλους πώς γίνεται! Σκι στο Πλακάκι, Στόχος & Αγωνιστικό Σχοινάκι θα είναι μόνο η αρχή της αθλητικής σας καριέρας!Πάρτε αγκαζέ την παρέα ή την οικογένεια…βάλτε αθλητικό παπούτσι και βουρ!Με την καλλιτεχνική ομάδα «ΛΑΛΑ – LAND».

23/12, 17.30

Ξυλοπόδαρος με φωτάκια, Μασκότ και Ξωτικοδοκιμασίες

Ο πιο εντυπωσιακός ξυλοπόδαρος που έχετε δει, θα σας καθηλώσει με τα φωτεινά φτερά του και σκανδαλιάρικα ξωτικά γεμάτα κέφι και χαρά σας παρασέρνουν σε ένα ξέφρενο πάρτι. Με την καλλιτεχνική ομάδα «ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ».

24/12, 11.30

“Χριστουγεννιάτικο πάρτυ! ”Party με μουσικοκινητικές δραστηριότητες, Ξυλοπόδαροι που μοιράζουν καραμέλες και Μάγος, με την καλλιτεχνική ομάδα «TSIRKOLINO».

25/12, 11.30“

Ο Άη Βασίλης έρχεται! ”Ο Άη Βασίλης με τα δύο ξωτικά του έρχεται πλατεία για να πει τα κάλαντα, να μοιράσει γέλιο και να κάνει τα πιο πρωτότυπα ομαδικά παιχνίδια γεμάτα μουσική και χορό κρατώντας εννοείται πάντα τις σωστές αποστάσεις για σιγουριά! Με την καλλιτεχνική ομάδα «ΛΑΛΑ – LAND».

26/12, 11.30

“Ξωτικά & Ξυλοπόδαροι ”Με την καλλιτεχνική ομάδα «TSIRKOLINO» δημιουργούμε μια πολύ διασκεδαστική ατμόσφαιρα, με πολλά δημιουργικά παιχνίδια.

26/12, 11.30

“Γράμμα στον Άη Βασίλη”Να η ευκαιρία! Γράψτε το δικό σας γράμμα στον Άη Βασίλη!Με την καλλιτεχνική ομάδα «TSIRKOLINO».

28/12, 11.30“Ο Άη Βασίλης έρχεται!” Ο Άη Βασίλης με τα δύο ξωτικά του έρχεται πλατεία για να πει τα κάλαντα, να μοιράσει γέλιο και να κάνει τα πιο πρωτότυπα ομαδικά παιχνίδια γεμάτα μουσική και χορό, κρατώντας για σιγουριά πάντα τις σωστές αποστάσεις!Με την καλλιτεχνική ομάδα «ΛΑΛΑ – LAND».

29/12, 11.30

“Χριστουγεννιάτικες μασκότ και Μπαλονοκατασκευές”Διασκεδάζουμε με τον Ρούντολφ, τον Χιονάνθρωπο και την καλλιτεχνική ομάδα «TSIRKOLINO»

31/12, 11.30

“Γράμμα στον Άη Βασίλη

”Η τελευταία νύχτα του χρόνου καταφθάνει. Μη ξεχάσετε να γράψετε στον Άη Βασίλη !Με την καλλιτεχνική ομάδα «TSIRKOLINO».

01/01, 11.30

“Φέτος θέλω…”Τρία ξωτικά βρίσκονται γύρω και μέσα στην Πλατεία με δύο Μαυροπίνακες και σας ζητούν να γράψετε τις ευχές σας ή/και τα θέλω σας για το 2022 και ελάτε να φτιάξουμε τους πιο χαρωπούς και γεμάτους ελπίδα και χαρά πίνακες! Με την καλλιτεχνική ομάδα «ΛΑΛΑ – LAND».

02/01, 11.30

“Πόσο παιδί είσαι;!”Το πρώτο πράγμα που λέει ο Άη Βασίλης στα ξωτικά του κάθε πρωί είναι να παραμένουν παιδιά όσο χρονών και να είναι και τα ξωτικά ακολουθούν πάντα αυτά που τους λέει ο αγαπημένος τους Άη Βασίλης! Ελάτε λοιπόν στην αγαπημένη μας πλατεία για να παίξουμε στο μεγάλο επιδαπέδιο Φιδάκι και την επιδαπέδια Τρίλιζα και να μείνουμε για πάντα παιδιά! Με την καλλιτεχνική ομάδα «ΛΑΛΑ – LAND».

03/01, 11.30

“Face painting, Ξυλοπόδαρος, Μασκότ!”Face painting σε όλα τα παιδιά από Κλόουν, ένας πανύψηλος Ξυλοπόδαρος και ο Μίκυ ως μασκότ. Με την καλλιτεχνική ομάδα «TSIRKOLINO».

04/01, 11.30

Face painting, Σαπουνόφουσκες και Ξωτικοδοκιμασίες

Εντυπωσιακές σαπουνόφουσκες θα σας ξετρελάνουν! Σκανδαλιάρικα ξωτικά γεμάτα κέφι και χαρά παρασύρουν το κοινό σε ένα ξέφρενο πάρτι, με τα πιο συναρπαστικά και γρήγορα παιχνίδια και υπέροχες χριστουγεννιάτικες προσωποδημιουργίες!

Με την καλλιτεχνική ομάδα «ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ».

05/01, 11.30

Face painting, Μπαλονοκατασκευές και Ξωτικοδοκιμασίες

Το κέφι συνεχίζει με μπαλονοκατασκευές, καταπληκτικές προσωποδημιουργίες και περιλαμβάνει μουσική, χορό, θεατρικά μουσικοκινητικά παιχνίδια, δρώμενα και διαγωνισμούς με τα πιο σκανδαλιάρικα ξωτικά!Με την καλλιτεχνική ομάδα «ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ MEGA

Related Posts