Ποιές ηλεκτρικές συσκευές καίνε περισσότερο ρεύμα

Αυτή την περίοδο, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, μένουμε στο σπίτι. Και ίσως πολλοί πιστεύουν πως περιορίζοντας τις εξωτερικές μετακινήσεις, κυρίως για την εργασία, μειώνονται τα έξοδα. Και ίσως να είναι έτσι. Όμως, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να αυξηθούν τα έξοδα σε ο, τι έχει να κάνει με το λογαριασμό ρεύματος, μιας και η παραμονή στο σπίτι, σημαίνει και μεγαλύτερη χρήση κάποιων οικιακών συσκευών.

Δείτε παρακάτω ποιες οικιακές συσκευές καίνε περισσότερο ρεύμα και τι πρέπει να προσέξετε:

Το ψυγείο

Αποτελεί την πιο ενεργοβόρα συσκευή στο σπίτι. Ειδικότερα, τα παλιά μοντέλα και όσα δεν ανήκουν στην κατηγορία Α+++. Μάλιστα, καίει σχεδόν το 30% του ρεύματος του νοικοκυριού. Ωστόσο, είναι από τις απαραίτητες συσκευές κι εκείνες που απαραίτητα είναι μονίμως σε λειτουργία. Αυτό που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας όσο αυτό γίνεται, είναι να ελέγξετε τη μόνωση της πόρτας του και να προσπαθείτε – ειδικά αυτές τις ημέρες – να μην ανοίγετε συνεχώς το ψυγείο σας και να μην το αφήνετε για πολλή ώρα ανοιχτό.

Φούρνος

Επίσης, καταναλώνει πολύ ενέργεια, ενώ τον χρησιμοποιούμε κι αρκετά. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να περιορίσετε τη χρήση του και να επιλέγετε εναλλακτικές. Για παράδειγμα, αντί να βάλετε το κρέας στο φούρνο, αν έχετε ψησταριά, μπορείτε να το ψήσετε εκεί, μιας και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Το ίδιο ισχύει και για τα μάτια της κουζίνας. Αν μπορείτε να αποφύγετε την χρήση τους, κάντε το. Για παράδειγμα, αν δεν έχετε γκαζάκι για να τον καφέ ή για να ζεσταίνετε νερό, καλό είναι να πάρετε, ώστε να μην χρησιμοποιήσετε την κουζίνα.

Συσκευές σε κατάσταση αναμονής

Ίσως να μην σας έχει πάει στο μυαλό, αλλά πολλές φορές ξοδεύετε ρεύμα χωρίς να το καταλαβαίνετε. Αυτό συμβαίνει με τις συσκευές που βρίσκονται σε αναμονή, όπως οι τηλεοράσεις, οι υπολογιστές, ή τα tablets και τα κινητά που μένουν για ώρες σε κατάσταση αναμονής. Αυτό που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, είναι να τις κλείνετε τις ώρες που δεν τις χρησιμοποιείτε.

Σεσουάρ για τα μαλλιά

Κάτι μας λέει, πως δεν σας πήγαινε καν το μυαλό πως το σεσουάρ για τα μαλλιά είναι μία από τις ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνει αρκετή ενέργεια. Και μπορεί να είναι από τις συσκευές που δεν τις χρησιμοποιείτε συχνά, όμως, όταν το κάνετε, καίει μπόλικο ρεύμα.

Πλυντήριο ρούχων

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι το έχουν στο μυαλό τους ως τη συσκευή που καίει πολύ ρεύμα. Κι έχουν δίκιο, μιας και είναι από τις πιο ενεργοβόρες. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, το πλυντήριο ρούχων καταναλώνει σχεδόν το 12% του ρεύματος που καταναλώνεις στο σπίτι. Οι ειδικοί, λένε πως για εξοικονόμηση ρεύματος, θα πρέπει να προτιμάτε τις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και να μειώσετε τον αριθμό πλύσεων.

source

Related Posts