Τα αδέρφια Δαμιανίδη έγραψαν το τραγούδι “Του Αιγαίου Θυγατέρα”- Ερμηνεύει ο Βαλάντης Καπουρελάκος

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα μοιάζει να έχει χάσει κάθε επαφή με το μεγαλείο της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στις Τέχνες, στην Επιστήμη και στον Πολιτισμό, η «Θυγατέρα του Αιγαίου» έρχεται να μιλήσει στην καρδιά μας και να μας θυμίσει ότι: «Επιτρέπεται να πέσουμε, αλλά επιβάλλεται να σηκωθούμε»!

Στο μουσικό της ταξίδι η «Θυγατέρα» φοράει έντονα αρώματα Ελλάδας, καθώς μια σειρά παραδοσιακών μουσικών οργάνων, τυλίγονται με τον ρυθμό μιας σύγχρονης σούστας που συνοδεύουν τον Βαλάντη Καπουρελάκο στην ερμηνεία των στίχων του δημοσιογράφου Στέφανου Δαμιανίδη. Την μελοποίηση αλλά και όλη την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο συνθέτης Γιάννης Δαμιανίδης.

Όπως κάθε Αρχιπέλαγος έτσι και το… «Αιγαίο» έκρυβε για τη «Θυγατέρα» μας υφάλους, οι οποίοι ιδιαίτερα στην εποχή του κορονοϊού ήταν αρκετά δύσκολο να ξεπεραστούν, προκειμένου το τραγούδι αυτό να είναι έτοιμο την ημέρα του εορτασμού των 200 χρόνων από το Έπος του 1821.

Παρόλα αυτά, μια ομάδα εξαίρετων μουσικών, βρήκε τον τρόπο και δουλεύοντας με μεράκι, ξεπέρασε κάθε δυσκολία σε πείσμα των καιρών ,δίνοντας σάρκα και οστά σε ένα τραγούδι, που αν είχε χρώμα θα ήταν σίγουρα γαλανόλευκο!

Η «Θυγατέρα» μιλά γι’ αυτό που όλοι αγαπάμε… Για την Ελλάδα μας!

Έπαιξαν :

Χρήστος Γκαΐλας  I  Ηλεκτρικό Μπάσο

Ηρακλής Παχίδης  I  Τύμπανα

Χρήστος Λαρίσης  I  Ηλεκτρική Κιθάρα

Βαλάντης Καπουρελάκος  I  Ακουστική Κιθάρα

Σάββας Φωτιάδης  I  Ποντιακή Λύρα

Χρήστος Σκόνδρας  I  Γκάιντα – Λαούτο – Τζουρά

Γιώργος Δούσος  I  Κλαρίνο

Γιάννης Δαμιανίδης  I  Πιάνο – Ενορχήστρωση

Graphic Designer  I  Μάκης Κουταμάνης

Μίξη Ήχου – Παραγωγή  I  Γιάννης Δαμιανίδης

Ακούστε το τραγούδι 

Related Posts