Ρωσία: Η Τουρκία εξωθεί προς την Ελλάδα περίπου 130.000 πρόσφυγες – Οι περισσότεροι δεν είναι Σύροι

Τι είπε ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ

Η Ρωσία πήρε θέση για το προσφυγικό πρόβλημα και τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αναφέροντας πως η Άγκυρα εξωθεί προς τη χώρα μας περίπου 130.000 μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είναι Σύροι.

Αυτό δήλωσε την Τρίτη (03/03) ο διοικητής του ρωσικού κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ, λέγοντας πως τα 2/3 των προσφύγων, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπήκοοι του Αφγανιστάν, του Ιράκ και αφρικανικών κρατών και όχι Σύροι.

«Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες, που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρία αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Ζουράβλεφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι μέχρι τις 09:15 το πρωί της Τρίτης (03/03, 08.15 ώρα Ελλάδας) 130.469 μετανάστες είχαν περάσει τα σύνορα στην επαρχία της Αδριανούπολης.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Related Posts