Ολλανδία:Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε παράνομη την απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες

Το δικαστήριο της Χάγης έκρινε παράνομη την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών που είχε επιβάλει από τις 23 Ιανουαρίου η κυβέρνηση, επικαλούμενη την πανδημία του κορονοϊού. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι το συγκεκριμένο μέτρο καταπατά τα δικαιώματα των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, το ανώτατο δικαστήριο της Ολλανδίας έκρινε μη νόμιμο το μέτρο της κυβέρνησης Ρούτε, που παραμένει στο «τιμόνι» της χώρας ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών από τις 21:00 έως τις 04:30, λόγω της πανδημίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει χαρακτηριστικά πως η απαγόρευση κυκλοφορίας αποτελεί «καταπάτηση των προσωπικών δικαιωμάτων των πολιτών». Το μέτρο αυτό έχει επιβληθεί από την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε και έχει ισχύ μέχρι τον Μάρτιο, όταν και θα γίνουν εκλογές.

Παραιτήθηκε η ολλανδική κυβέρνηση υπό τη σκιά σκανδάλου με οικογενειακά επιδόματα

 

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Ρούτε εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά από φορολογικό σκάνδαλο που οδήγησε χιλιάδες φτωχές οικογένειες στην Ολλανδία να χάσουν τα επιδόματά τους.

Ο Ρούτε έχει χαρακτηρίσει «αναγκαίο αυτό το μέτρο», δηλώνοντας προς τους πολίτες της Ολλανδίας πως «είναι πολύ σημαντικό να περιορίσουμε τις κοινωνικές μας επαφές λόγω του ρίσκου της μετάδοσης του ιού. Ας το τηρήσουμε για τη δική μας προστασία, αλλά και για την προστασία των γύρω μας».

thepressproject.gr

Related Posts