Περιφερειάρχης Δ.Μακεδονίας: Κίνδυνος πείνας μετά το καλοκαίρι

Κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει ή τι μπορεί να συμβεί με τον παγκόσμιο εγκλεισμό – δυναμικού,την παύση βιομηχανιών και βιοτεχνιών, το κλείσιμο συνόρων και την κατάρρευση των μεταφορών!
O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, που πριν λίγες ημέρες προειδοποίησε ξεκάθαρα και δημόσια για τον κίνδυνο πείνας τον χειμώνα του 2020, λόγω κάθετης μείωσης των πρώτων υλών στα τρόφιμα κατά 54% (!) – κάτι για το οποίο έχει εγγράφως ενημερώσει το Υπουργείο και την Κυβέρνηση – , γιατί φαίνεται δεν έχει εξαρτήσεις και “κρατήματα”, ενημέρωσε εγκαίρως τον λαό να βάλει από τώρα κήπο και κότες, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Κασαπίδης είναι Γεωπόνος και έχει γνώσεις στον συγκεκριμένο κλάδο.
Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: “Φαίνεται ότι διεθνώς υπάρχει μια μείωση των πρώτων υλών για τα τρόφιμα, στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Ακριβώς γιατί υπήρξε μια αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως και μία μειωμένη παραγωγική δραστηριότητα, εξαιτίας του ότι έχουν παγώσει όλες οι μετακινήσεις και όλες οι δραστηριότητες.
Αυτό εγγυμονεί κινδύνους, μετά το καλοκαίρι, αν δεν προλάβουμε τώρα την καλλιεργητική περίοδο – να σπείρουμε, να φυτέψουμε, να καλλιεργήσουμε, να παράξουμε πρώτες ύλες για τροφές – μετά το καλοκαίρι, τον χειμώνα, να έχουμε έλλειψη τροφίμων! Ή αλλιώς, αν είναι μεγάλη, να πεινάσουμε κιόλας!
Εφιστώ από τώρα την προσοχή, κατέθεσα έγγραφη αναφορά στο Υπουργείο, ζητώντας να υπάρξει αυτή η πρόβλεψη από τώρα! Γιατί ό,τι θα κάνουμε τώρα, θα το συγκομίσουμε μετά από έξι μήνες!

Τώρα λοιπόν, ένα κάλεσμα σε όλους τους Δυτικομακεδόνες – μέσα από την εκπομπή σας – και σ’ όλους τους Καστοριανούς που μας ακούνε, να φροντίσουν να βάλουν έναν κηπάκο στο σπίτι, να βάλουνε πέντε κοτούλες, να υπάρχει ένα απόθεμα, μια αυτάρκεια στο οικογενειακό νοικοκυριό, γιατί παγκοσμίως υπάρχει μια μείωση κατά 54% – έτσι είπε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων – στις πρώτες ύλες για τα τρόφιμα!

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι και αυτό το θέμα πρέπει να μας απασχολήσει τώρα, γιατί τώρα είναι επίκαιρο, άσχετα αν δεν το βλέπουμε”!

Όπως και να’χει μια τέτοια δήλωση φαίνεται ότι ισχύει για όλους τους Έλληνες .

Ακούστε στο βίντεο το συγκεκριμένο απόσπασμα:

ΠΗΓΗ

Related Posts