Οι ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης: Πάοκ,Απόλλων,Άρης,Ηρακλής

Η Θεσσαλονίκη έχει την δική της παράδοση στον αθλητισμό.

Μέσα από διάφορα αθλήματα αλλά κυρίως λόγω καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου.

Οι εποχές ανεβοκατέβαζαν τις ομάδες ανάλογα τις αποτυχίες ή τις επιτυχίες μα και κάποιες χρυσές εποχές , με παίκτες όπως ο Κούδας στο ποδόσφαιρο και ο Γκάλης στο μπάσκετ (καλαθοσφαίριση) , ο Κωφίδης , ο Χατζηπαναγής , ο Γιαννάκης ..

Αυτή η λατρεία για τον αθλητισμό έδωσε πολλές χαρές, πολλές συγκινήσεις όπως και επηρέασε χιλιάδες παιδιά να θέλουν να παίξουν σε ομάδες. Από τα μικρά γήπεδα στις γειτονιές κάθε περιοχής , όπως στο Ποσειδώνιο με τα ανοιχτά γηπεδάκια αλλά και σε αλάνες , με χαλίκια με παιδικές και εφηβικές φωνές να κυνηγούν τις μπάλες και να ονειρεύονται να γίνουν μεγάλοι αθλητές.

Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές ομάδες στην Θεσσαλονίκη , κάποιες δικαιολογημένα πασίγνωστες αλλά και ομάδες που κάποτε πρωταγωνιστούσαν ή έβγαλαν τρομερά ταλέντα. Σήμερα οι ομάδες που εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν είναι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης όπως συνεχίζεται παραδοσιακά και ο ανταγωνισμός μεταξύ αυτών. Σημασία έχει αυτές οι κόντρες να μένουν μέσα στα γήπεδα και εκτός γηπέδων  το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει η λεγόμενη “καζούρα” δηλαδή το πείραγμα μεταξύ των αντιπάλων στα καφενεία και στις παρέες.

Τα χρώματα που πρωταγωνιστούν στον Νομό Θεσσαλονίκης είναι το κίτρινο,το μαύρο,το μπλέ και το κόκκινο.

Τα 2 πρώτα χρώματα αντιστοιχούν στις ομάδες που ήδη αναφέραμε . Δεν μπορούμε όμως να μην κάνουμε αναφορά και σε 2 ακόμα ιστορικές ομάδες της πόλης τον Απόλλων Καλαμαριάς και τον Ηρακλή.

Σύλλογοι αγαπημένοι με χιλιάδες οπαδούς. Αδικημένοι που κάποτε γράψαν ιστορία.

Ο δε Απόλλων Καλαμαριάς σημερινός Απόλλων Πόντου πέρα από τους τοπικούς φιλάθλους έχει αγαπηθεί από όλους τους Ποντίους της Ελλάδας. Εξού και η φιλοσοφία “Όποιος είναι Πόντιος  ,πρέπει να είναι Απόλλων” .

Τα χρώματα της ομάδας είναι κόκκινο για το αίμα και μαύρο για το πένθος . Η σύνδεση των χρωμάτων έχει σχέση με την Γενοκτονία των Ποντίων.

 

Ο σύλλογος αυτός έγινε πανελλήνια γνωστός  από τον καλλιτέχνη ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ( Βασίλης Τριανταφυλλίδης) που πριν δεκαετίες υπήρξε και πρόεδρος του συλλόγου .

 

 

Οι πρώτες μετοχές της ΠΑΕ Απόλλων, το χειμώνα του 1983, με πρώτο πρόεδρό της τον Χάρρυ Κλυνν. 53.000.000 δραχμές, το πρώτο μετοχικό κεφάλαιο (μετοχή του Απολλωνιστή Λευτέρη Παπαδόπουλου – φωτ. από το αρχείο του Μιχάλη Φωτιάδη)

Έκανε αναφορά πάντοτε στην ομάδα μέσα από ταινίες του και θεατρικές παραστάσεις.

HRAKΛΗΣ

Ο Ηρακλής τα τελευταία χρόνια και αυτός έχει αποδυναμωθεί , διαθέτει όμως φιλάθλους πιστούς που βρίσκονται στο πλευρό του συλλόγου.

 

Γνωστοί φίλαθλοι του Ηρακλή ο Αντώνης Ρέμος και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου που αναφέρουν πάντοτε την ομάδα τους με τη πρώτη ευκαιρία.

Ο Αντώνης Ρέμος συγκεκριμένα για μια περίοδο υπήρξε και ιδιοκτήτης της ομάδας .

Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης ιδρύθηκς το 1908 και είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη και ως έδρα έχει το Καυτανζόγλειο Στάδιο, χωρητικότητας 27.770 θεατών. Τα χρώματα της ομάδας (μπλε και άσπρο) τα δανείστηκε από την ελληνική σημαία για να δηλώσει την εθνικότητα και το πάθος των μελών του για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

 

Ιστορικά ο Ηρακλής θεωρείται ως η ομάδα των “μπαγιάτηδων”, δηλαδή των “συντηρητικών” παλαιών Θεσσαλονικέων. Το προσωνύμιο που τον ακολουθεί είναι Γηραιός.

Ιδρύθηκε ως ποδοσφαιρικός σύλλογος το 1908 στη Θεσσαλονίκη της τότε Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Εν συνεχεία αποτέλεσε τμήμα του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλή, ενός από τα αρχαιότερα εν ενεργεία αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα.

ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΙ ΚΩΦΙΔΗΣ 

 

Ο Άρης ιδρύθηκε ως “Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης” στις 25 Μαρτίου (7 Απριλίου με το νέο ημερολόγιο) του 1914 σε ένα καφενείο της περιοχής Βότση στην Καλαμαριά (κατ’ άλλους στο εξοχικό του “Φλόκα”) από μαθητές και απόφοιτους του “Ελληνικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης”, που στεγαζόταν στην οδό Εγνατία 132 στην περιοχή της Καμάρας.

Υπήρξε το πρώτο ελληνικό σωματείο που ιδρύθηκε στην πόλη μετά την απελευθέρωσή της το 1912. Για να τονισθεί ιδιαιτέρως το γεγονός αυτό, οι ιδρυτές του επέλεξαν την ημέρα της εθνικής επετείου.

 

 

Ο Σύλλογος έγραψε τεράστια ιστορία και στο τμήμα καλαθοσφαίρισης με ΓΚΑΛΗ-ΓΙΑΝΝΑΚΗ εκείνη την εποχή να ξεσηκώνουν όλα τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα.

 

 

Τονίζουμε ότι το καταπληκτικό δίδυμο πρωταγωνίστησε και στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ.

Μια πασίγνωστη ηθοποιός που δεν είναι γνωστό ότι είναι ΑΡΗΣ αλλά το δήλωσε πρόσφατα είναι η ΡΕΝΙΑ ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ.

 

Ο ΠΑΟΚ ιδρύθηκε το 1926 ως το ποδοσφαιρικό τμήμα του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών .

Το 1958 είχε ενταχθεί στα εφηβικά τμήματα του συλλόγου ο Γιώργος Κούδας, ο ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες μορφές της ομάδας. Η μετακίνησή του το 1966 στον Ολυμπιακό δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες έριδες του ελληνικού αθλητισμού, με συνέπεια ο αθλητής να μείνει για δυο χρόνια εκτός επίσημων αγώνων και να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ την περίοδο όπου, στα τέλη της δεκαετίας, έμπαιναν οι βάσεις για τη δημιουργία μίας πολύ ισχυρής ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ

ΚΟΡΦΑΣ , ΦΑΣΟΥΛΑΣ , ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ θρύλοι της ομάδας που πρόσφεραν πολλές χαρές..

Ο Παναγιώτης Φασούλας μετά τον ΠΑΟΚ έγινε βασικός παίκτης του Ολυμπιακού.

Παλιές δηλώσεις του Π.Φασούλα 

“ΠΑΟΚ ήμουν απ” το σχολείο. Όλοι ΠΑΟΚτζήδες ήταν στο Βαρδάρη, και συνεπώς στο σχολείο μου. Είχαμε κι έναν Αρειανό, κάνα δυο “γριές” κι έναν Ολυμπιακό”. “Παίζω ήδη 3-4 χρόνια στον ΠΑΟΚ και για κάποιο λόγο, για ό,τι αρνητικό συμβαίνει, φταίω πάντα εγώ. Ποτέ δεν το κατάλαβα. Χάνουμε από το Σπόρτιγκ και απ” όλους που έπαιζαν στην ομάδα, ο μόνος που τιμωρήθηκε -για να ευχαριστηθεί ο κόσμος- ήμουν εγώ. Μου έδιναν 200.000 δραχμές το μήνα και τις έκοψαν στις 70.

“Όταν τελειώνει μια καριέρα, παραμένεις εκεί που έχεις τις καλύτερες αναμνήσεις. Γι” αυτό σταμάτησα στον Ολυμπιακό, γιατί τις καλύτερες αναμνήσεις τις είχα εκεί. Ολυμπιακός είμαι. Τελεία”. Δεν με νοιάζει που έμεινα στην ιστορία ως “προδότης” του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσα να κάνω δηλώσεις μετάνοιας, να τους προσκυνάω από το πρωί μέχρι το βράδυ, να το παίζω ΠΑΟΚάρα. Δεν το έκανα. Πραγματικά δε με νοιάζει. Έχει μεγαλώσει μια γενιά παραγόντων του ΠΑΟΚ βασισμένη στο μίσος κατά του Φασούλα.

Στο ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει στο τιμόνι τον ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ.

Η κατάκτηση του DOUBLE ανέβασε τον ΠΑΟΚ στα ουράνια.

ΓΝΩΣΤΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

 

Άλλες 2 ομάδες που θέλουμε να αναφέρουμε, είναι ο Αγροτικός Αστέρας και ο Μακεδονικός.

Ο Προοδευτικός Μορφωτικός Αθλητικός και Προσκοπικός Σύλλογος «Ο Αγροτικός Αστήρ» (Π.Μ.Α.Σ. Αγροτικός Αστήρ) είναι ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε το 1932 στον Νέο Κουκλουτζά (Εύοσμο) από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και αγωνιζόταν με την επωνυμία «ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας 1932» στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Έδρα της ομάδας είναι το Δημοτικό γήπεδο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Το πρακτικό ίδρυσης και η αίτηση για την αναγνώριση του συλλόγου κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο στις 10 Ιανουαρίου 1930.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Αγροτικός Αστήρ» οφείλει την ονομασία του στην αγροτική προέλευση και ενασχόληση των κατοίκων, την αγροτιά δηλαδή της περιοχής, η οποία μάλιστα συμβολίζεται στο έμβλημά του με το αστέρι που αναδύεται μέσα από τα στάχυα, καθώς και με το πράσινο και άσπρο χρώμα της φανέλας του.

 

 

 

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Μακεδονικός είναι ελληνικός αθλητικός σύλλογος, δημιούργημα οραματιστών βιοπαλαιστών της προσφυγικής Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιείται στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1928 και αγωνίζεται με χρώματα το πράσινο και το λευκό.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε με την ονομασία «Προσφυγική Ένωση Θεσσαλονίκης» και μετονομάστηκε σε «Μακεδονικός» το 1936 κατόπιν εντολής της κυβέρνησης Μεταξά και σε «Α.Π.Σ. Μακεδονικός Νεάπολης» το 1973 μετά τη συγχώνευση με τη Δόξα Νεάπολης. Το 2006 ο σύλλογος μετονομάστηκε σε «Α.Σ. Μακεδονικός» και προστέθηκε στο σήμα ο ήλιος της Βεργίνας.

Αξιοσημείωτοι καλαθοσφαιριστές

ΥΜΝΟΙ  

 

 

  • ΑΛΛΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ποσειδώνας Μηχανιώνας Αθλητικός Σύλλογος Ποσειδώνας Μηχανιώνας Δήμος Θερμαϊκού Νέα Μηχανιώνα Γ’ Εθνική
ΑΕ Ευόσμου Αθλητική Ένωση Ευόσμου Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Εύοσμος Α1 ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Χαλκηδόνας Αναγέννηση Χαλκηδόνας Δήμος Χαλκηδόνος Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης Α1 ΕΠΣΜ
ΑΟ Καρδίας Αθλητικός Όμιλος Καρδίας Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Α1 ΕΠΣΜ
ΑΠΕ Λαγκαδά Αθλητική Ποδοσφαιρική Ένωση Λαγκαδά Δήμος Λαγκαδά Λαγκαδάς Α1 ΕΠΣΜ
Εθνικός Σοχού Εθνικός Σοχού Δήμος Λαγκαδά Σοχός Α1 ΕΠΣΜ
Ηρακλής Αμπελοκήπων Αθλητικός Σύλλογος Ηρακλής Αμπελοκήπων Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης Α1 ΕΠΣΜ
Ιάσων Αυγής Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιάσων Αυγής Δήμος Λαγκαδά Αυγή Θεσσαλονίκης Α1 ΕΠΣΜ
Ιωνικός Ιωνίας Αθλητικός Σύλλογος Ιωνικός Ιωνίας Δήμος Δέλτα Ιωνία Θεσσαλονίκης Α1 ΕΠΣΜ
Καμπανιακός Καμπανιακός Μ.Φ.Α.Ο. Χαλάστρας Δήμος Δέλτα Χαλάστρα Α1 ΕΠΣΜ
Ολυμπιακός Κυμίνων Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ολυμπιακός Κυμίνων Δήμος Δέλτα Κύμινα Α1 ΕΠΣΜ
Ομόνοια Σίνδου Αθλητικός Όμιλος Ομόνοια Σίνδου Δήμος Δέλτα Σίνδος Α1 ΕΠΣΜ
Π.Α.Ο. Κουφαλίων Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κουφαλίων Δήμος Χαλκηδόνος Κουφάλια Α1 ΕΠΣΜ
Π.Α.Ο. Ξυλόπολης Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Ξυλόπολης Δήμος Λαγκαδά Ξυλόπολη Θεσσαλονίκης Α1 ΕΠΣΜ
ΠΑΟ Νέων Επιβατών Παναθλητικός Αναμορφωτικός Όμιλος Νέων Επιβατών Δήμος Θερμαϊκού Νέοι Επιβάτες Α1 ΕΠΣΜ
Α.Ο. Παύλος Μελάς Αθλητικός Όμιλος Παύλος Μελάς Σταυρούπολης Δήμος Παύλου Μελά Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης Α1 ΕΠΣΜ
Ποσειδών Καλαμαριάς Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ποσειδών Καλαμαριάς Δήμος Καλαμαριάς Καλαμαριά Α1 ΕΠΣΜ
Φοίνικας Πολίχνης Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Φοίνικας Πολίχνης Δήμος Παύλου Μελά Πολίχνη Θεσσαλονίκης Α1 ΕΠΣΜ
ΑΕ Καλλιθέας Παναγία Φανερωμένης Αθλητική Ένωση Καλλιθέας Παναγία Φανερωμένη Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Αίας Ευόσμου Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αίας Ευόσμου Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Εύοσμος Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Α.Ο.Κ. Αγίου Αθανασίου Αθλητικός Όμιλος Καβακλιωτών Αγίου Αθανασίου Δήμος Χαλκηδόνος Άγιος Αθανάσιος Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Αστέρας Αμπελοκήπων Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αστέρας Αμπελοκήπων Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Αχιλλέας Τριανδρίας Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αχιλλέας Τριανδρίας Δήμος Θεσσαλονίκης Τριανδρία Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Δόξα Αγίου Παύλου Α.Π.Σ Δόξα Αγίου Παύλου Δήμος Νεάπολης – Συκεών Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Δόξα Πενταλόφου Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Δόξας Πενταλόφου Δήμος Ωραιοκάστρου Πεντάλοφος Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Δόξα Ρετζικίου Αθλητικός Όμιλος Δόξα Ρετζικίου Δήμος Νεάπολης – Συκεών Πεύκα Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Ελευθεριακός Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελευθεριακός Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Ελευθέριο – Κορδελιό Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Ελπίδες ΑΕ Ευόσμου Ελπίδες Αθλητικής Ένωσης Ευόσμου Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Εύοσμος Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Θερμαϊκός Θεσσαλονίκης Μουσικογυμναστικός Σύλλογος Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης Ο Θερμαϊκός Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Κανονιέρηδες Ευόσμου Κανονιέρηδες Ευόσμου Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Εύοσμος Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Μ.Α.Σ. Αγχιάλου Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Αγχιάλου Δήμος Χαλκηδόνος Αγχίαλος Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Μακεδονικός Γέφυρας Γυμναστικός Σύλλογος Μακεδονικός Γέφυρας Δήμος Χαλκηδόνος Γέφυρα Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Μέγας Αλέξανδρος Καλοχωρίου Μορφωτικός Αθλητικός Όμιλος Μέγας Αλέξανδρος Καλοχωρίου Δήμος Δέλτα Καλοχώρι Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Μελιτέας Μορφωτικός Γυμναστικός Σύλλογος Μελιτεύς Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Α’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
ΑΕ Φιλύρου Αθλητική Ένωση Φιλύρου Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη Φίλυρο Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Απόλλων Ζαγκλιβερίου Αθλητικός Σύλλογος Απόλλων Ζαγκλιβερίου Δήμος Λαγκαδά Ζαγκλιβέρι Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
ΑΣ Νεάπολη Αθλητικός Σύλλογος Νεάπολης Δήμος Νεάπολης – Συκεών Νεάπολη Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Διγενής Κρυονερίου Διγενής Κρυονερίου Δήμος Λαγκαδά Κρυονέρι Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Ελλήσποντος Νέας Μαδύτου Αθλητικός Σύλλογος Ελλήσποντος Νέας Μαδύτου Δήμος Βόλβης Νέα Μάδυτος Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Θύελλα Περιστερώνα Θύελλα Περιστερώνα Δήμος Βόλβης Περιστερώνα Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Κεραυνός Κολχικού Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Κεραυνός Κολχικού Δήμος Λαγκαδά Κολχικό Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Κεραυνός Ωραιοκάστρου Κεραυνός Ωραιοκάστρου Δήμος Ωραιοκάστρου Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Μακεδονικός Αγίου Βασιλείου Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Μακεδονικός Αγίου Βασιλείου Δήμος Λαγκαδά Άγιος Βασίλειος Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Μακεδονικός Ασκού Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Μακεδονικός Ασκού Δήμος Λαγκαδά Ασκός Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Μακεδονικός Λητής Αθλητικός Σύλλογος Μακεδονικός Λητής Δήμος Ωραιοκάστρου Λητή Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Νέα Γενιά Ασβεστοχωρίου Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Νέας Γενιάς Ασβεστοχωρίου Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη Ασβεστοχώρι Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Νίκη Ηρακλείου Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Νίκη Ηρακλείου Δήμος Λαγκαδά Ηράκλειο Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
ΠΑΟ Δορκάδας Πολιτιστικός Σύλλογος Δορκάδας Δήμος Λαγκαδά Δορκάς Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
ΠΑΟΚ Σταυρού Αθλητικός Μορφωτικός Όμιλος Νέων Σταυρού ΠΑΟΚ Δήμος Βόλβης Σταυρός Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Άγιος Γεώργιος Νέας Κρήνης Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νέας Κρήνης Δήμος Καλαμαριάς Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
ΑΕ Νέα Κρήνης Αθλητική Ένωση Νέας Κρήνης Δήμος Καλαμαριάς Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Αετός Βασιλικών Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Αετός Βασιλικών Δήμος Θέρμης Βασιλικά Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Αναγέννηση Επανομής Αθλητικός Σύλλογος Αναγέννηση Επανομής Δήμος Θερμαϊκού Επανομή Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Αναγέννηση Ρυσίου Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Αναγέννηση Νέου Ρυσίου Δήμος Θέρμης Νέο Ρύσιο Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Αριστοτέλης Καλαμαριάς Αθλητικός Σύλλογος Αποφοίτων Ορφανοτροφείου ‘ο Αριστοτέλης’ Καλαμαριάς Δήμος Καλαμαριάς Καλαμαριά Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Αστέρας Νέας Ραιδεστού Αθλητικός Όμιλος Αστήρ Νέας Ραιδεστού Δήμος Θέρμης Νέα Ραιδεστός Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Ατρόμητος Αγίου Αντωνίου Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ατρόμητος Αγίου Αντωνίου Δήμος Θέρμης Άγιος Αντώνιος Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Εθνικός Πυλαίας Αθλητικός Μορφωτικός Όμιλος Εθνικός Πυλαίας Θεσσαλονίκης Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη Πυλαία Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Κεραυνός Αγγελοχωρίου Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Κεραυνός Αγγελοχωρίου Δήμος Θερμαϊκού Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Μαραθώνας Καλαμαριάς Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Μαραθών Καλαμαριάς Δήμος Καλαμαριάς Καλαμαριά Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Νίκη Μεσημερίου Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νίκη Μεσημερίου Δήμος Θερμαϊκού Μεσημέριον Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Ορφέας Σουρωτής Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ορφέας Σουρωτής Δήμος Θέρμης Σουρωτή Θεσσαλονίκης Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Πανόραμα Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Πανοράματος Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη Πανόραμα Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Π.Ο. Μαλακοπή Ποδοσφαιρικός Όμιλος Μαλακοπής Πυλαίας Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη Μαλακοπή Πυλαίας Α’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Αξιός Ανατολικού Αξιός Ανατολικού Δήμος Δέλτα Ανατολικό Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Γ.Σ. Ηλιούπολης Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Δόξα Ελπίδας Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δόξα Ελπίδας Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Εύοσμος Β’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Εθνικός Ευόσμου Γυμναστικός Σύλλογος Εθνικός Ευόσμου Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Εύοσμος Β’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Εθνικός Μαλγάρων Εθνικός Μαλγάρων Δήμος Δέλτα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Θρίαμβος Παρθενίου Αθλητικός Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Θρίαμβος Παρθενίου Δήμος Χαλκηδόνος Παρθένιον Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Λύκοι Δήμου Παύλου Μελά Λύκοι Δήμου Παύλου Μελά Δήμος Παύλου Μελά Β’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Μέγας Αλέξανδρος Ελλήνων Μέγας Αλέξανδρος Ελλήνων Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Εύοσμος Β’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Οδυσσέας Κορδελιού Αθλητικός Σύλλογος Οδυσσέας Κορδελιού Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Κορδελιό Β’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Όλυμπος Δενδροποτάμου Αθλητικός Σύλλογος Όλυμπος Δενδροποτάμου Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Μενεμένη Β’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Ομόνοια Σταυρούπολης Αθλητικός Όμιλος Ομόνοια Σταυρούπολης Δήμος Παύλου Μελά Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Π.Ο. Ξηροκρήνης Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ξηροκρήνης Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Β’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Σταυραετός Ευξεινούπολης Σταυραετός Ευξεινούπολης Ευκαρπίας Δήμος Παύλου Μελά Ευκαρπία Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Αγροτικός Αστέρας 2016 Υποδομή Προοδευτικός Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Αγροτικός Αστέρας 2016 Υποδομή Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Εύοσμος Β’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
ΑΕ Αμπελοκήπων Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Ακρίτες Συκεών Ποδοσφαιρική Αθλητική Ένωση Ακρίτες Συκεών Δήμος Νεάπολης – Συκεών Συκιές Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
ΑΜΣ Νικόπολης Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Νικόπολης Δήμος Παύλου Μελά Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Αστραπή Νεάπολης Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Αστραπή Νεάπολης Δήμος Νεάπολης – Συκεών Νεάπολη Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
΄Ατλας Αμπελοκήπων Μενεμένης Αθλητικός Σύλλογος ΄Ατλας Αμπελοκήπων Μενεμένης Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Μενεμένη Β’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Εθνικός Μετεώρων Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Εθνικός Μετεώρων Δήμος Παύλου Μελά Πολίχνη Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Ελπίδες Σταυρούπολης Ελπίδες Σταυρούπολης Δήμος Παύλου Μελά Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Εν.Ανθ.Καρατάσου Ένωση Ανθόκηπων Καρατάσσου Δήμος Παύλου Μελά Πολίχνη Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Μαγνησιακός Ιωνίας Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Μαγνησιακός Ιωνίας Δήμος Δέλτα Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Μακεδονικός Μοναστηρίου Μακεδονικός Μικρού Μοναστηρίου Δήμος Χαλκηδόνος Μικρόν Μοναστήριον Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Σμυρναϊκός Βαθυλάκκου Μορφωτικός Όμιλος Σμυρναϊκός Βαθυλάκκου Δήμος Χαλκηδόνος Βαθύλακκος Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Φίλιππος Ελεούσας Φίλιππος Ελεούσας Δήμος Χαλκηδόνος Ελεούσα Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Αισχύλος Ωραιοκάστρου Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Αισχύλος Ωραιοκάστρου Δήμος Ωραιοκάστρου Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Ακαδημία Ποδ. Γ. Κούδας Ακαδημία Ποδοσφαίρου Γιώργος Κούδας Δήμος Νεάπολης – Συκεών Νεάπολη Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Νεάπολης Ακαδημία Ποδοσφαίρου Νεάπολης Δήμος Νεάπολης – Συκεών Νεάπολη Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Αστραπή Μεσαίου Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αστραπή Μεσαίου Δήμος Ωραιοκάστρου Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Ατρόμητος Φιλαδέλφειας Ατρόμητος Φιλαδέλφειας Δήμος Βόλβης Φιλαδέλφιον Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
ΔΑΣ Ωραικάστρου Δημοτικός Αθλητικός Σύλλογος Ωραικάστρου Δήμος Ωραιοκάστρου Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Δόξα Δρυμού Α.Π.Σ Δόξα Δρυμού Δήμος Ωραιοκάστρου Δρυμός Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Εθνικός Αστέρας Θεσσαλονίκης Εθνικός Αστέρας Νεάπολης-Συκεών Δήμος Νεάπολης – Συκεών Συκιές Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Κεραυνός Αγίου Παύλου Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Κεραυνός Αγίου Παύλου Δήμος Νεάπολης – Συκεών Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Μακεδών Ευόσμου Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Μακεδών Ευόσμου Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Εύοσμος Β’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Μέγας Αλέξανδρος Μελισσοχωρίου Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος Μελισσοχωρίου Δήμος Ωραιοκάστρου Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Νίκη Ευκαρπίας Αθλητικός Μορφωτικός Όμιλος Νίκη Ευκαρπίας Δήμος Παύλου Μελά Ευκαρπία Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
ΠΑΕ Τερψιθέας Ευαγγελίστριας Πολιτιστική Αθλητική Ένωση Τερψιθέας Ευαγγελίστριας Δήμος Παύλου Μελά Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Άρης Καβαλαρίου Α.Π.Ο Άρης Καβαλαρίου Δήμος Λαγκαδά Καβαλλάρι Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Βρασίδας Βρασνών Βρασίδας Βρασνών Δήμος Βόλβης Νέα Βρασνά Β’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Δάφνη Ευαγγελισμού Μορφωτικός Αθλητικός Όμιλος Δάφνη Ευαγγελισμού Δήμος Βόλβης Ευαγγελισμός Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Δόξα Ασσήρου Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Δόξα Ασσήρου Δήμος Λαγκαδά Άσσηρος Β’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Δόξα Γερακαρούς Αθλητικός Σύλλογος Δόξα Γερακαρούς Δήμος Λαγκαδά Γερακαρού Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Εθνικός Λαγυνών Αθλητικός Πολιτιστικος Σύλλογος Εθνικός Λαγυνών Δήμος Λαγκαδά Λαγυνά Β’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Ελλήσποντος Κριθιάς Αθλητικός Όμιλος Ελλήσποντος Κριθιάς Δήμος Λαγκαδά Κριθιά Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Ηρακλής Μοδίου Ηρακλής Μοδίου Δήμος Βόλβης Μόδιον Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Μέγας Αλέξανδρος Νέας Απολλωνίας Μέγας Αλέξανδρος Νέας Απολλωνίας Δήμος Βόλβης Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Νέστωρ Όσσας Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέστωρας Όσσας Δήμος Λαγκαδά Όσσα Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
