Προς πώληση η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ είναι πολύ πιθανό να «αλλάξει χέρια» το προσεχές διάστημα, αφού η Fenway Sports Group γνωστοποίησε πως ο σύλλογος τίθεται προς πώληση.Η FSG έχει εξετάσει ευκαιρίες στο παρελθόν για να πουλήσει το κλαμπ, αλλά ποτέ δεν προχώρησε. Δεν είναι ξεκάθαρο αν τελικά θα γίνει συμφωνία ή όχι, αλλά η FSG προσκαλεί προσφορές, σύμφωνα με το «The Athletic». Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley έχουν προσληφθεί για να συνδράμουν στη διαδικασία.

Εκπρόσωποι της FSG, στην οποία ανήκουν και οι Boston Red Sox, προς το «The Athletic» αναφέρει τα εξής: «Υπήρξαν αρκετές πρόσφατες αλλαγές ιδιοκτησίας και φήμες για αλλαγές ιδιοκτησίας σε συλλόγους της Premier League και αναπόφευκτα μας ρωτούν τακτικά για την ιδιοκτησία της Fenway Sports Group στη Λίβερπουλ.

Η FSG έχει λάβει συχνά εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τρίτους που επιθυμούν να γίνουν μέτοχοι στη Λίβερπουλ. Η FSG έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι υπό τους σωστούς όρους και προϋποθέσεις θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο νέων μετόχων, εάν αυτό ήταν προς το συμφέρον της Λίβερπουλ ως σύλλογο. Η FSG παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην επιτυχία της Λίβερπουλ, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου».

Ο όμιλος είναι ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ από τον Οκτώβριο του 2010, όταν αγόρασε τον σύλλογο από τους George Gillett Jr. και Tom Hicks.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Λίβερπουλ διόρισε τον Γιούργκεν Κλοπ ως προπονητή. Κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στην Premier League την περίοδο 2019-20, που ήταν και το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια. Κατέκτησαν επίσης το FA Cup, το Carabao Cup και το Champions League.

 

 

topontiki.gr

Related Posts