Τουρκία: Πάνω από 40.000 τα κρούσματα κορωνοιού

Ξεπέρασαν τις 40 χιλιάδες τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία.
Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 96 νέοι θάνατοι και 4.056 κρούσματα.

Συνολικά οι θάνατοι στην Τουρκία ανέρχονται στους 908 ενώ 42.282 είναι τα κρούσματα.

Σε επιστολή του προς το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, ο Πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε την Τετάρτη ότι «Κανένας ιός, καμία πανδημία δεν είναι ισχυρότερη από την Τουρκία».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι μίας από τις χώρες που βρέθηκαν καλύτερα προετοιμασμένες για το ξέσπασμα της πανδημίας χάρη στις μεταρρυθμίσεις της δημόσιας υγείας και διοίκησης που έγιναν τα τελευταία 18 χρόνια που στη διακυβέρνηση βρίσκεται ο ίδιος.
Ανησυχητικό είναι όμως το γεγονός ότι η επιδημία στην Τουρκία, μια χώρα που κατέγραψε επισήμως το πρώτο κρούσμα της στις 11 Μαρτίου, εξελίσσεται με ρυθμό που είναι από τους ταχύτερους στον κόσμο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται πλέον σε λιγότερο από μία εβδομάδα: από τα 7.400 στις 28 Μαρτίου, ο απολογισμός πέρασε στα 15.000 την 1η Απριλίου και ξεπέρασε τα 30.000 τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η τουρκική κυβέρνηση πήρε πολύ νωρίς μέτρα όπως το κλείσιμο των σχολείων και των πολιτιστικών χώρων ή ακόμη η ακύρωση των πτήσεων προς και από τις χώρες που είχαν πληγεί περισσότερο.

Τα μέτρα αυτά σταδιακά ενισχύθηκαν με τον περιορισμό των ανθρώπων ηλικίας άνω των 65 ετών και κάτω των 20 ετών και την καραντίνα που επιβλήθηκε σε περίπου 40 τοποθεσίες.

Χθες, Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά φάνηκε καθησυχαστικός υποστηρίζοντας πως μέχρι τώρα χρησιμοποιείται μόνο το 60%, περίπου, των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας. by

Related Posts