Η μερέντα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!
Είναι ένα προιόν περιζήτητο και πολλές φορές δεν φτάνει στο σπίτι μιας και με 4-5 φέτες ψωμί ή τσουρέκι τελειώνει και αρχίζουν οι γκρίνιες.
Υπάρχει τρόπος να φτιάξετε την δική σας σπιτική μερέντα.
Ετσι θα ξέρετε πρώτον ότι έχει δημιουργηθεί από τα χεράκια σας και δεύτερον θα μπορείτε να βγάζετε μεγαλύτερες ποσότητες σε περίπτωση που έχετε καλεσμένους φίλους των παιδιών σας!
Πως φτιάχνω σπιτική μερέντα
Υλικά για σπιτική μερέντα
2 μέρη ταχίνι μαύρο
1 μέρος μέλι
Χαρουπάλευρο (όσο πάρει)
Λίγα αλεσμένα φουντούκια
Λίγο νερό για το ανακάτεμα
Παρασκευή μερέντας
Ρίχνουμε σε ένα σκεύος το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αν είναι σκληρό προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Ρίχνουμε μία δύο κουταλιές χαρουπάλευρο και τα αλεσμένα φουντούκια.
Ανακατεύουμε ξανά.
Φέρνουμε τη μερέντα στη ρευστότητα που θέλουμε προσθέτοντας ή λίγο νερό ή λίγο χαρουπάλευρο.