ΠΑΟΚ Ανοιξιάς ΠΑΟΚ Ανοιξιάς Δήμος Βόλβης Ανοιξιά Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Ποντιακός Πολυδενδρίου Αθλητικός Όμιλος Ποντιακός Πολυδενδρίου Δήμος Λαγκαδά Πολυδένδριον Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Α.Ε. Ελπίδα Τούμπας Αθλητική Ένωση Ελπίδα Τούμπας Δήμος Θεσσαλονίκης Τούμπα Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 5ος Ομ
ΑΕ Πυλαίας Αθλητική Ένωση Πυλαίας Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη Πυλαία Β’ ΕΠΣΜ 5ος Ομ
ΑΕ Φαλήρου Αθλητική Ένωση Φαλήρου Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Β’ ΕΠΣΜ 5ος Ομ
Α.Ε. Χαριλάου Άγιος Ελευθέριος Αθλητική Ένωση Χαριλάου Άγιος Ελευθέριος Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Β’ ΕΠΣΜ 5ος Ομ
Αετοί Θεσσαλονίκης 2005 Αετοί Θεσσαλονίκης 2005 Δήμος Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 5ος Ομ
Αίολος Αγίου Παύλου-Συκεών Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Αίολος Αγίου Παύλου Δήμος Νεάπολης – Συκεών Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 5ος Ομ
ΑΣ Πέρα Αθλητικός Σύλλογος Πέρα Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Β’ ΕΠΣΜ 5ος Ομ
Ατρόμητος Τριαδίου Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ατρόμητος Τριαδίου Δήμος Θέρμης Τριάδι Θέρμης Β’ ΕΠΣΜ 5ος Ομ
Ελπίδες Θερμαϊκού Θέρμης Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Θέρμης ο Θερμαϊκός Δήμος Θέρμης Θέρμη Β’ ΕΠΣΜ 5ος Ομ
Κισσός Χορτιάτη Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Κισσός Χορτιάτη Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη Χορτιάτης Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 5ος Ομ
ΠΑΟ Διοικητηρίου ΠΑΟ Διοικητηρίου Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Β’ ΕΠΣΜ 5ος Ομ
Προοδευτική Τούμπας Αθλητικός Όμιλος Προοδευτικής Άνω Τούμπας Δήμος Θεσσαλονίκης Τούμπα Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 5ος Ομ
Πυρσός Θεσσαλονίκης Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Πυρσός Θεσσαλονίκης Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Β’ ΕΠΣΜ 5ος Ομ
Α.Ε. Μαρτίου Αθλητική Ένωση 25ης Μαρτίου Χαριλάου Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Β’ ΕΠΣΜ 6ος Ομ
Αναγέννηση Αγίου Ιωάννη Μορφωτικός Αθλητικός Όμιλος Αναγέννηση Αγίου Ιωάννη Δήμος Καλαμαριάς Καλαμαριά Β’ ΕΠΣΜ 6ος Ομ
Απόλλων Κάτω Σχολαρίου Αθλητικός Μορφωτικός Όμιλος Απόλλων Κάτω Σχολαρίου Δήμος Θέρμης Κάτω Σχολάριον Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 6ος Ομ
Ατρόμητος Πλαγιαρίου Αθλητικος Σύλλογος Ατρόμητος Πλαγιαρίου Δήμος Θέρμης Πλαγιάριον Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 6ος Ομ
Αχιλλέας Περαίας Ε.Α.Σ. Αχιλλέας Περαίας Δήμος Θερμαϊκού Περαία Β’ ΕΠΣΜ 6ος Ομ
Γερμανική Αθλητική Ακαδημία Γερμανική Αθλητική Ακαδημία Δήμος Θέρμης Πλαγιάριον Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 6ος Ομ
Δόξα Τριλόφου Αθλητικός Μορφωτικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Δόξας Τριλόφου Δήμος Θέρμης Τρίλοφος Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 6ος Ομ
Ελπίδες Φοίνικα 2011 Ελπίδες Φοίνικα Καλαμαριάς 2011 Δήμος Καλαμαριάς Καλαμαριά Β’ ΕΠΣΜ 6ος Ομ
Ιωάννης Παπάφης Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιωάννης Παπάφης Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Β’ ΕΠΣΜ 5ος Ομ
Μέντεκας Καλαμαριάς Αθλητικός Γυμναστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μέντεκας Καλαμαριάς Δήμος Καλαμαριάς Καλαμαριά Β’ ΕΠΣΜ 6ος Ομ
Πυρσός Αγίας Τριάδας Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πυρσός Αγίας Τριάδας Δήμος Θερμαϊκού Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης Β’ ΕΠΣΜ 6ος Ομ
ΑΟ Μεσημβρίας Αθλητικός Όμιλος Μεσημβρίας Δήμος Χαλκηδόνος Νέα Μεσημβρία Γ’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ζάχου Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ζ. Ζάχου Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Γ’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Αναγέννηση Προχώματος Φίλαθλο Σωματείο Αναγέννηση Προχώματος Δήμος Χαλκηδόνος Πρόχωμα Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Δάφνη Ακροποτάμου Αθλητικός Όμιλος Δάφνη Ακροποτάμου Δήμος Χαλκηδόνος Ακροπόταμος Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Διγενής Μονολόφου Μορφωτικός Γυμναστικός Σύλλογος Διγενής Μονολόφου Δήμος Ωραιοκάστρου Μονόλοφο Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Δόξα Αδένδρου Δόξα Αδένδρου Δήμος Χαλκηδόνος Άδενδρο Γ’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Ελπιδες Αμπελοκηπων Αθλητικός Σύλλογος Ελπιδες Αμπελοκηπων Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Νέα Πολιτεία Ευόσμου Αθλητικός Σύλλογος Νέα Πολιτεία Ευόσμου Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Εύοσμος Γ’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Ορφέας Αγίας Τριάδας Ορφέας Αγίας Τριάδας Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Γ’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
ΠΑΟΚ Πολίχνης Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΟΚ Πολίχνης Δήμος Παύλου Μελά Πολίχνη Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 1ος Ομ
Α.Ε. Νεάπολης-Αστραπής Θεσσαλονίκης Αθλητική Ένωση Νεάπολης-Αστραπής Θεσσαλονίκης Δήμος Νεάπολης – Συκεών Νεάπολη Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Α.Ο. Θράκης Αθλητικός Όμιλος Θράκης Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Α.Ο. Σούτερς Αθλητικός Όμιλος Σούτερς – Shooters FC Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη Πυλαία Γ’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
ΑΣ Άγιος Παύλος Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Παύλου Ασβεστοχωρίου Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη Ασβεστοχώρι Γ’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Αναγέννηση Επταπυργίου Μορφωτικός Αθλητικός Όμιλος Αναγέννησης Επταπυργίου Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Γ’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Ελπίδες Συκεών Αθλητικός Σύλλογος Ελπίδες Συκεών Δήμος Νεάπολης – Συκεών Συκιές Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Κανάρης Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αγ. Τριάδος ‘Κανάρης’ Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Γ’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Κυψέλη Νεάπολης Κυψέλη Νεάπολης Δήμος Νεάπολης – Συκεών Νεάπολη Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Λιονταράκια Αθλητικός Σύλλογος Λιονταράκια Θεσσαλονίκης Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Γ’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Χαρίλαος Επαμεινώνδας Χαρίλαος Επαμεινώνδας Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Γ’ ΕΠΣΜ 2ος Ομ
Α.Σ. Νέων Νέας Κρήνης Αθλητικός Σύλλογος Νέων Νέας Κρήνης Δήμος Καλαμαριάς Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Ατρόμητος Αγίας Παρασκευής Αθλητικός Σύλλογος Ατρόμητος Αγίας Παρασκευής Δήμος Θέρμης Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Δόξα Τούμπας Αθλητικός Σύλλογος Δόξα Τούμπας Θεσσαλονίκης Δήμος Θεσσαλονίκης Τούμπα Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Ερμής Μηχανιώνας Αθλητικός Σύλλογος Ερμής Μηχανιώνας Δήμος Θερμαϊκού Νέα Μηχανιώνα Γ’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Ηρακλής 2015 Αθλητικός Σύλλογος Ηρακλής 2015 Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Γ’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Ιταλική Ακαδημία Θεσσαλονίκης Ιταλική Ακαδημία Θεσσαλονίκης Νέα Αθλητική Ενότητα Φοίνικα 1968 Δήμος Καλαμαριάς Καλαμαριά Γ’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Μαραθών Υποδομή 1926 Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Μαραθών Καλαμαριάς Υποδομή 1926 Δήμος Καλαμαριάς Καλαμαριά Γ’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Μέγας Αλέξανδρος Γυμναστικός Σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος Θεσ/νικης Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Γ’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Γ’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
ΠΑΣ Κεραυνός Μονοπήγαδου Ποντιακός Αθλητικός Σύλλογος Κεραυνός Μονοπήγαδου Δήμος Θέρμης Άγιος Αντώνιος Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 3ος Ομ
Α.Ε. Αγίου Γεωργίου Αθλητική Ένωση Αγίου Γεωργίου Δήμος Βόλβης Ασπροβάλτα και Νέα Βρασνά Γ’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Αετός Άνω Σταυρού Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Αετός Άνω Σταυρού Δήμος Βόλβης Άνω Σταυρός Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Αναγέννηση Καλοχωρίου Αθλητικός Σύλλογος Αναγέννησης Καλοχωρίου 2015 Δήμος Δέλτα Καλοχώρι Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Δόξα Περιβολακίου Αθλητικός Σύλλογος Δόξα Περιβολακίου Δήμος Λαγκαδά Περιβολάκι Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Ένωση Συκεών Αθλητικός Σύλλογος Ένωση Συκεών Δήμος Νεάπολης – Συκεών Συκιές Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Μέγας Αλέξανδρος Πέντε Βρυσών Μέγας Αλέξανδρος Πέντε Βρυσών Δήμος Λαγκαδά Πέντε Βρύσες Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
ΠΑΟ Καρτερών Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Καρτερών Δήμος Λαγκαδά Καρτερές Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Ρουβίκωνας Ρουβίκωνας Αμπελοκήπων Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Φοίνικας Σχολαρίου Φοίνικας Σχολαρίου Δήμος Βόλβης Σχολάριο Θεσσαλονίκης Γ’ ΕΠΣΜ 4ος Ομ
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Πολιτιστικό Αθλητικό Σωματείο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Ανενεργό Σωματείο
Νίκη Νεοχωρούδας Νίκη Νεοχωρούδας Δήμος Ωραιοκάστρου Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Φοίνικας Καλαμαριάς Αθλητικός Σύλλογος Φοίνικας Καλαμαριάς Δήμος Καλαμαριάς Καλαμαριά Ανενεργό Σωματείο
Καπετάν Άγρας Καπετάν Άγρας Ανενεργό Σωματείο
Αετός Άνω Σταυρού Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Αετός Άνω Σταυρού Δήμος Βόλβης Άνω Σταυρός Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Βορράς Αμπελοκήπων Αθλητικός Όμιλος Βορράς Αμπελοκήπων Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Αργοναύτης Καλαμαριάς Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Αργοναύτης Καλαμαριάς Δήμος Καλαμαριάς Καλαμαριά Ανενεργό Σωματείο
Σάντος Πανοράματος Σύλλογος Ανερχόμενων Νέων Ταλέντων Οργανωμένου Σωματείου – ΣΑΝΤΟΣ Πανοράματος Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη Πανόραμα Ανενεργό Σωματείο
Αστραπή Δενδροποτάμου Αθλητικός ΣύλλογοςΑστραπή Δενδροποτάμου Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Μενεμένη Ανενεργό Σωματείο
ΑΣ Παπάδες Αθλητικός Σύλλογος Παπάδες Δήμος Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Άρης Ξηροποτάμου Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Άρης Ξηροποτάμου Δήμος Βόλβης Ξηροπόταμος Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Εθνικός Προφήτη Γυμναστικός Σύλλογος Εθνικός Προφήτη Δήμος Βόλβης Προφήτης Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Δράση Αρδαμερίου Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Δράση Αρδαμερίου Δήμος Λαγκαδά Αρδαμέρι Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Ελπίδες Χαλάστρας Αθλητικός Σύλλογος Ελπίδες Χαλάστρας Δήμος Δέλτα Χαλάστρα Ανενεργό Σωματείο
Νίκη Κερασιάς Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Νίκη Κερασιάς Δήμος Θερμαϊκού Νέα Μηχανιώνα Ανενεργό Σωματείο
Μέγας Αλέξανδρος Βραχιάς Μέγας Αλέξανδρος Βραχιάς Δήμος Δέλτα Βραχιά Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Α.Σ. Αρέθουσας Αθλητικός Σύλλογος Αρέθουσας Δήμος Βόλβης Αρέθουσα Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Μέγας Αλέξανδρος Νυμφόπετρας Μέγας Αλέξανδρος Νυμφόπετρας Δήμος Βόλβης Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Φλόγα Ανάληψης Αθλητικός Σύλλογος Αναγέννησης Φλόγας Αναλήψεως Θεσσαλονίκης Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Ανενεργό Σωματείο
Δόξα Πετρωτού Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Δόξα Πετρωτού Δήμος Ωραιοκάστρου Πετρωτό Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Δόξα Αρετής Αθλητικός Σύλλογος Δόξα Αρετής Δήμος Λαγκαδά Αρετή Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
ΑΕ Πολυδενδρίου Αθλητική Ένωση Πολυδενδρίου Δήμος Λαγκαδά Πολυδένδρι Ασκού Ανενεργό Σωματείο
Τρίτων Βόλβης Α.Π.Μ.Ν.Σ. Τρίτων Βόλβης Δήμος Βόλβης Μικρά Βόλβη Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
ΠΑΟΚ Κυμίνων-Μαλγάρων Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΟΚ Κυμίνων-Μαλγάρων Δήμος Δέλτα Κύμινα Ανενεργό Σωματείο
Χελιδόνια Ινστιτούτο Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης Χελιδόνια Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Ανενεργό Σωματείο
Ελπίδες Ηλιούπολης Ελπίδες Ηλιούπολης Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Αισχύλος Αγ.Παύλου-Συκεών Αισχύλος Αγ.Παύλου-Συκεών Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Ανενεργό Σωματείο
Ντίνος Κούης Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ντίνος Κούης Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Εύοσμος Ανενεργό Σωματείο
Αστέρας Ανάληψης Αστέρας Ανάληψης Δήμος Λαγκαδά Ανάληψη Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Λευκοχωριακός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λευκοχωριακός Δήμος Λαγκαδά Λευκοχώριον Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
ΑΕ Κορώνειας Αθλητική Ένωση Κορώνειας Δήμος Λαγκαδά Γερακαρού Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Α.Ο. Θεσσαλονίκης Αθλητικός Όμιλος Σταθμού «Θεσσαλονίκη» Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Ανενεργό Σωματείο
Α.Σ. Μενεμένης Αθλητικός Σύλλογος Μενεμένης Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Μενεμένη Ανενεργό Σωματείο
Μελισσουργός Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Μελισσουργού Δήμος Βόλβης Μελισσουργός Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Μ.Α.Σ. Στίβου Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Στίβου Δήμος Βόλβης Στίβος Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Θρίαμβος Ταγαράδων Αθλητικός Σύλλογος Θρίαμβος Ταγαράδων Δήμος Θέρμης Ταγαράδες Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Εύοσμος 2006 Αθλητικός Σύλλογος Εύοσμος 2006 Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Εύοσμος Ανενεργό Σωματείο
Πράσινη Θύελλα Ανακύκλωσης Σύνδεσμος Ο.Τ.Α. Μείζονος Θεσσαλονίκης Πράσινη Θύελλα Ανακύκλωσης Δήμος Νεάπολης – Συκεών Νεάπολη Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Απόλλων Καστανά Απόλλων Καστανά Δήμος Χαλκηδόνος Καστανάς Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Μακεδονία 95 Μακεδονία 95 Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Ανενεργό Σωματείο
Αστραπή Νικομηδινού Αθλητικός Σύλλογος Αστραπή Νικομηδινού Δήμος Βόλβης Νικομηδινόν Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Ολυμπιακός Λουδία Ολυμπιακός Λουδία Δήμος Χαλκηδόνος Λουδίας Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλγος Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Ανενεργό Σωματείο
Κωφοί Βορείου Ελλάδος Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Βορείου Ελλάδος Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο
Π.Ο. Ξηροχωρίου Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ξηροχωρίου Δήμος Χαλκηδόνος Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης Ανενεργό Σωματείο

