Ο Ψυχίατρος Παπαδημητριάδης σχολιάζει τις δηλώσεις του Πάτερ Αντώνιου

Με ένα συγκλονιστικό κείμενο σχολίασε ο Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης τις δηλώσεις του Πάτερ Αντώνιου και της πρεσβυτέρας του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ σχετικά με τις καταγγελίες κατά της «Κιβωτού του κόσμου». «Παρακολούθησα με προσοχή τη συνέντευξη στο δελτίο της ΕΡΤ.

239652188 10158344225476547 8650252863362179510 n

Δε θα σχολιάσω τι συναίσθημα αποκόμισα, ούτε την …περίεργη λειτουργία υποβολέα της πρεσβυτέρας και Προέδρου του ΔΣ. Αλλά θα σταθώ σε μια αποστροφή του λόγου της.

Για να υπερασπιστεί το έργο τους (ή πιο σωστά τα έργα και τις ημέρες όπως διαφαίνεται), δήλωσε ανερυθρίαστη «δεν φαντάζεστε πόσους ελέγχους έχουμε ΥΠΟΣΤΕΙ». Σε αυτό το ρήμα  βρίσκεται όλη η ουσία: ότι οι έλεγχοι είναι δυσάρεστοι …ανεπιθύμητοι.

kivotos

Όταν κλείνει η πόρτα πίσω από τέτοια … “μαγαζιά”, που δεν διαχειρίζεται το κράτος, δεν έχουμε ιδέα τι γίνεται στο εσωτερικό τους. Ποιος θα καταγγείλει; Οι εργαζόμενοι βασικού μισθού κατά το πλείστον ανειδίκευτοι που ίσως δυσκολεύονταν να βρουν δουλειές; Ο αποθηκάριος των 150€ όπως πληροφορούμαστε; Τα καημένα τα παιδάκια που όλη η ζωή τους είναι από το κακό στο χειρότερο;20151015 182007

Επέμειναν δε ξανά στο επιχείρημα για τα «άτακτα» παραβατικά παιδιά που εκδικούνται το ζευγάρι – υποθέτω γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να αποσιωπούν πλέον την τιμωρητική διαπαιδαγώγηση που εφάρμοζαν -. Και ποιος σας είπε Πρόεδρε παπαδιά ότι το να μεγαλώνεις παιδιά είναι ποτέ εύκολη υπόθεση; Εν προκειμένω η αντίδραση της κοινής γνώμης αφορά στη δράση σας με αυτό τον ρόλο – που εσείς οι ίδιοι επιλέξατε και χιλιοδιαφημίσατε με πολλές χορηγίες και επιχειρηματική ανάπτυξη παραρτημάτων ανά την επικράτεια -.

1 βασικο IMG 8230 1024x683 1Η διαφορά είναι ότι οι ψυχικά υγιείς γονείς που αγαπούν έχουν ατελείωτη υπομονή και κυρίως δεν μισούν τα παιδιά – ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να λένε -. Αν ένας γονέας κλειδώνει χωρίς νερό και φαγητό το παιδί του σε σκοτεινές αποθήκες ή το χτυπάει συστηματικά, η πρόνοια θα του πάρει το παιδί. Το δυστύχημα είναι ότι θα το φέρει σε εσάς για να συνεχίσετε, όπως σας καταγγέλουν, με ακόμη χειρότερο τρόπο.

kivotos tou kosmou volos 758x566 1

Σπάνια κάνω τέτοιο δημόσιο σχολιασμό στη σελίδα μου. Απολογούμαι όμως, δανειζόμενος μία φράση του π. Αντώνιου, αλλά χρησιμοποιώντας την ελπίζω πιο δόκιμα: είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος».

 

 

espressonews.gr

Related Posts