Προσφυγή στην ΑΠΔΠΧ σε περίπτωση απευθείας μετάδοσης μαθημάτων, αναφέρει η ΟΙΕΛΕ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαδευτικών Λειτουργών Ελλάδας με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η «… απευθείας μετάδοση μαθημάτων μέσω καμερών, η οποία είναι αντισυνταγματική, παράνομη και παραβιάζει εγχώριες και διεθνείς συνθήκες όπως έχουμε ήδη επισημάνει, έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να στήσουν ανάλογες υποδομές μέσα στις τάξεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας στο πικρό ιστορικό παρελθόν της επιχείρησης «παρακολούθησης» των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσω οπτικοακουστικών μέσων, με στόχο το φρονηματισμό και τον εκφοβισμό τους. Δυστυχώς, με την αφορμή της συγκυρίας, κάποιοι ετοιμάστηκαν να μετατρέψουν τις αίθουσες των σχολείων σε στούντιο realityshow.

Η ΟΙΕΛΕ δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί καμιά διαδικασία απευθείας μετάδοσης που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών και καταργεί την ιδιωτικότητα της μαθησιακής διαδικασίας. Θα προσφύγει, δε, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για οποιοδήποτε εκπαιδευτήριο προβεί σε τέτοιες πρακτικές. Καλούμε, δε, τους συναδέλφους και τους γονείς να καταγγείλουν στην Ομοσπονδία μας κάθε προσπάθεια ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων».

source