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σωματεία που δεν υφίστανται πλέον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Περιοχή Έτη δράσης Παρατηρήσεις
ΧΑΝΘ 1923 Η ΧΑΝΘ θα αγωνιστεί μία μόνο χρονιά στα πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης, σε αυτό του 1922-23 που το είχε διοργανώσει η ίδια η ΧΑΝΘ
Αγγλο-Αμέρικαν 1923 Θα δηλώσει συμμετοχή στο πρώτο πρωτάθλημα του 1922-23 αλλά δεν θα πάρει μέρος τελικά
Εφόρ Σπορτίφ 1923 Εβραϊκός σύλλογος της πόλης, θα πάρει μέρος μόνο στο πρώτο πρωτάθλημα του 1922-23
Μαξ Νορδάου 1923 Εβραϊκός σύλλογος της πόλης, θα πάρει μέρος μόνο στο πρώτο πρωτάθλημα του 1922-23
ΑΕΚ Θεσσαλονίκης 1925-1927 Ένα κομμάτι της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης θα απορροφηθεί από τον ΠΑΟΚ και στην ουσία ο σύλλογος θα διαλυθεί.
Αετός Θεσσαλονίκης 1925-1932 Ο σύλλογος του Αετού Θεσσαλονίκης που εμφανίστηκε στα πρωταθλήματα το 1927-28 δεν θα πρέπει να συγχέεται με τον πιό γνωστό ΜΑΣ Αετό Θεσσαλονίκης (ο οποίος ξεκίνησε ως Αετός Παπάφη δύο χρόνια αργότερα). Η ομάδα του Αετού θα αποσύρει την ομάδα του στα μέσα του 1931-32 λόγω τιμωρίας και αποβολής του απο το πρωτάθλημα διότι έπαιξε αγώνες χωρίς άδεια στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη).
Άτλας 1925-1931 Θα συγχωνευτεί με τον Όμιλο Ιπποδρομίου σε Άτλα Ιπποδρομίου το 1931
Ερμής Ν.Παπαφείου 1926-1934 Θα αγωνιστεί και ως Ερμής Θεσσαλονίκης
Νέα Γενεά Καλαμαριάς Καλαμαριά 1926-1931 Το 1930 θα αλλάξει το όνομα της σε Ποντιακή Ένωση
Εργατικός Αστήρ Περιοχή Καμάρας 1926-1930 Εργατική ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία είχε σχέση με το το εργατικό κίνημα της πόλης και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Θα μετονομαστεί σε Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης το 1930.
Μακάμπη 1926-1940 Εβραικός σύλλογος από την περιοχή Κάμπελ της Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε το 1908 ως Γυμναστικός Σύλλογος με αθλητές σε διάφορα αθλήματα όπως ποδηλασία, ξιφασκία, κολύμβηση, στίβο, πυγμαχία κτλ. Θα πάρει μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΜ το 1926 και θα προσπαθήσει να αναστηθεί και μετά την Απελευθέρωση αλλά δεν θα μπορέσει τελικά να πάρει μέρος στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μόνο στη δεκαετεία του ’60 θα επαναδραστηριοποιεί στο μπάσκετ.
ΠΟ Τροχιοδρομικών 1926 Θα πάρει μέρος μόνο σε ένα πρωτάθλημα, αυτό της περιόδου 1926-27. Θα ξαναγωνιστεί ως Όμιλος ΤΤΤ δύο χρόνια αργότερα.
ΜΕΝΤ Τούμπα 1926-2002 Τα πρώτα χρόνια απλά αναφερόταν ως Νεολαία Τούμπας και όχι με ολόκληρη την ονομασία της. Από το 2002 και μετά ο ιστορικός σύλλογος της Κάτω Τούμπας δεν παίρνει μέρος στα πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης.
ΑΟ Θεσσαλονίκης 1926-1929 Αυτός ήταν ο πρώτος σύλλογος που χρησιμοποίησε την επωνυμία Θεσσαλονίκη ως όνομα και δεν πρέπει να συγχέεται με τον μετέπειτα σύλλογο της ΑΟ Θεσσαλονίκης όπως ήταν πιο γνωστός, μιας και ολόκληρο το όνομα της ήταν `Αθλητικός Όμιλος Σταθμού “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”`. Αυτός ο ΑΟ Θεσσαλονίκης θα παίξει για τρία χρόνια στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ μέχρι το 1929.
ΒΑΟ 1927-1931 Ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε από Έλληνες πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης, θα παίξει μόνο κάποια χρόνια στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου αλλά παραμένει κυρίως γνωστός από το μπασκετικό του τμήμα το οποίο έχει αγωνιστεί πέντε φορές στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος.
Μακεδονικός 1927-1932 Προγενέστερος σύλλογος από το σύγχρονο Μακεδονικό Νεάπολης (βλέπε: Προσφυγική Ένωση του 1928), θα απορροφηθεί από τον Άρη Θεσσαλονίκης στα μισά του πρωταθλήματος 1931-32
Κανάρης Τσινάρ Άνω Πόλη 1928-1933 Θα αρχίσει να δίνει παιχνίδια το 1925 στο πρωτάθλημα των ανεπισήμων και θα πάρει μέρος σε αυτά της ΕΠΣΜ το 1928-29. Θα αγωνιστεί μέχρι το 1932-33.
Ένωσις Εμπορουπαλλήλων 1928-1931 Σύνηθες περίπτωση των πρώτων χρόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ομάδες από συντεχνίες όπως αυτές των Εμπορουπαλλήλων. Θα αγωνιστεί μόνο δύο χρόνια στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ.
Ορφέας Λαγκαδά Λαγκαδάς 1928-1931 Ομάδα από την περιοχή του Λαγκάδα η οποία θα αγωνιστεί για 3 χρονιές στη Γ’ Κατηγορία.
Όμιλος ΤΤΤ 1928-1931 Συνέχεια του προηγούμενου συλλόγου των εργαζόμενων των Τροχιοδρομικών, αυτή τη φορά με το πλήρες όνομα της εταιρείας, Όμιλος Ταχυδρομείων, Τηλεγραφημάτων και Τηλεφωνίας.
Προσφυγική Ένωση 1928-1936 Η αρχική ονομασία του Μακεδονικού Νεάπολης. Θα μετονομαστεί πρώτα σε Μακεδονικός Νέας Ευκαρπίας το 1936 και αργότερα σε Μακεδονικός Νεάπολης (όταν και θα συγχωνευτεί-απορροφήσει τον ΑΠΟ Νεάπολη, την συγχωνευμένη ομάδα της ΑΕ Νεάπολης και της Δόξας Νεάπολης)/
Παμμακεδονικός 1929-1934 Ομάδα από πρώην παίκτες του Ηρακλή και της ανεπίσημης ομάδας του Βύρωνα. Θα αγωνιστεί για 5 μόνο χρονιές στα πρωταθλήματα.
Απόλλων Θεσσαλονίκης 1929-1931 Θα αγωνιστεί μόνο για δύο χρόνια στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ, 1929-30 και 1930-31.
Αετιδεύς Τούμπας Τούμπας 1929-1934 Η δεύτερη ομάδα της Τούμπας που πήρε μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ μετά την ΜΕΝΤ.
Αετός Παπάφη Παπάφη 1929-1940 Η πρώτη ονομασία του ΜΑΣ Αετού Θεσσαλονίκης. Μετά το πόλεμο θα αλλάξει το όνομα του σε ΜΑΣ Αετός και θα μείνει κυρίως γνωστός για την ομάδα καλαθοσφαίρισης του. Το ποδοσφαιρικό του τμήμα θα σταματήσει να υπάρχει μετά τον πόλεμο.
Εθνικός Καμάρας Αγίας Φωτεινής 1929-1940 Θα υπαρξεί ακόμα ένας Εθνικός Καμάρας τη δεκαετία του 60, ο οποίος θα μετονομαστεί σε Εθνικός Ευόσμου το 1998, ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι σήμερα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ. Ο Εθνικός Ευόσμου διεκδικεί την ιστορική συνέχεια του πρώτου Εθνικού Καμάρας μέσω της σχέσης του με τον δεύτερο Εθνικό Καμάρας παρότι οι δύο σύλλογοι της Καμάρας (του 1929 και του 1961) είχαν διαφορετικό μητρώο.
Όμιλος Κατιρλί Καλαμαριά 1929-1931 Ομάδα από την περιοχή της Καλαμαριάς. Θα αγωνιστεί μόνο για 2 χρονιές.
‘Ομιλος Ιπποδρομίου Ιπποδρομίου 1929-1931 Θα απορροφηθεί από τον ‘Ατλα και για κάποιες χρόνιες θα παίζουν ως Άτλας Ιπποδρομίου
Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης Καμάρας 1930-1939 Η μετονομασία του Εργατικού Αστήρ.
Ποντιακή Ένωση Καλαμαριά 1930 Η πρώην Νέα Γενεά Καλαμαριάς.
Άτλας Ιπποδρομίου Καμάρας 1931-1939 Συγχώνευση του Άτλαντα και του Ομίλου Ιπποδρομίου
Ακοάχ 1933-1939 Ο Ακοάχ (ελ.μεταφραση: Δύναμη) όπως και οι άλλοι σύλλογοι της εποχής ιδρύθηκαν ως Γυμναστικοί Σύλλογοι και είχαν αθλητές σε διάφορα αθλήματα (τένις, ποδηλασία, ξιφασκία, κολύμβηση, στίβο, πυγμαχία). Στο πρωταθλήμα ποδοσφαίρου θα αγωνιστεί από το 1933, αν και υπήρχε από το 1904, μέχρι την έναρξη του πολέμου.
Αρμενική Ένωση 1933-1946 Σύλλογος Αρμένων της πόλης της Θεσσαλονίκης όπως υπήρχαν και σε άλλες πόλεις της Βορείας Ελλάδας. Θα αγωνιστεί επίσης και μία χρονιά μετά τον πόλεμο σε αντίθεση με τις Εβραϊκές ομάδες της πόλης που είχαν εξαφανιστεί.
Ολυμπιακός Τερψιθέας Άνω Πόλη 1934-2015 Θα αγωνιστεί απο το 1934 μέχρι το 1948 και μετά θα ξαναεμφανιστεί στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΜ τη δεκαετια του ’70. Πλέον αγωνίζεται ως ΠΑΕ Τερψιθέας Ευαγγελιστριας
Μακεδονικός Νέας Ευκαρπίας Ευκαρπία 1936-1974 Η μετονομασία της Προσφυγικής Ένωσης το 1936. Το 1974 θα απορροφήσει/θα συγχωνευτεί με την Νεάπολη (Δόξα Νεάπολης και ΑΕ Νεάπολης) και θα μετονομαστει σε Μακεδονικός Νεάπολης όπως είναι γνωστός ως σήμερα.
Ακρίτας Θεσσαλονίκης 1939 Στο πρωτάθλημα του 1939-40 θα εμφανιστεί η ομάδα του Ακρίτα η οποία δεν πρέπει να συγχέεται με την ομάδα των Ακριτών Συκεών.
Αίας 1945-1947 Η ομάδα του Αίαντα Θεσσαλονίκης θα αγωνιστει μονο δυο χρονιές, μετα τον πόλεμο
ΑΕ Αμπελοκήπων Αμπελόκηποι 1947-1999[α] Η ΑΕ Αμπελοκήπων το 1999 θα συγχωνευτεί με τον Αστέρα και τον Αετό Αμπελοκήπων και θα δημιουργήσουν τον ΑΣ Αμπελοκήπων. Ο Αστέρας θα αποχωρήσει το 2003 και το 2007 ο ΑΣ Αμπελοκήπων έχοντας το αρχικό μητρώο της ΑΕΑ θα επαναφέρει το ΑΕ Αμπελοκήπων ως όνομα του συλλόγου.
ΑΕ Νέαπολης Νεάπολη 1949-1967 Η ΑΕ Νεάπολης μαζί με την Δόξα Νεάπολης θα συγχωνευτούν το 1967 σε Νεάπολη και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Α Κατηγορία της ΕΣΠΜ μέχρι το 1974 όπου και θα απορροφηθούν από τον Μακεδονικό Νέας Ευκαρπίας και θα γίνει ο γνωστός μας Μακεδονικό Νεάπολης. Η ομάδα της ΑΕ Νεάπολης θα συνεχίσει να αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της Β Κατηγορίας και μετά το 1967 μετανομαζόμενη όμως σε Ερμής Νεάπολης.
Δάφνη Συκεών Συκιές 1952-1955 Θα αλλάξει το όνομα της σε Φίλιππος Θεσσαλόνικης το 1955
Δόξα Νεάπολης Νεάπολη 1952-1967 Η Δόξα Νεάπολης μαζί με την ΑΕ Νεάπολης θα συγχωνευτούν το 1967 σε Νεάπολη και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Α Κατηγορία της ΕΣΠΜ μέχρι το 1974 όπου και θα απορροφηθούν από τον Μακεδονικό Νέας Ευκαρπίας και θα γίνει ο γνωστός μας Μακεδονικό Νεάπολης
Θρίαμβος Ακροπόλεως Άνω Πόλη 1953-1971 Το 1971 ο Θρίαμβος Ακροπόλεως μαζί με την Ατλαντίδα και τον Επταπυργιακό θα συγχωνευτούν σε Ακρόπολη με έδρα στο Κουλέ Καφέ από όπου ήταν η Ατλαντίδα. Το 1995 η ομάδα θα ξανά αλλάξει το όνομα της σε Ατλαντίδα. Παράλληλα, το 1980 παλιοί παίκτες του Θριάμβου θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν τον παλιό Θρίαμβο, δημιουργώντας τον Θρίαμβο Άνω Πόλης.
