Σαμοθράκη: Προβλήματα από την κακοκαιρία

Χάρη στον καθαρισμό των ρεμάτων που έγινε το φθινόπωρο από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από τον Δήμο, δεν προκλήθηκαν μεγαλύτερες ζημιές από τα σημερινά έντονα καιρικά φαινόμενα στη Σαμοθράκη, εκτιμά ο δήμαρχος Νίκος, Γαλατούμος. Ωστόσο το ακριτικό νησί δεν έμεινε αλώβητο από τις έντονες βροχοπτώσεις, καθώς όπως περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκλήθηκαν ζημίες σε αρκετά σημεία τόσο στο αγροτικό όσο και το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

«Από το πρωί έγιναν αρκετές αντλήσεις νερών σε κτίρια (σ.σ. υπηρεσίες και οικίες), ενώ βλάβες υπάρχουν και στο δίκτυο ύδρευσης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει διακοπή υδροδότησης», αναφέρει χαρακτηριστικά. Συμπληρώνει πως το νερό της βροχής εισέβαλλε και στο κτίριο του γυμνασίου-λυκείου και στο νηπιαγωγείο της Καμαριώτισσας, στο πρώτο από τη στέγη και τα παράθυρα και στο δεύτερο από το κλιμακοστάσιο. Η άμεση ωστόσο απομάκρυνση των νερών καθιστά τα σχολικά κτίρια λειτουργικά και σύμφωνα με τον κ. Γαλατούμο, αύριο τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σαμοθράκης, αύριο θα αρχίσει και η καταγραφή των ζημιών, ενώ «μένει να δούμε τα φερτά υλικά που θα κατεβάσει το βουνό στη διάρκεια της νύχτας, εφόσον συνεχιστεί η βροχή». ΑΠΕΜΠΕ

Related Posts