Ο Μπακογιάννης θέλει φιέστες και ο Πελετίδης ζητά να μη μείνουν σπίτια χωρίς ρεύμα

Λίγες ώρες μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με τα χιλιάδες ευρώ που θα ξοδέψει ο Δήμος Αθηναίων για την 17 λεπτη συναυλία με τον Σάκη Ρουβά , μια άλλη πραγματικότητα,ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ έρχεται στο φως!

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής, συμμετείχαν χθες το πρωί στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας έξω από τα γραφεία της ΔΕΔΗΕ στην Ακτή Δυμαίων, απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να μην μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

Ο Δήμαρχος, με την Αντιδήμαρχο Βίβιαν Σαμούρη και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Δημήτρη Μαρμούτα, συναντήθηκαν με την Προϊσταμένη της ΔΕΔΗΕ και της μετέφεραν την απαίτηση να μην διακοπεί το ρεύμα στις λαϊκές οικογένειες, ειδικά αυτές τις ημέρες, που υποτίθεται ότι είναι μέρες χαράς, αγάπης και αλληλεγγύης.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πατρέων στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε: «Η αύξηση που έγινε στα τιμολόγια του ρεύματος είναι παράλογη κι εκείνο που ζητάμε είναι να μην πληγούν οι λαϊκές οικογένειες. Η αύξηση αυτή, ωφελεί και πάλι  αυτούς που κερδίζουν από την υπόθεση αυτή και μέσα σ’ όλο τον ορυμαγδό, προκαλεί ακόμα περισσότερα προβλήματα στο λαό μας. Κόβουν το ρεύμα, κόβουν την ζωή, σε ανθρώπους βιοπαλαιστές. Τους έχουν φέρει σε τέτοιο σημείο, που να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη.

Αυτό που ζητάμε εμείς, είναι να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας και φυσικά να μην ισχύσει η νέα τιμή του ρεύματος που σκοπό έχει –μαζί με την συνολικότερη ακρίβεια σε όλα τα βασικά είδη διαβίωσης- την κερδοσκοπία των πολυεθνικών και γενικά όλοι αυτοί που έχουν συμφέρον από αυτό το θέμα.

Σε αυτή την κατεύθυνση ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με το Εργατικό Κέντρο και γενικά με όλους όσοι αγωνίζονται, για να ζήσει ανθρώπινα ο λαός. Είναι παράλογο το ότι κόβουν το ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά και ειδικά μέσα στις γιορτές και την πανδημία και δεν θα το επιτρέψουμε».

e-patras.gr

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι πολλά νοικοκυριά δεν τα βγάζουν εύκολα πέρα.
Στην κοινωνία μας αρκετοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ατελείωτα έξοδα.
Η οικονομία σε συνδυασμό με την πανδημία χτυπάει κόκκινο.
Ο Δήμαρχος Αθηνών έχει γυρίσει την πλάτη του από καιρό στην πραγματικότητα αυτή και αντί να στέκεται δίπλα στους πολίτες έχει όρεξη για πεταμένα χρήματα.
Γιατί ειδικά την εποχή αυτή είναι προκλητικό κάποια τραπέζια να μείνουν άδεια και να περιμένει ο κόσμος τα συσσίτια.
Δεν είμαστε σε άλλες, ανέμελες εποχές που φαντάζονται.
Και ευτυχώς που υπάρχουν Δήμαρχοι σαν τον Δήμαρχο Πάτρας να το αντιλαμβάνεται.

Related Posts