Φίλιππος Θεσσαλονίκης Τούμπα 1955-1995 Η πρώην ομάδα της Δάφνης Συκεών, θα μετακομίσει στην συνοικία του Αγίου Φανούρη Τούμπας και θα ονομαστεί Φίλιππος αλλάζοντας παράλληλα τα χρώματα του από πράσινο σε γαλάζιο. Ο σύλλογος θα γίνει πιό γνωστός από την μπασκετική του ομάδα που θα αγωνιστεί μέχρι την Α1 Εθνική.
Ατλαντίς Κουλέ Καφέ 1956-1971 Η ομάδα της Ατλαντίδας μαζί με τον Θρίαμβο Ακροπόλεως και τον Επταπυργιακό, το 1971 θα συγχωνευτούν σε Ακρόπολη. Το 1995 η Ακρόπολη θα αλλάξει το όνομα της σε Ατλαντίδα.
Ηρακλής Κουφαλίων Κουφάλια 1958-1964 Το 1964 θα συγχωνευτεί με τον Άρη Κουφαλίων και θα δημιουργήσουν τον ΠΑΟ Κουφαλίων
Θύελλα Καλλιθέας Συκιές 1958-1970 Θα συγχωνευτεί με τον Ποσειδώνα Καλλιθέας το 1970 και θα κάνουν τον ΑΟ Καλλιθέας
Ελληνικός Φοίνικας Πολίχνη 1958-1960 Το πρώτο όνομα του Φοίνικα Πολίχνης
Κολοκοτρώνης Συκεών Συκιές 1958-2000 Η ομάδα του Κολοκοτρώνη Συκεών θα αγωνιστεί μέχρι το 2000 όταν και θα συγχωνευτεί μαζί με τον ΑΠΣ Ακρίτες Συκεών, τον Τοξότη Συκεών, τον Εθνικό Συκεών και τον Παναθλητικό Συκεών σε ΠΑΕ Ακρίτες Συκεών.
ΑΕ Χαλάστρας Χαλάστρα 1959-1964 Η ΑΕ Χαλάστρα μαζί με τον Όλυμπο Πύργου θα συγχωνευτουν το 1964 και θα δημιουργήσουν τον Καμπανιακό Μ.Φ.Α.Ο.
Όλυμπος Χαλάστρας Χαλάστρα 1959-1964 Ο Όλυμπος Χαλάστρας θα μετονομαστεί σε Όλυμπος Πύργου το 1961 και μαζί με την ΑΕ Χαλάστρας θα συγχωνευτουν το 1964 και θα δημιουργήσουν τον Καμπανιακό Μ.Φ.Α.Ο.
Αετός Διαβατών Διαβατα 1959-1985 Ο Αετός Διαβατών με τον Μαγνησιακό το 1985 θα συγχωνευτούν και θα δημιουργήσουν τον Ιωνικό Ιωνίας.
Άρης Κουφαλίων Κουφάλια 1959-1964 Το 1964 θα συγχωνευτεί με τον Ηρακλή Κουφαλίων και θα δημιουργήσουν τον ΠΑΟ Κουφαλίων
Αρίων Αγ.Δημητρίου 1960-1976 Θα ξεκινήσει να αγωνίζεται στα εφηβικά πρωταθλήματα στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Από το 1960 και μετά θα λάβει μέρος στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ και θα αγωνιστεί για 16 έτη.
Αστέρας Αμπελοκήπων Αμπελόκηποι 1961-1999 Ο Αστέρας Αμπελόκηπων μαζί με την ΑΕ Αμπελοκήπων και τον Αετό Αμπελοκήπων θα συγχωνευτούν το 1999 σε ΑΣ Αμπελόκηποι. Ο Αστέρας θα αποχωρήσει το 2003 και θα δημιουργήσει μία νέα ομάδα με το όνομα ΑΠΟ Αστέρας Αμπελόκηπων. Το αρχικό μητρώο του Αστέρα Αμπελοκήπων με την συγχώνευση του ’99 όπως και η ίδια η ομάδα θα μεταφερθεί στις Ελπίδες Αμπελοκήπων, την εφηβική ομάδα του ΑΣ.
Νίκη Διοικητηρίου Διοικητήριο 1961-2001 Η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα της πλατείας Διοικητηρίου μετα τον ΠΑΟΔ. Από τους δυνατότερους συλλόγους της πολης τη δεκαετία του ’80. Θα αγωνιστεί μέχρι το 2001.
Ατρομήτος Θεσσαλονίκης 1961-1970 Θα συγχωνευτεί με τον Ελλήσποντο το 1970 σε Ιπποκράτη Θεσσαλονίκης.
Εθνικός Καμάρας 1961-1998 Ο Εθνικός Καμάρας πλέον ονομάζεται Εθνικός Ευόσμου ο οποίος διεκδικεί την ιστορή συνέχεια του πρώτου Εθνικού Καμάρας του 1929. Ο δεύτερος Εθνικός Καμάρας μπόρει να ξαναδημιουργήθηκε προς τιμήν του προπολεμικού Εθνικού αλλά στην ουσία είναι διαφορετικοί σύλλογοι με διαφορετικά μητρώα καταστώντας έτσι και τον Εθνικό Ευόσμου σύλλογο με ιστορική αρχή αυτή του 1961 και όχι αυτή του 1929.
Ναύαρχος Βότσης Καλαμαριά 1961-1969 Ομάδα από την περιοχή της Καλαμριάς. Το ποδοσφαιρικό του τμήμα θα αγωνιστεί μόνο για 9 χρόνια. Είναι γνωστός κυρίως για τα τμήματα καλαθοσφαίρισης.
Άτλας Μενεμένης Μενεμένη 1962-1988 Θα συγχωνευτεί με την ΑΕ Μενεμένης το 1988 και θα δημιουργήσουν τον ΑΣ Μενεμένης
Κανάρης Τσινάρ Άνω Πόλη 1963-1970 Η αναβίωση της ομάδας της δεκαετίας του ’30. Θα αγωνίστει μόνο για 7 χρόνια.
Ελπίδα Κρυονερίου Τούμπα 1963-1968 Η πρώτη της ονομασία της Ελπίδας Τούμπας μέχρι το 1968.
Ορφέας Ηλιούπολης Ηλιούπολη 1963-2002 Ο Ορφέας Ηλιούπολης το 2002 θα συγχωνευτεί με την ΑΕ Ηλιούπολης, σύλλογος του 1995 από την ένωση της Αστραπής Κυψέλης και της Αναγέννησης Άνω Ηλιούπολης, σε ΓΣ Ηλιούπολης
Φοίνικας Τούμπας Τούμπα 1963-2010 Ο Φοίνικας Τούμπας απο τη χρονιά 2010-11 θα παραμείνει ανενεργός
Επταπυργιακός Άνω Πόλη 1963-1971 Ο Επταπυργιακός μαζί με τον Θρίαμβο Ακροπόλεως και την Ατλαντίδα, το 1971 θα συγχωνευτούν σε Ακρόπολη. Το 1995 η Ακρόπολη θα αλλάξει το όνομα της σε Ατλαντίδα.
Ελπίδα Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 1963-1990 Η Ελπίδα Θεσσαλονίκης ξεκινήσε ως Ελπίς Σιδηροδρομικού ή Νέου Σταθμού για τουλάχιστον μία χρονιά μέχρι να καταλήξει στο Ελπίδα Θεσσαλονίκης. Θα αγωνιστεί από το 1963 για δέκα χρόνια, μέχρι το 1973, θα αδρανοποιηθεί για μία τριετία και από το 1976 θα ξαναπάρει μέρος στα πρωταθλήμτα μέχρι το 1990 όπου θα αλλάξει το όνομα της σε Ελπίδα Αμπελοκήπων
Τιτανικός Καλαμαριά 1965-2001 Ομάδα από την περιοχή της Καλαμαριάς. Θα αγωνιστεί αρχικά για 9 χρόνια, θα αποχωρήσει μέχρι τις αρχές του ’80 και μετά θα ξανάπαίξει στα πρωταθλήματα μέχρι το 2001.
Αναγέννηση Φοίνικα Καλαμαριά 1965-1967 Θα αγωνιστεί μόνο για 2 χρονιές στα πρωταθλήματα.
Απόλλων Καστανά Καστανά 1965-1996 Το 1996 ο Απόλλων Καστανά μαζί με την Δάφνη Ακροποτάμου θα συγχωνευτεύν σε ΑΕ Καστανά-Ακροποτάμου μέχρι το 2002. Έκτοτε τόσο ο Απόλλων το 2002, όσο και η Δάφνη το 2011 θα κατεβούν αυτόνομα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ.
Κρόνος Πανοράματος Πανόραμα 1966-1970 Ο Κρόνος Πανοράματος θα ιδρυθεί το 1961, θα πάρει μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ το 1966 και το 1971 θα μετανομαστεί σε ΑΜΣ Πανόρομα
Νεάπολη Νεάπολη 1967-1974 Η συγχώνευση των δύο ιστορικών σωματείων της περιοχής της Νεάπολης, της ΑΕ Νεάπολης και της Δόξα Νεάπολης. Ο νέος σύλλογος με το όνομα Νεαπολη θα αγωνιστεί τελικά μόνο για 7 χρόνια και το 1974 θα απορροφηθεί από τον Μακεδονικό Νέας Ευκαρπίας για να γίνει ο γνωστός μας Μακεδονικό Νεάπολης ο οποίος συνεχίζει και αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Τα δύο σωματεία θα αναβιώσουν ξανά την δεκαετία του 80 για να ξανασυγχωνευτεύν το ’96 σε ΑΣ Νεάπολη (μαζί με την Αναγέννηση Νεάπολης και τον Σπάρτακο Νεάπολης)
Θησέας Κρήνης Καλαμαριά 1967-1970 Ο Θησέας μαζί με τον Παγκρηνιακός θα συγχωνευτούν το 1970 και θα κάνουν τον ΑΟ Κρήνης
Ερμής Νεάπολης Νεάπολη 1967-1989 Ο Ερμής Νεάπολης ήταν η πρώην ΑΕ Νεάπολης η οποία εκείνη τη χρονιά (1967) μαζί με τη Δόξα Νεάπολης θα συγχωνευτούν σε Νεάπολη.
ΜΑΟ Φιλύρου Φίλυρο 1967 Θα μετονομαστεί σε ΑΕ Φιλύρου
Ομόνοια Αγ.Ιωάννη Καλαμαριά 1968-1974 Θα συγχωνευτεί με την ΑΕ Φοίνικα, κρατώντας στο επίσημο όνομα το ΑΕ Φοίνικα Αγ.Ιωάννη. Ο νέος σύλλογος παρόλα αυτά θα μείνει γνωστός απλά με την ονομασία ΑΕ Φοίνικα, παρότι είχε κρατήσει το μητρώο της Ομόνοιας του 1968.
ΑΕ Τερψίθεας Σταυρούπολη 1967-2002 Την θέση της ΑΕ Τερψιθέας θα πάρει η ομάδα των Ελπίδων Σταυρούπολης (η εφηβική ομάδα του Παύλου Μελά) την αγωνιστικλη περίοδο 2002-03
Παγκρηνιακός Καλαμαριά 1967-1970 Ο Παγκρηνιακός μαζί με τον Θησέα θα συγχωνευτούν το 1970 και θα κάνουν τον ΑΟ Κρήνης
Ποσειδώνας Καλλιθέας Συκιές 1968-1970 Θα συγχωνευτεί με την Θύελλα Καλλιθέας το 1970 και θα κάνουν τον ΑΟ Καλλιθέας
Ελπίδα Τούμπας Τούμπα 1968-2007 Η ομάδα θα δημιουργηθεί το 1963 και θα παίξει τα πρώτα χρόνια ως Ελπίδα Κρυονερίου. Το 1968 θα μετονομαστεί σε Ελπίδα Τούμπας. Το 2007 μαζί με την ΑΕ Τούμπας θα συγχωνευτούν σε ΑΕ Ελπίδα Τούμπας
Ελλήσποντος 1968-1970 Θα συγχωνευτεί με τον Ατρόμητο Θεσσαλονίκης το 1970 σε Ιπποκράτη Θεσσαλονίκης.
Φλόγα Ανάληψης Ανάληψη (Θεσ/νικης) 1969-2015 Ομάδα απο την συνοικία Ανάληψης της Κάτω Τούμπας. Ο σύλλογος είναι άνεργος τα τελευταία χρόνια.
Μαγνησιακός[β] Νέα Μαγνησία 1970-1985 Ο Μαγνησιακός και ο Αετός Διαβατών το 1985 θα συγχωνευτούν και θα δημιουργήσουν τον Ιωνικό Ιωνίας.
Ιπποκράτης 1970-1989 Συγχώνευση των ομάδων Ατρόμητος Θεσσαλονίκης και Ελλήσποντος. Το 1989 θα γίνει η συγχώνευση των Αετών και Τοξότη Θεσσαλονίκης σε ΑΕ Φαλήρου. Ο Ιπποκράτης θα απορροφηθεί από τον Αετό Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της συγχώνευσης και θα καταλήξει και αυτός στην ΑΕ Φαλήρου.
ΑΕ Φοίνικα Καλαμαριά 1970-1974 Θα συγχωνευτεί με την Ομόνοια Αγ.Ιωάννη το 1974 με επίσημο όνομα το ΑΕ Φοίνικα Αγ.Ιωάννη.
ΑΟ Καλλιθέας Συκιές 1970-1997 Συγχώνευση των ομάδων Θύελλα και Ποσειδώνα Καλλιθέας. Αργότερα το 1997, ο ΑΟ Καλλιθέας μαζί με τον σύλλογο ΜΑΣ Παναγία Φανερωμένη θα συγχωνευτούν και θα δημιουργήσουν την ΑΕ Καλλιθέας-Παναγία Φανερωμένη
Ακρόπολη Άνω Πόλη 1971-1995 Η Ακρόπολη είναι η συγχώνευση του Θριάμβου Ακροπόλεως, της Ατλαντίδας και του Επταπυργιακού, ομάδων από τη Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης. Το 1995 η Ακρόπολη θα αλλάξει το όνομα της σε Ατλαντίδα.
ΑΟ Κρήνης Καλαμαριά 1971-1989 Ο ΑΟ Κρήνης προήρθε από την συγχώνευση του Παγκρηνιακού και του Θήσεα Κρήνης το 1970. Το 1989 θα συγχωνευτεί με τον ΑΟ Σμύρνης (Νέας Κρήνης) σε ΑΕ Κρήνης.
Αναγέννηση Νεάπολης Νεάπολη 1971-1996 Το 1996 η Αναγέννηση Νεάπολης μαζί με τους Α.Ε. Νεάπολης[γ], Σπάρτακο Νέαπολης και Δόξα Νεάπολης[δ] θα συγχωνευτούν σε ΑΣ Νεάπολη
Δημόκριτος 1971-1972 Ο Δημόκριτος ιδρύθηκε το 1968 από τον Νίκο Ατματζίδη, ιδιοκτήτη των τεχνικών σχολών “Δημόκριτος”. Θα αγωνιστεί για μία μόνο χρονιά. Διατηρεί το τμήμα καλαθοσφαίρισης του ακόμα το οποίο έχει αγωνιστεί μέχρι την Α’ Εθνική την δεκαετία του ’70.
Αστραπή Κυψέλης Ηλιούπολη 1971-1990 Θα αλλάξει το όνομα της σε Αστραπή Ηλιούπολης το 1991. Παρόλα αυτά η Αστράπη Κυψέλης/Ηλιούπολης θα είναι ένα από τα δύο σωματεία (το άλλο θα είναι η Αναγέννηση Άνω Ηλιούπολης) που θα συγχωνευτούν το 1995 σε ΑΕ Ηλιούπολης, ο πρόδρομος του σημερινού ΓΣ Ηλιούπολης (συγχώνευση της ΑΕ Ηλιούπολης, με τον Ορφέα Ηλιούπολης το 2001).
Ερμής Λαγκαδά Λαγκαδάς 1971-1994 Θα αγωνιστεί μέχρι το 1994. Θα προλάβει να παίξει μέχρι την Α’ Κατηγορία για λίγα χρόνια το ’80.
Δάφνη Ακροποτάμου Ακροπόταμος 1971-1996 Το 1996 η Δάφνη Ακροποτάμου μαζί με τον Απόλλων Καστανά θα συγχωνευτεύν σε ΑΕ Καστανά-Ακροποτάμου μέχρι το 2002. Έκτοτε τόσο η Δάφνη το 2011, όσο και ο Απόλλων το 2002 θα κατεβούν αυτόνομα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ.
