Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ έδωσε εντολή να διερευνήσουν «ισχυρισμούς» περί απάτης των εκλογών.

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ William Barr εξουσιοδότησε τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να διεξαγάγουν έρευνες για «ουσιαστικούς ισχυρισμούς για παρατυπίες ψηφοφορίας και διαλογής ψηφοφορίας», προτρέποντάς τους να μην κυνηγήσουν «φανταστικές ή παραπλανητικές» αξιώσεις.

Η επιστολή προς τους εισαγγελείς, σηματοδότησε την πρώτη φορά που ο Barr απευθύνθηκε στους επαναλαμβανόμενους και αβάσιμους ισχυρισμούς του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ευρεία απάτη ψηφοφόρων από τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας που κέρδισε ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

Ο εισαγγελέας συναντήθηκε με τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Μίττς ΜακΚόνελ, ο οποίος είχε αναφέρει ότι ο Τραμπ έχει τα δικαιώματά του να εξετάσει κατηγορίες για «παρατυπίες» στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

“Σας εξουσιοδοτώ να επιδιώξετε ουσιαστικούς ισχυρισμούς για παρατυπίες ψηφοφορίας και καταγραφής ψηφοφορίας πριν από την πιστοποίηση εκλογών στις δικαιοδοσίες σας σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως έχω ήδη κάνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις”, έγραψε ο Barr στην επιστολή προς ομοσπονδιακούς εισαγγελείς και το FBI.

 

Related Posts