Το καρτούν μοιάζει με τον μεταγλωττιστή ή ο μεταγλωττιστής με το καρτούν;

*Εντάξει μπορεί να μη μοιάζουν όσο στην αρχική εικόνα, αλλά μοιάζουν αρκετά*

Και οι 4 ηθοποιοί και η μια τραγουδίστρια που ακολουθούν θα μπορούσαν κάλλιστα να ερμηνεύσουν τους ήρωες που μεταγλωττίζουν σε μια ενδεχόμενη εκδοχή των ταινιών από animation σε μια ανθρώπινη έκδοση.

CARL FREDRICKSEN- ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ (Από την ταινία “UP”)

 

O Carl Fredricksen που πρωταγωνιστεί στην ταινία “up” είναι ένας ένας μοναχικός, κατσούφης και ιδιότροπος γεράκος, ο οποίος ωστόσο αποδεικνύεται ψυχούλα και παιδί, παρά τα 78 του χρόνια. Η μετάφραση στα ελληνικά γίνεται από τον Κώστα Βουτσά. Ο γλυκύτατος κύριος Βουτσάς όχι μόνο έχει καρδιά μικρού παιδιού, όπως ο ήρωας μας τελικά, αλλά επίσης μοιάζει αρκετά και με τον κύριο Carl, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες. FUN FACT: Ο κύριος Βουτσάς όταν του ζητήθηκε να κάνει τη μεταγλώττιση ήταν ίδια ηλικία με τον Carl κάτι που τους κάνει ακόμα πιο ίδιους.

CINDERELLA- ΆΡΙΕΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ( Από την ομώνυμη ταινία)

 

Η Άριελ Κωνσταντινίδη συμμετείχε στην μεταγλώττιση της νέας ταινίας της Σταχτοπούτας με τον τίτλο: Σταχτοπούτα ΙΙ: Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και ανέλαβε να χαρίσει τη φωνή της στην πρωταγωνίστρια. Οι ομοιότητες μεταξύ τους είναι εμφανείς. Όμορφες, γλυκές, ξανθιές, με την κυριότερη ομοιότητα ότι και οι δύο έχουν ονόματα πριγκιπισσών της DISNEY. (με την μόνη διαφορά ότι η Σταχτοπούτα είναι κιόλας -λεπτομέρειες-)

VAIANA- ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ (Από την ταινία “MOANA”)

 

Η Βαιάνα στην ταινία με πρωταγωνίστρια την ίδια είναι η ισχυρογνώμων κόρη του επικεφαλής μιας πολυνησιακής φυλής. Η νεαρή κοπέλα επιλέγεται από τον ίδιο τον ωκεανό για να επανενώσει ένα μυστικό κειμήλιο με μια θεά. Όταν μια μάστιγα πλήττει το νησί της, η Βαιάνα σαλπάρει σε αναζήτηση του Μάουι, ενός θρυλικού ημίθεου, με την ελπίδα να επιστρέψει την καρδιά της Τε Φίτι και τη σωτηρία του λαού της. Η Μαρίνα Σάττι χαρίζει τη φωνή της στην πρωταγωνίστρια, ενώ επίσης ερμηνεύει και τα τραγούδια της ταινίας. Όμορφες, ανεξάρτητες, με μακριά καστανά μαλλιά θα μπορούσε κάλλιστα η Μαρίνα να πρωταγωνιστεί και η ίδια ως Βαιάνα στην ταινία.

GRU- ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ (Από την ταινία “Despicable me”)

 

Στην ταινία “Despicable me” ο Γκρου  είναι ένας υπερ-κακός που προσπαθεί να κλέψει την σελήνη. Όταν όμως υιοθετεί τρία κορίτσια από ένα ορφανοτροφείο γίνεται καλός και παύει πια τα μοχθηρά του σχέδια. Ένας ακόμη επιφανειακά κακός που ωστόσο είναι και αυτός ψυχούλα. Ίσως ο κύριος Ζουγανέλης να μη χαίρεται και τόσο με την σύγκριση και την ομοιότητα, όμως μπορούμε να παραδεχτούμε πως οι δύο άντρες μοιάζουν πάρα πολύ, όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά, αφού και οι δύο είναι καυστικότατοι, αστείοι, ευφυείς και αγαπούν τις κόρες τους!

JOY – NANTIA ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ ( Από την ταινία “inside out”)

 

Ομορφιά, γλυκύτητα, σπιρτάδα και χαρά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που συνδέουν τις δυο τελευταίες κυρίες του κειμένου. Η Joy δεν θα μπορούσε να ερμηνευτεί καλύτερα από τη Νάντια. Η γλυκύτητα, η καλοσύνη και η χαρά τους ξεχωρίζει. Ενώ ακόμη έχουν και οι δύο κοντό μαλλί,στρογγυλό πρόσωπο και παιχνιδιάρικα μάτια. Πόση άλλη ομοιότητα;

Τελειώνοντας το άρθρο εξακολουθώ να μη μπορώ να καταλάβω ποιός μοιάζει περισσότερο. Ωστόσο, οι ομοιότητες δεν τελειώνουν εδώ ανάμεσα σε μεταγλωττιστές και καρτούν, γι’αυτό ίσως επιστρέψω στο μέλλον με μέρος δεύτερο.

Home