Προποντίδα 1972-1999 Θα αγωνιστεί μέχρι το 1989, κυρίως στις μικρές κατηγορίες.
Καρατασιακός Πολίχνη 1972-2000 Ο Καρατασιακός το 2000 θα συγχωνευτεί με τον Αργοναύτη Ανθοκήπων σε Ένωση Ανθοκήπων Καρατάσου
Φωστήρας Τούμπα 1972-2003 Αν και ως επί το πλείστον αναφέρεται μόνο ως Φωστήρας, κάποια στιγμή στις εφημερίδες θα γραφτεί και ως Φωστήρας Τούμπας, προφανώς λόγω μετακόμισης της ομάδας στην περιοχή της Τούμπας. Η ομάδα του Φωστήρα θα πάψει να εμφανίζεται στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ το 2003 και το αρχικό του μητρώο στην ΕΠΟ θα μεταφερθεί στις Ελπίδες Θερμαϊκού Θέρμης που εμφανίστηκαν στην θέση του.
Διγενής Κρυονερίου Κρυονέρι 1972-1981 Ο αρχικός σύλλογος του Διγενή Κρυονερίου θα αγωνιστεί μέχρι το 1981. Από το 1982-83 και μετά, θα εμφανιστεί ο ΑΟ Κρυονερίου με διαφορετικό μητρώο ο οποίος το 2005 θα επαναφέρει ξανά το Διγενής Κρυονερίου ως όνομα του συλλόγου.
Αργοναύτης Ανθοκήπων Πολίχνη 1972-2000 Ο Αργοναύτης Ανθοκήπων το 2000 θα συγχωνευτεί με τον Καρατασιακό σε Ένωση Ανθοκήπων Καρατάσου
Δόξα Περιβολακίου Περιβολάκι 1972-2015 Ανενεργό σωματείο
Νέα Ελλάς Τούμπα 1972-1983 Σωματείο από την περιοχή της Κάτω Τούμπας. Το 1985 θα συγχωνευτεί με άλλα τρία σωματεία από την περιοχή της Κάτω Τούμπας, την Αναγέννηση, τους Αετούς και τον Χαρισειακό, σε ΑΕ Τούμπας. Πλέον ο σύλλογος δεν υπάρχει αφού συγχωνεύθηκε εκ νέου με την Ελπίδα Τούμπας σε ΑΕ Ελπίδα Τούμπας.
Αναγέννηση Λουδία Λουδία 1972-1989 Η ομάδα της Αναγέννησης Λουδία θα αγωνιστεί από την δεκαετία του 70 (έχοντας βέβαια ΑΜ από το 1966) μέχρι το τέλος του 80. Την αγωνιστική περίοδο 1997-98 θα εμφανιστεί ξανά στα πρωταθλήματα με διαφορετικό όνομα όμως αυτή τη φορά, Ολυμπιακός Λουδία.
Ίκαρος Ευαγγελίστριας 1973-1982 Θα αγωνιστεί για εννιά χρόνια, από το 1973-74 έως το το 81-82. Τα πρώτα τέσσερα στη Γ’ και τα επόμενα πέντε στη Β’.
Αισχύλος Άνω Πόλη 1973-2006 Θα αγωνιστεί από το 1973 εώς το 2006 ως Αισχύλος. Από την επόμενη χρονιά θα μετονομαστεί σε Αισχύλος Ωραιοκάστρου.
Δόξα Συκεών Συκιές 1974-2003 Ο σύλλογος θα σταματήσει να συμμετέχει στα πρωταθλήματα από το 2003-04. Η επίσημη παύση του συλλόγου θα γίνει το 2008 με την παράλληλη έναρξη του ΑΣ Ένωση Συκεών
Αετός Αμπελοκήπων Αμπελόκηποι 1974-1999 Ο Αετός Αμπελοκήπων θα συγχωνευτεί με την ΑΕ Αμπελοκήπων και τον Αστέρα Αμπελοκήπων το 1999 σε ΑΣ Αμπελόκηποι. Ο ΑΣ θα πάψει να υπάρχει από το 2007 και μετά, μιάς και άλλαξε το όνομα του σε ΑΕ Αμπελόκηπους ενώ ο Αστέρας είχε ήδη αποχωρίσει από το 2003.
ΑΕ Φοίνικα (Αγ.Ιωάννη) Καλαμαριά 1974-2009 Η συγχώνευση της Ομόνοια Αγ.Ιωάννη και του ΑΕ Φοίνικα. Η επίσημη ονομασία του συλλόγου ήταν ΑΕ Φοίνικα Αγ.Ιωάννη αν και αναφερόταν μόνο ως ΑΕ Φοίνικα. Παρότι εμφανίστηκε στα πρωταθλήματα το 1974-75, έχει μητρώο του 1968, αυτό της ομάδας της Ομόνοιας. Το 2009 θα αλλάξει το όνομα της, σε Φοίνικας Καλαμαρίας
Δράση Μετεώρων Πολίχνη 1975-1977 Θα μετονομαστεί σε Δράση Αρδαμερίου το 1977
Φοίνικας Αγχίαλου Αγχίαλος 1976-1985 Ο Φοίνικας Αγχιάλου θα αγωνιστεί μόνο για 9 χρόνια στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ και όλα στη Γ Κατηγορία.
Τρώας Ασπροβάλτας Ασπροβάλτα 1976-2006 Θα συγχωνευθεί με την νεοσύστατη ομάδα του Αγίου Γεωργίου Ασπροβάλτας (η οποία δεν θα λάβει ποτέ μέρος στα πρωταθλήματα) σε ΑΕ Αγίου Γεωργίου το 2006.
Εθνικός Συκεών Συκιές 1976-2003 Θα μετονομαστεί σε Ελπίδες Συκεων το 2003 μετά την συγχώνευση των ΑΠΣ Ακριτών Συκεών, Κολοκοτρώνη, Εθνικό, Τοξότη και Παναθλητικό Συκεών σε ΠΑΕ Ακρίτες Συκεών. Οι Ελπίδες Συκεών θα είναι η ομάδα των εφήβων τους.
Αστραπή Διοικητηρίου Διοικητήριο 1976-2007 Την αγωνιστική χρονιά 2007-08, η Αστραπή θα αλλάξει το ονομά της σε ΑΕ Νεάπολης-Αστραπή Θεσσαλονίκης
Ατρόμητος Κωνσταντινουπολιτών 1976-1979 Θα μετονομαστεί σε ΑΣ Πέρα το 1979
Αστέρας Συκεών Συκιές 1978-2004 Ο σύλλογος θα σταματήσει να συμμετέχει στα πρωταθλήματα από το 2004-05. Η επίσημη παύση του συλλόγου θα γίνει το 2008 με την παράλληλη έναρξη του ΑΣ Ένωση Συκεών.
Μακεδονικός Κουφαλίων Κουφάλια 1978-2004 Θα αγωνιστεί μέχρι το 96-97 και μετά από το 2000-01 εώς 2003-04
ΑΣ Βασιλούδι Βασιλούδι 1978-2008 Ο ΑΣ Βασιλούδι μαζί με τη Δόξα Γερακαρούς θα συγχωνευτεύν σε ΑΕ Κορώνειας και Ελπίδες Κορώνειας από το 2008-09 εώς το 2014-15. Το Βασιλούδι θα ξαναπαίξει με το αρχικό του όνομα το 2015-16 αλλά πλέον ο σύλλογος είναι ανενεργός.
Μέγας Αλέξανδρος Νυμφόπετρας Νυμφόπετρα 1978-2016 Ανενεργό σωματείο
Μακεδονία Καλαμωτού Καλαμωτό 1978-2017 Ανενεργό σωματείο
Δόξα Γερακαρούς Γερακαρού 1978-2008 Η Δόξα Γερακαρούς και ο ΑΣ Βασιλούδι θα συγχωνευτεύν σε ΑΕ Κορώνειας και Ελπίδες Κορώνειας από το 2008-09 εώς το 2014-15. Οι Ελπίδες Κορώνειας θα παύσουν να υπάρχουν απο το 2012, η Δόξα Γερακαρούς θα ξαναδημιουργηθεί το 2014 (τον επόμενο χρόνο και το Βασιλούδι θα κατεβεί με το αρχικό του όνομα) όπου συνεχίζει και αγωνίζεται.
Νίκη Εμβόλου Έμβολο 1978-2004 Θα μετονομαστεί σε Νίκη Κερασιάς το 2004
ΑΕ Πολυδενδρίου Πολυδένδρι 1978-2015 Θα αγωνιστεί μέχρι το 1998, στη συνέχεια θα έχει μία περίοδο παύσης για δέκα χρόνια, μέχρι το 2008-09 όπου ξαναεμφανίστηκε στα πρωταθλήματα. Πλέον το σωματείο είναι ανενεργό για μία ακόμα φορά.
Φλόγα Λαγκαδικίων Λαγκαδίκια 1979-2016 Ανενεργό σωματείο
Αστέρας Ανάληψης Ανάληψη (Λαγκαδά) 1979-2016 Ανενεργό σωματείο
Αστραπή Νικομηδινού Νικομηδινό 1979-2015 Ανενεργό σωματείο
ΑΣ Εξοχή 1979 Θα αγωνιστεί μόνο για 8 χρονιές, όλες στη Γ Κατηγορία.
Σπάρτακος Νεάπολης Νεάπολη 1979-1996 Το 1996 ο Σπάρτακος Νέαπολης μαζί με τους Α.Ε. Νεάπολης[γ], Αναγέννηση Νεάπολης και Δόξα Νεάπολης[δ] θα συγχωνευτούν σε ΑΣ Νεάπολη
ΑΕ Μενεμένης Μενεμένη 1979-1988 Θα συγχωνευτεί με τον Άτλα Μενεμένης το 1988 και θα δημιουργήσουν τον ΑΣ Μενεμένης
ΑΟ Σταυρούπολης Σταυρούπολη 1979-1998 Θα αγωνιστεί μέχρι το 94-95, θα αποχωρήσει για μία χρονιά, θα επιστρέψει το 96-97 για μία χρονια και μετά δεν θα ξανακατεβεί στα πρωταθλήματα.
Αξιός Θεσσαλονίκης (Ξηροκρήνης) 1979-1985 Η επίσημη ονομασία του συλλόγου ήταν ΜΑΣ Αξιός Ξηροκρήνης αλλά σε όλες τις αναφορές στις εφημερίδες ήταν ως Αξιός Θεσσαλονίκης. Θα συγχωνευτεί με τον Πανιώνιο Αξιού το 1985 και θα δημιουργήσουν τον ΑΕ Αξιό
ΑΣ Βερτίσκος Βερτίσκος 1979-1988 Θα αγωνιστεί για 9 μόνο χρόνια, κυρίως στη Γ’ Κατηγορία.
Ηρακλής Ροτόντας Θεσσαλονίκη 1979-2009 Ήταν η συνέχεια του ιστορικού Ηρακλή Καμάρας που είχε έδρα το γήπεδο των Χορτατζήδων και τον έκλεισε το 1973 η Χούντα γιατί εκεί που είχανε τα γραφεία στο καφενείο του Ξεφτέρη στην περιοχή της Ροτόντας, είχε γίνει στέκι αριστερών. Θα αγωνιστεί για 28 χρόνια όλα στη Γ Κατηγορία.
Χαρισειακός Τούμπα 1979-1985 Ομάδα της περιοχής Οδού Χαρίση Κάτω Τούμπας, θα συγχωνευτεί με την Νέα Ελλάς, την Αναγέννηση Τούμπας και τους Αετούς Κάτω Τούμπας σε ΑΕ Τούμπας. Η ΑΕ Τούμπας πλέον έχει συγχωνευτεί με την Ελπίδα Τούμπας σε ΑΕ Ελπίδα Τούμπας.
ΑΟ Σμύρνης Καλαμαριά 1979-1989 Το 1989 θα συγχωνευτεί με τον ΑΟ Κρήνης σε ΑΕ Κρήνης
Αναγέννηση Τούμπας Τούμπα 1979-1985 Η Αναγέννηση Τούμπας με τους Αετούς Κ.Τούμπας θα συγχωνευτούν το 1985 σε ΑΕ Τούμπας
Ηρακλής Παπαφείου Περιοχής Παπαφείου 1979-2011 Θα αγωνιστεί μέχρι το 1991 και μετά θα ξαναεμφανιστεί στα πρωταθλήματα για δύο μόνο χρονιές, το 2009-10 και 2010-11.
Απόλλων Απολλωνίας Απολλωνία 1979-2013 Θα αγωνιστεί μέχρι το 2000 στη Γ’ Κατηγορία, θα αποχωρήσει μέχρι το 2006 και θα επιστρέψει για 8 ακόμα χρόνια.
Ηρακλής Χρυσαυγής Χρυσαυγή 1979 Ανενεργό σωματείο
Δόξα Νικόπολης Σταυρούπολη 1980-1990 Θα συγχωνευτεί με τον Κεραυνό Δαρδανελίων (Σταυρούπολης) το 1990 και θα κάνουν την ΜΑΣ Ένωση.
ΑΠΟ Λαχανά Λαχανά 1980-2013 Θα αγωνιστεί μέχρι το 1993 και μετά θα ξανά εμφανιστεί το 1999 μέχρι το 2013
Αστέρας Ανάληψης Λαγκαδάς 1980-1982 Ομάδα από την περιοχή του Λαγκαδά. Αρχικά θα αγωνιστεί μέχρι το 1998-99 όταν και θα αποχωρήσει μέχρι το 2007 όταν και θα επιστρέψει μέχρι το 2015-16.
ΑΕ Ποντίων Θεσσαλονίκη 1980-2013 Η ΑΕ Ποντίων μέσα σε λίγα χρόνια από την ίδρυση της θα πρωταγωνιστήσει στα πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης και θα φτάσει να αγωνιστεί για μία χρονιά στην Δ’ Εθνική. Από το 2003 και μετά η ομάδα των Ποντίων είναι ανενεργή.
Δόξα Διοικητηρίου Διοικητήριο 1980-1986 Το 1986 θα αλλάξει το όνομα της σε Δόξα Θεσσαλονίκης, ενω το 2007 θα το ξαναλλάξει στην σημερινή της μορφή, Δόξα Αγίου Παύλου
Κεραυνός Μονοπηγάδου Μονοπήγαδο 1980-1996 Θα αγωνιστεί μέχρι το 1995-96, σχεδόν τις μισές χρονιές στη Γ’ Κατηγορία και τις άλλες μισές στη Β’. Το 2019 θα εμφανιστεί ο ΠΑΣ Κεραυνός Μονοπήγαδου ο οποίος είναι διαφορετικός σύλλογος.
ΑΟ Αρετσούς Καλαμαριά 1980-2014 Το 2014 ο ΑΟ Αρετσούς Καλαμαρίας θα απορροφηθεί από τον Ποσειδώνα Καλαμαριάς
Μάρκος Μπότσαρης Τούμπα 1980-2000 Ομάδα από την περιοχή της Κάτω Τούμπας (οδό Μάρκου Μπότσαρη), θα αγωνιστεί μέχρι το 1999-00 κυρίως στις μικρές κατηγορίες.
Τρίτων Βόλβης Μικρή Βόλβη 1980-2016 Η ομάδα του Τρίτωνα θα έχει μία συμμετοχή στην Α’ Κατηγορία στα μέσα του ’80 και άλλες τέσσερις στις αρχές του ’90. Έκτοτε θα παίξει στις μικρότερες κατηγορίες και από το 2016 και μετά θα είναι ανενεργό σωματείο.
Εκπαιδευτήρια Γκροζούδη Πυλαία 1981-1997 Το 1997 τα Εκπαιδευτηρία Γκροζούδη θα μετονομαστούν σε Αριστοτέλειο Κολέγιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην ομάδα τους η οποία πλέον θα αγωνίζεται με το ίδιο όνομα.
Ραμαντανιακός Αμπελόκηποι 1981-1986 Θα μετονομαστεί σε Ηρακλής Αμπελοκήπων το 1986
ΠΟ Ξηροχωρίου Ξηροχώρι 1981-2012 Θα αγωνιστεί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κυρίως στη Γ’ Κατηγορία.
