Ο Αρκτικός Ωκεανός μόλις μολύνθηκε από χλαμύδια

Όσο και αν ακούγεται παρανοϊκό, το αμερικανικό CNN μας ενημερώνει ότι ο αρκτικός ωκεανός έχει μολυνθεί από ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Πιο συγκεκριμένα: “Όταν μία ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ένα νέο είδος από χλαμύδια πολλά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Αρκτικού Ωκεανού, σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο για να φιλοξενηθεί οποιοσδήποτε οργανισμός, έμειναν πραγματικά έκπληκτοι.

Η Jennah Dharamshi, φοιτήτρια PHD στο Πανεπιστήμιο της Ουπσάλα και επικεφαλής της έρευνας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το να βρεθούν χλαμύδια σε ένα τέτοιο περιβάλλον ήταν τελείως αναπάντεχο και έκανε τους ερευνητές να αναρωτηθούν τι στην ευχή κάνουν εδώ”.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύτηκαν στο Current Biology, ίσως ρίξουν φως στο πως ακριβώς τα χλαμύδια ξεκίνησαν να μολύνουν τόσο τους ανθρώπους, όσο και άλλα ζώα, αφού τα “μακρινά ξαδέρφια” των ενδοκυττάριων οργανισμών που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα φαίνεται να αποτελούν τη λύση σε άλλο ένα αίνιγμα που απασχολούσε την επιστημονική κοινότητα.

Φυσικά, στον απλό αναγνώστη το ότι ο ωκεανός κόλλησε σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, συνεχίζει να αποτελεί τη μάλλον πιο τρελή και παλαβή σημερινή είδηση.

ΠΗΓΗ