Χαλκιδική:Αυξημένο το ενδιαφέρον των Γερμανών κατασκηνωτών

Το αυξημένο ενδιαφέρον των Γερμανών κατασκηνωτών για τη Χαλκιδική διαπιστώθηκε κατά τη συμμετοχή των Οργανισμών Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού και αναψυχής στη νότια Γερμανία, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού F.RE.E. (Fair for Leisure and Travel), που έγινε πριν από λίγες μέρες στο Μόναχο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, οι Γερμανοί κατασκηνωτές δείχνουν να προτιμούν τη Χαλκιδική, καθώς είναι εύκολα προσβάσιμη, διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές και συνδυάζει εξωτικές παραλίες, δραστηριότητες στη φύση και μοναδικά αξιοθέατα. Από την άλλη πλευρά, η πόλη της Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται ως ένας γαστρονομικός παράδεισος, που αναμειγνύει αρμονικά το σύγχρονο στοιχείο με την πλούσια ιστορία της, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο και το τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής.
Σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, χαρακτήρισε τη Γερμανία ως μία παραδοσιακά ισχυρή τουριστική αγορά για τη Θεσσαλονίκη και επισήμανε ότι η κοινή προβολή της σε συνδυασμό με τη Χαλκιδική δίνει την ευκαιρία στον Γερμανό τουρίστα να έχει πολλές και διαφορετικές αυθεντικές εμπειρίες 365 μέρες το χρόνο πέρα από την στερεότυπη αναζήτηση του μοντέλου «Ήλιος – Θάλασσα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος επισήμανε ότι η γερμανική αγορά αποτελεί σταθερά την πρώτη εθνικότητα σε αφίξεις και μία σημαντική σε οδικές αφίξεις για τη Χαλκιδική.

*Φωτ. Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης – APEMPE

Related Posts