Διόνυσος Μενεμένη 1981-2010 Θα αγωνιστεί μέχρι το 2009-10, κυρίως στην τελευταία κατηγορία εκτός από τρείς χρονιές που θα παίξει στην πρότελευταία.
Ομβριανός Πετροκερασών Πετροκέρασα 1981-2004 Αρχικά ο σύλλογος θα πάρει μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα της Χαλκιδικής και από το 1981 και μετά θα μεταφερθεί σε αυτά της Θεσσαλονίκης.
Αρίων Αρετής Αρετή 1981-1986 Θα αγωνιστεί μόνο για 5 χρόνια, όλα στη Γ Κατηγορία.
Θρίαμβος Άνω Πόλης Άνω Πόλη 1981-2010 Το 1971 ο Θρίαμβος Ακροπόλεως μαζί με την Ατλαντίδα και τον Επταπυργιακό θα συγχωνευτούν σε Ακρόπολη. Η συγχώνευση αυτή δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα στους παράγοντες του Θριάμβου και σε συνδιασμό με την μεταφορά της έδρας στο Κουλέ Καφέ (έδρα της Ατλαντίδας), το 1980 παλιοί παίκτες του Θριάμβου θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν την ομάδα, δημιουργώντας τον Θρίαμβο Άνω Πόλης.
ΜΑΣ Νεάπολης Νεάπολη 1981-1988 Το 1988 θα μετονομαστεί σε Ασπίδα Πολίχνης
Πρόοδος Αδάμ Αδάμ 1981-2015 Θα παίξει αρχικά για 9 χρόνια στην Γ’ Κατηγορία, θα αποχωρήσει το 1990 μέχρι το 1995 και μετά θα πάρει μέρος στα πρωταθλήματα μέχρι το 2014-15.
Δόξα Νεάπολης Νεάπολη 1981-1996 Αναβίωση της παλιάς Δόξας Νεάπολης η οποία είχε συγχωνευτεί με την ΑΕ Νεάπολης σε Νεάπολη το 1967. Παρόλα αυτά και η δεύτερη Δόξα Νεάπολης πάλι μαζί με την ΑΕ Νεάπολης, τον Σπάρτακο και την Αναγέννηση θα κάνουν τον ΑΣ Νεάπολης το 1996
ΜΑΣ Παναγία Φανερωμένη Συκιές 1981-1997 Θα συγχωνευτούν με τον ΑΟ Καλλιθέας το 1997 και θα ονομαστούν ΑΕ Καλλιθέας-Παναγία Φανερωμένη
Δίας Αμπελοκήπων Αμπελόκηποι 1981-1991 Θα συγχωνευτούν με τους Γερόλυκους/ΑΣΒ Λύκους, θα κάνουν τους Λύκους-Δίας και αργοτέρα η ομάδα θα πάρει το όνομα ΗΛΤΕΞ-Λύκοι
Θησέας Τούμπας Τούμπα 1981-2002 Ομάδα από την περιοχή της Άνω Τούμπας-Κρυονερίου, θα αγωνιστεί για 20 χρόνια όλα στη Γ Κατηγορία.
Πανιώνιος Αξιού 1981-1985 Θα συγχωνευτεί με τον Αξιό Θεσσαλονίκης το 1985 και θα δημιουργήσουν τον ΑΕ Αξιό
ΠΑΟ Πολίχνης Πολίχνη 1981-1997 Η ομάδα της Πολίχνης θα αγωνιστεί μέχρι το 1996-97, κυρίως θα βρίσκεται στη Β Κατηγορία.
Αετός Θεσσαλονίκης Φάληρο 1981-1988 Ο Αετός Θεσσαλονίκης θα συγχωνευτεί με τον Τοξότη Θεσ/νίκης σε ΑΕ Φαλήρου. Αν και η συγχώνευση έγινε το 1987, οι δύο σύλλογοι παρότι είχαν καταθέσει τα χαρτιά τους στο Πρωτοδικειο, θα παίξουν για ακόμα έναν χρόνο ξεχωριστά στις κατηγορίες τους, για να αγωνιστούν τελικά ως ΑΕ Φαλήρου το 1988-89.
ΑΠΣ Πέντε Βρύσων Πέντε Βρύσες 1981-1995 Θα αγωνιστεί μέχρι το 1994-95 όπου και θα αποχωρήσει. Θα παίξει μόνο στη Γ Κατηγορια όλα αυτά τα χρόνια, εκτός της πρότελευταίας της χρονιάς που θα αγωνιστεί στη Β’ Κατηγορία.
Φοίνικας Σχολαρίου Σχολάρι 1981-2017 Αρχικά θα αγωνιστεί μέχρι το 1995-96, σχεδόν αποκλειστικά στη Γ Κατηγορία εκτός δύο χρονιών. Θα αποχωρήσει για δύο χρόνια, θα επανέλθει ξανά στα πρωταθλήματα μέχρι το 2017 όταν και θα ξανααποσυρθεί.
Στεφανιακός Ωραιόκαστρο 1981-2003 Θα αγωνιστεί μέχρι το 2002-03, έχοντας παίξει τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες κατηγορίες της ‘Ενωσης.
Δόξα Μαυρούδας Μαυρούδα 1982-2014 Ανενεργό σωματείο
ΑΟ Κρυονερίου Κρυονέρι 1982-2005 Ο ΑΟ Κρυονερίου θα εμφανιστεί το 1982, ένα χρόνο μετά αφότου είχε παύσει την λειτουργία του ο μοναδικός σύλλογος του χωριού, Διγενής Κρυονερίου. Το 2005, ο ΑΟ Κρυονερίου επανέφερε το Διγενής Κρυονερίου ως όνομα του συλλόγου.
Ολυμπιάδα Χαριλάου Χαριλάου 1982-1994 Ομάδα από την περιοχή του Χαριλάου η οποία θα πάρει μέρος στα επίσημα πρωταθλήματα τη δεκαετία του ’80 και θα αγωνιστεί κυρίως στις μικρές κατηγορίες. Ομάδα με το ίδιο όνομα, Ολυμπιάδα ή Ολυμπιάς Χαριλαού υπήρχε σε ανεπίσημα πρωταθλήματα από τη δεκαετία του ’50.
Αστραπή Περιστεράς Περιστερά 1982-2003 Το 2003-04 θα μετονομαστεί σε ΑΠΟ Αστραπής Νεάπολης
Αετοί Κάτω Τούμπας Τούμπα 1982-1985 Οι Αετοί Κ.Τούμπας και η Αναγέννηση Τούμπας θα συγχωνευτούν το 1985 σε ΑΕ Τούμπας
Θρίαμβος Θεσσαλονίκης 40 Εκκλησιές 1982-1985 Θα μετονομαστεί σε Θρίαμβος Ευαγγελίστριας το 1985
ΠΑΟ Λευκοχωρίου Λευκοχώρι 1982 Θα μετονομαστεί σε ΠΑΣ Λευκοχωριακός
Αργοποριακός Καβαλλάρι 1982-1996 Ομάδα από το Καβαλάρι. Θα αγωνιστεί για 14 χρόνια, τα 12 από αυτά στη Γ Κατηγορία.
Γερόλυκοι Καλοχώρι 1982-1985 Οι Γερόλυκοι θα μετονομαστούν πρώτα σε ΑΣΒ Λύκοι, στην συνέχεια θα συγχωνευτούν με τον Δία Αμπελοκήπων σε Λύκοι-Δίας και θα καταλήξουν σε ΗΛΤΕΞ-Λύκοι όταν θα αγωνιστούν στις Εθνικές Κατηγορίες.
Ηρακλής Αρέθουσας Αρέθουσα 1982-2002 Θα αγωνιστεί μέχρι το 1989 και μετά θα εμφανιστεί ξανά στα πρωταθλήματα το 1998 για πέντε μόνο χρονιές.
Πήγασος Παναγίας Φανερωμένης 1982-2016 Η επίσημη ονομασία του ήταν Πήγασος Παναγίας Φανερωμένης αλλά πάντοτε αναφερόταν απλά ως Πήγασος.
Θεοδοσιακός Σταυρούπολη 1982-1996 Ο Θεοδοσιακός θα συγχωνευτεί με την ΜΑΣ Ένωση (Δόξα Νικόπολης και Κεραυνός Δαρδανελίων) το 1996 και θα δημιουργήσουν τον ΜΑΣ Μέγα Αλέξανδρο Σταυρούπολης
Αστέρας Φιλαδελφίου Φιλαδέλφιο 1982-1996 Ομάδα από το Φιλαδέλφιο (Βόλβης). Θα πάρει μέρος μέχρι το 1995-96. Τα πρώτα 5 χρόνια στη Γ’ Κατηγορία και τα επόμενα 8 στη Β’.
ΠΑΟ Τοξότης Φάληρο 1982-1988 Ο ΠΑΟ Τοξότης (αργότερα Τοξότη Θεσ/νίκης) θα συγχωνευτεί με τον Αετό Θεσσαλονίκης σε ΑΕ Φαλήρου. Αν και η συγχώνευση έγινε το 1987, οι δύο σύλλογοι παρότι είχαν καταθέσει τα χαρτιά τους στο Πρωτοδικειο, θα παίξουν για ακόμα έναν χρόνο ξεχωριστά στις κατηγορίες τους, για να αγωνιστούν τελικά ως ΑΕ Φαλήρου το 1988-89.
Μέγας Αλέξανδρος Λευκούδας Λευκούδα 1983-1985 Θα πάρει μέρος μόνο σε δύο πρωταθλήματα, το 1983-84 και 1984-85.
Μακεδονικός Βαμβακιάς Βαμβακιά 1983-1991 Θα αγωνιστεί για 8 χρόνια, όλα στη Γ Κατηγορία
Δόξα Τούμπας Τούμπα 1983-1989 Ομάδα απο τη συνοίκια του Αγίου Φανουρίου, Τούμπας. Το 2019 θα εμφανιστεί ακόμα μία Δόξα Τούμπας η οποία δεν έχει σχέση με αυτό το σωματείο.
Πανθεσσαλονίκειος Βούλγαρη 1983-2000 Άλλοτε αναφερόταν ως ΠΑΟ Βούλγαρη. Θα αγωνιστεί μέχρι το 2000, όπου εκτός από δύο χρονιές στη Β’, όλες οι υπόλοιπες θα είναι στη Γ Κατηγορία.
Κεραυνός Δαρδανελίων 1983-1990 Θα συγχωνευτεί με την Δόξα Νικόπολης το 1990 και θα κάνουν την ΜΑΣ Η Ένωση.
ΜΑΣ ‘Αγιος Δημήτριος Άνω Πόλη 1983-2015 Ανενεργό σωματείο. Το 2012-13 θα σταματήσει να συμμετέχει στα πρωταθλήματα για να εμφανιστεί για μία χρονιά μόνο, το 2014-15
Κρόνος Συκεών Συκιές 1983-2005 Στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου 2004-05 θα αλλάξει το όνομα του σε Ένωση Συκεων. Η επίσημη παύση του συλλόγου θα γίνει το 2008 με την παράλληλη έναρξη του ΑΣ Ένωση Συκεών με διαφορετικό μητρώο, αυτό της Δόξας Συκεών. Στην ΑΣ Ένωση Συκεών θα συμμετέχει επίσης και ο Αστέρας Συκεών.
Φίλιππος Παλαιοκάστρου Ωραιόκαστρο 1983-2012 Θα αγωνιστεί μέχρι το 2011-12 στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ και θα έχει και μία μοναδική συμμετοχή στην Α’ Κατηγορ’ια το 1994-95.
Δόξα Διαλογής Κορδελιό 1983-2001 Θα μετονομαστεί σε Δόξα Ελευθερίου Κορδελιού το 2001.
ΑΕ Νεάπολης Νεάπολη 1983-1996 Αναβίωση του ιστορικού συλλόγου της Νεάπολης μόνο για να ξανασυγχωνευτεί με την Ανναγένηση Νεάπολης, την νέα Δόξα Νεάπολης και τον Σπάρτακο Νεάπολης σε ΑΣ Νεάπολης, το 1996. Θα υπάρξει και μία τρίτη προσπάθεια αναβίωσης με την μετονομασία της Αστραπής Διοικητηρίου σε ΑΕ Νεάπολης-Αστραπή Θεσσαλονίκης στα μέσα του 2000
Τοξότης Συκεών Συκιές 1983-2000 Θα αγωνιστεί μέχρι το 2000. Τότε μαζί με τον ΑΠΣ Ακρίτες Συκεών και τους Κολοκοτρώνη, Εθνικό και Παναθλητικό Συκεών θα δημιουργήσουν την ΠΑΕ Ακρίτες Συκεών.
Ελπίδα Πολίχνης Πολίχνη 1983-1997 Θα αγωνιστεί μέχρι το 1996-97 όταν και θα αποχωρήσει παρότι για πρώτη φορά στην ιστορία της θα βρεθεί στην Α Κατηγορία.
ΑΕ Στεφανινών Στεφανινά 1984-1990 Ανενεργό σωματείο
ΑΟ Σκεπαστού Σκεπαστό 1984-1992 Θα παίξει μόνο για 8 χρόνια όλα στη Γ’ Κατηγορία.
Αναγέννηση Άνω Ηλιούπολης Ηλιούπολη 1984-1995 Θα συγχωνευτεί το 1995 σε ΑΕ Ηλιούπολης μαζί με την Αστραπής Κυψέλης.
ΑΣ Κωφαλάλων Αμπελόκηποι 1984 Θα αλλάξει το όνομα του σε ΑΣ Κωφών Βορείου Ελλαδος
Ήφαιστος Αγ.Τριάδα (Θεσ/νικης) 1984-2003 Ομάδα από την περιοχή του Χαριλάου. Θα αγωνιστεί μέχρι το 2002-03
ΑΕ Λιβαδίου Λιβάδι 1984-1990 Θα αγωνιστεί για 6 μόνο χρόνια, μέχρι το 1989-90. Για μία χρονιά θα παίξει και στη Β’ Κατηγορία.
ΑΕ Αξιού Αξιός 1985-2006 Συγχώνευση του Αξιού Θεσσαλονίκης και του Πανιώνιου Αξιού
ΑΕ Τούμπας Τούμπα 1985-2007 Η συγχώνευση της Αναγέννησης Τούμπας με τους Αετούς Κάτω Τούμπας. Θα συγχωνευτεί με την σειρά της το 2007 σε ΑΕ Ελπίδα Τούμπας με την Ελπίδα Τούμπας.
Λύκοι Καλοχώρι 1985-1991 Η μετονομασία των Γερόλυκων προτού συγχωνευτούν με τον Δία Αμπελοκηπων
Τυφώνας 1985-1995 Ομάδα από την περιοχή της Λαχαναγοράς.
Ατρόμητος Ευόσμου Εύοσμος 1985-1992 Ο Ατρόμητος Ευόσμου θα συγχωνευτεί με τον Μακεδών Ευόσμου το 1992 και θα γίνει η ΑΕ Ευόσμου
Διόσκουροι Περιοχής Οδού Λαγκαδά 1985-2010 Ολόκληρη η ονομασία της ομάδας ήταν ΑΣ Ξενοδοχουπαλλήλων Θεσσαλονίκης ‘Διόσκουροι-Μοριτζ’ από την περιοχή Οδού Λαγκαδά. Το 2008 θα κερδίσουν το πρωτάθλημα της Α1 και θα κερδίσουν την άνοδο τους στη Δ’ Εθνική όπου θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα πριν αυτό ξεκινήσει. Έκτοτε ο σύλλογος δεν υφίσταται.
Διαγόρας Επανομής Επανομή 1985-1997 Θα αγωνιστεί για δώδεκα χρόνια κυρίως στις μικρές κατηγορίες.
Λαίλαπας Αμπελόκηποι 1985-1988 Το 1988 θα μετονομαστεί σε ΠΑΟ Καϊστρίου Αμπελοκήπων (ή ΠΑΟΚ Αμπελοκήπων όπως συνήθως γραφόταν στις εφημερίδες) και μετά σε Ρουβίκωνα Αμπελοκήπων το 2004.
ΑΕ Λευκούδας Λευκούδα 1985-2011 Θα αγωνιστεί μέχρι το 2010-11, κυρίως θα πάρει μέρος στις μικρές κατηγορίες της ΕΠΣΜ.
Θρίαμβος Ευαγγελίστριας 40 Εκκλησιές 1985-2011 Η πρώην ομάδα του Θριάμβου Θεσσαλονίκης
Δόξα Θεσσαλονίκης Άνω Πόλη 1986-2009 Η πρώην ομάδα της Δόξας Διοικητηρίου, θα αλλάξει πάλι το όνομα της σε Δόξα Αγ.Παύλου την αγωνιστική χρονιά 2009-10. Το Δόξα Αγ.Παύλου παραμένει το σημερινό της όνομα.
Απόλλων Ανοιξιάς Ανοιξιά 1986-1988 Θα αγωνιστεί μόνο για τρία χρόνια.
ΑΟ Λοφίσκου Λοφίσκος 1986-1992 Θα αγωνιστεί για 6 χρόνια, όλα στη Γ’ Κατηγορία.
Δόξα Λακκιάς Λακκιά 1986-2017 Ανενεργό σωματείο
ΠΑΟΚ Αμπελοκήπων Αμπελόκηποι 1988-2005 Η μετονομασία του Λαίλαπα. Στην συνέχεια η ομάδα θα αλλάξει το όνομα της σε Ρουβίκωνας.
Ασπίδα Πολίχνης Πολίχνη 1988-1990 Η μετονομασία του ΜΑΣ Νεάπολης, θα αλλάξει ξανά το ονομά της σε ΠΑΟΚ Πολίχνης με το οποίο αγωνίζεται εώς σήμερα
Αστραπή Ηλιούπολης Ηλιούπολη 1990-1995 Η πρώην Αστραπή Κυψέλης που μαζί με την Αναγέννηση Άνω Ηλιούπολης το 1995 θα συγχωνευτεύν σε ΑΕ Ηλιούπολης. Το 2001 μαζί με τον Ορφέα Ηλιούπολης θα κάνουν τον σημερινό ΓΣ Ηλιούπολης
Ελπίδα Αμπελοκήπων Αμπελόκηποι 1990-1997 Η πρώην ομάδα της Ελπίδας Θεσσαλονίκης
ΜΑΣ Η Ένωση Σταυρούπολη 1990-1996 Η συγχώνευση της Δόξα Νικόπολης και του Κεραυνού Δαρδανελίων. Το ’96 μαζί με τον Θεοδοσιακό θα συγχωνευτούν σε ΜΑΣ Μέγα Αλέξανδρο Σταυρούπολης
Λύκοι-Δίας Αμπελόκηποι 1991-1993 Η συγχώνευση των ομάδων Δίας Αμπελοκήπων και ΑΣΒ Λύκοι. Το 1993 θα μετονομαστούν σε ΗΛΤΕΞ-Λύκοι.
Ακαδημία Ολυμπιακός Ίωνες Διαβατών Διαβατά 1991-2006 Θα αγωνιστούν αποσπασματικά μέχρι το 2005-06 όταν και θα σταματήσουν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.
Αρίων Αρετής Αρετή 1992 Θα αγωνιστεί μία μόνο χρονία με αυτό το όνομα πριν το αλλάξει στο σημερινό της, Δόξα Αρετής
Ηρακλής Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκη 1993-1997 Θα αγωνιστεί για μόνο τρία χρόνια, μέχρι το 1996-97
Πορφυριακός Θεσσαλονίκη 1993-2010 Ομάδα από την περιοχή Ντεπώ. Θα αγωνιστεί μέχρι το 2010. Το 2002-03 θα φτάσει για μία μόνο χρονιά στην Α Κατηγορια (δεύτερη σε τάξη των κατηγορίων).
ΗΛΤΕΞ-Λύκοι Καλοχώρι 1993-2005 Η τελική ονομασία της ομάδας των Γερόλυκων/Λύκων/Λύκων-Δίας (μετά και από την συγχώνευση με τον Δία Αμπελοκήπων), με την οποίο και θα αγωνιστεί στα Εθνικά Πρωταθλήματα μέχρι το 2005. Όλα τα προηγούμενα ονόματα τα χρησιμοποίησε στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ.
Θρίαμβος Καλαμαριάς Καλαμαριά 1994-2000 Θα αλλάξει το όνομα του σε Μέντεκας Καλαμαριάς με το οποίο αγωνίζεται μέχρι σήμερα.
Μέγας Αλέξανδρος Σοχού Σοχός 1994-1996 Θα αποχωρήσει από τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ και θα παραμείνει μόνο ως Ακαδημία
Ευκαρπία 2000 Ευκαρπία 1994 Θα αγωνιστεί μόνο μία χρονιά, αυτή του 1994-95
Ίκαροι Θεσσαλονίκη 1994-2010 Ολόκληρη η ονομασία του συλλόγου ήταν Μ.Α.Σ. Ικάρων Μενεμένης. Έχει αποσυρθεί από τα πρωταθλήματα από το 2010 και μετά.
Ατλαντίδα Άνω Πόλη 1995-1999 Η νέα ονομασία της Ακρόπολης που είχε προέλθει από την συγχώνευση του Θρίαμβου Ακροπόλεως, της Ατλαντίδας (της παλιάς του 1956) και του Επταπυργιακού.
ΑΕ Ηλιούπολη Ηλιούπολη 1995-2001 Η συγχώνευση της Αστραπής Ηλιούπολης (πρώην Κυψέλης) και της Αναγέννησης Άνω Ηλιούπολης. Το 2001 θα συγχωνευτεί με τον Ορφέα Ηλιούπολης και θα σχηματίσουν τον σημερινό ΓΣ Ηλιούπολης
Παναθλητικός Συκεών Συκιές 1995-2000 Η μία από τις ομάδες που θα συγχωνευτούν σε ΠΑΕ Ακρίτες Συκεών.
ΜΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Σταυρούπολης Σταυρούπολη 1996-2005 Η συγχώνευση του ΜΑΣ Η Ένωση (Δόξα Νικόπολης και Κεραυνός Δαρδανελίων) με τον Θεοδοσιακό. Το 2005 θα συγχωνευτεί με τον Σπάρτακο Κορδελιού σε ΜΑΣ Αναγέννηση 2005( η οποία πλέον ονομάζεται ΑΜΣ Νικόπολη)
ΑΕ Καστανά-Ακροποτάμος 1996-2002 Η συγχώνευση του Απόλλων Καστανά με την Δάφνη Ακροποτάμου. Θα αγωνιστούν μαζί μέχρι το 2002. Εκείνη τη χρονιά ο Απόλλων θα κατεβεί αυτόνομα στα πρωταθλήματα κάτι που πράξει και και η Δάφνη Ακροποτάμου το 2011
Μακεδονία ’95 Σταυρούπολη 1996-2008 Ομάδα από την περιοχή της Σταυρούπολης.
Αριστοτέλειο Κολέγιο Πυλαία 1997-2014 Η πρώην ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Γκροζούζη. Τα Εκπαιδευτήρια θα αλλάξουν το όνομα τους σε Αριστοτέλειο Κολέγιο όπως και η ίδια η ομάδα.
Σπάρτακος Κορδελιού Κορδελιό 1997-2005 Θα αγωνιστεί για 2 χρονιές ως Σπάρτακος Κορδελιού, μετά θα ξαναεμφανιστεί το 1999 ως Σπάρτακος Νικόπολης. Το 2005 θα συγχωνευτεί με τον ΜΑΣ Μέγα Αλέξανδρο Σταυρούπολης σε ΜΑΣ Αναγέννηση 2005 (η οποία πλέον ονομάζεται ΑΜΣ Νικόπολη).
Ακαδημία Αετοί Πρόχωμα 1998-2010 Ακαδημία ποδοσφαίρου από την περιοχή του Προχώματος.
Ίωνες Κορδελιού Κορδελιό 1998-2005 Η μετονομασία του Σπάρτακου Κορδελιού, δύο χρόνια μετά την ίδρυση του.
ΑΣ Αμπελόκηποι Αμπελόκηποι 1999-2007 Η δεύτερη μεγάλη συγχώνευση περιοχών της Θεσσαλονίκης μετά από αυτή της Νεάπολης. Το 1999 η ιστορική ΑΕ Αμπελοκήπων, ο Αστέρας Αμπελοκήπων και οι Αετοί Αμπελοκήπων θα συγχωνευτούν σε ΑΣ Αμπελόκηποι. Ο Αστέρας θα αποχωρήσει το 2003 και θα ξανακατεβεί αυτόνομα στα πρωταθλήματα ως ΑΠΟ Αστέρας Αμπελοκήπων και το 2007 ο ΑΣ Αμπελόκηποι θα επαναφέρει το αρχικό όνομα της ΑΕ Αμπελοκήπων ως όνομα του συλλόγου.
Ελπίδες Αμπελοκήπων Αμπελόκηποι 1999-2008 Με την συγχώνευση των ΑΕΑ, Αστέρα και Αετών Αμπελοκήπων, δημιουργήθηκε και η ομάδα των Ελπίδων/Εφήβων του ΑΣ Αμπελόκηποι.
Δόξα Αγίου Φανουρίου Τούμπα 2000-2010 Ομάδα της περιοχής του Αγ.Φανουρίου (Κάτω Τούμπας), το 2010 θα αλλάξει το όνομα της σε Αισχύλος Θεσσαλονίκης (πλέον ονομάζεται Αισχύλος Αγ.Παύλου-Συκεών)
Ακαδημία Λυκούργος Θέρμη 2000-2006 Το 2006 η Ακαδημία Λυκούργος θα σταματήσει να αγωνίζεται για έναν χρόνο και όταν θα ξανακατεβεί στα πρωταθλήματα το 2007 θα έχει αλλάξει το όνομα της σε ΑΣ Λυκούργος
Δόξα Ελευθερίου Κορδελιού Κορδελιό 2001-2012 Το 2012 η ΜΑΣ Δόξα Ελευθερίου Κορδελιού όπως και ο ΑΣ Ταύροι Ελευθερίου Κορδελιού συγχωνεύτηκαν με τον Οδυσσέα Κορδελιού για να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα θυγατρική του Οδυσσέα Κορδελιού με τον τίτλο ΑΣ Νέοι Οδυσσέα Κορδελιού.
Δόξα Καλοχωρίου Καλοχώρι 2001-2003 Θα πάρει μέρος μόνο για δύο χρονιές, το 2001-02 και το 2002-03.
Ελπίδες Ηλιούπολης Ηλιούπολη 2002-2016 Με την συγχώνευση του Ορφέα Ηλιούπολης και της ΑΕ Ηλιούπολης (Αστραπή Κυψέλης/Ηλιούπολης και Αναγέννηση Άνω Ηλιούπολης) σε ΓΣ Ηλιούπολη, προέκυψε και η δημιουργία των Ελπίδων Ηλιούπολης (με το μητρώο του Ορφέα).
Ελπίδες Συκεών Συκιές 2003-2008 Το 2003 μετά την συγχώνευση των ΑΠΣ Ακριτών Συκεών, του Κολοκοτρώνη, του Εθνικού, του Τοξότη και του Παναθλητικού σε ΠΑΕ Ακρίτες Συκεών, το μητρώο του Εθνικού θα μετονομαστεί σε Ελπίδες Συκεών. Οι Ελπίδες θα είναι η ομάδα εφήβων τους.
Μακεδόνες Γέφυρας Γέφυρα 2004-2012 Η δεύτερη ομάδα μετά τον Μακεδονικό από την κωμόπολη της Γέφυρας. Ο σύλλογος είναι ανενεργός.
Ρουβίκωνας Αμπελόκηποι 2005-2014 Η πρώην ομάδα του ΠΑΟΚ Αμπελοκήπων (πρώην Λαίλαπας)
Αναγέννηση Φοίνικα Καλαμαριά 2005-2009 Ομάδα από την περιοχή της Καλαμαριάς. Θα αγωνιστεί 4 χρονιές και το 2009 μαζί με την ΑΕ Φοίνικα θα κάνουν τον Φοίνικα Καλαμαριάς (ΑΣ Φοίνιξ).
Όμιλος Κωφών Ελλάδας Θεσσαλονίκη 2005-2015 Θα εμφανιστεί 2 φορές στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ. Την πρώτη το 2005-06 και η επόμενη και τελευταία φορά το 2014-15.
ΑΣ Αρέθουσα Αρέθουσα 2005-2016 Θα αγωνιστεί για 11 χρόνια.
Παναθλητικός Ξηροκρήνης Ξηροκρήνη 2006-2007 Θα αγωνιστει μόνο μία χρονιά, το 2006-07
Ιπποκράτης Σουρωτής Σουρωτή 2007-2016 Ομάδα που δημιουργήθηκε από το Αθλητικό Κέντρο Λώλας στη Σουρωτή, προκειμένου να υπάρχει εξέλιξη στην αγωνιστική πορεία των παιδιών της ακαδημίας.
Ταύροι Ελευθερίου Κορδελιού Κορδελιό 2007-2012 Το 2012 οι Ταύροι Ελευθερίου Κορδελιού και η Δόξα Ελευθερίου Κορδελιού συγχωνεύτηκαν με τον Οδυσσέα Κορδελιού για να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα θυγατρική του Οδυσσέα Κορδελιού με τον τίτλο ΑΣ Νέοι Οδυσσέα Κορδελιού
ΑΣ Λυκούργος Θέρμη 2007-2009 Είναι η πρώην ομάδα της Ακαδημίας Λυκούργος η οποία είχε αγωνιστεί από το 2000 μέχρι το 2006. Θα μείνει ανενεργή για έναν χρόνο και όταν ξανακατεβεί το 2007 θα έχει αλλάξει το όνομα της σε ΑΣ Λυκούργος. Θα λάβει μέρος μόνο δύο χρονιέας.
ΑΟ Ηλιούπολης Ηλιούπολη 2007-2008 Θα αγωνιστει μόνο μία χρονιά, το 2007-08
ΑΕ Κορωνείας Κορώνεια 2008-2015 Η συγχώνευση της Δόξας Γερακαρούς και του ΑΣ Βασιλούδι από το 2008-09 εώς το 2014-15. Η Δόξα Γερακαρούς θα ξαναδημιουργηθεί το 2014 (τον επόμενο χρόνο και το Βασιλούδι θα κατεβεί με το αρχικό του όνομα) όπου συνεχίζει και αγωνίζεται
Ελπίδες Κορωνείας Κορώνεια 2008-2012 Η δεύτερη ομάδα από την συγχώνευση της Δόξας Γερακαρούς και του ΑΣ Βασιλούδι.
Φίλιππος Χαλκηδόνας Χαλκηδόνα 2008-2012 Θα αγωνιστεί για 4 χρόνια, όλα στη Γ’ Κατηγορία.
Ατέρμων Νεάπολη 2008-2009 Θα αγωνιστεί μόνο μία χρονιά, το 2008-09
Αισχύλος Θεσσαλονίκης Αγ. Παύλου 2010-2015 Η πρώην ομάδα της Δόξας Αγίου Φανουρίου, θα αλλάξει το όνομα της σε Αισχύλο Θεσσαλονίκης και το 2015 θα μετονομαστεί σε Αισχύλος Αγ.Παύλου-Συκεών.
Έσπερος Σταυρούπολης Σταυρούπολη 2011-2012 Θα αγωνιστει μόνο μία χρονιά, το 2011-12
ΓΣ Φοίνικα Καλαμαριά 2011-2016 Το καλοκαίρι του 2016, ο ΓΣ Φοίνικας θα αλλάξει το όνομα του σε Ελπίδες Φοίνικα 2011
Φλόγα Κοκκαλούς Κοκκαλού 2011-2016
ΑΠΣ Σοχός Σοχός 2011-2012 Θα αγωνιστει μόνο μία χρονιά, το 2011-12
Νέοι Οδυσσέα Κορδελιού Κορδελιό 2012-2018 Η συγχώνευση της Δόξας Ελευθερίου Κορδελιού και των Ταύρων Ελευθερίου Κορδελιού με τον Οδυσσέα Κορδελιού για να δημιουργηθεί η θυγατρική του Οδυσσέα με τίτλο ΑΣ Νέοι Οδυσσέα Κορδελιού. Η ομάδα των Νέων θα πάρει μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ μέχρι και τη χρονιά 2017-18, στην οποία και θα κερδίσει την άνοδο της στην Α’ Κατηγορία όπως επίσης και τον τίτλο του Α’ Ομίλου της Β’ Κατηγορίας που συμμετείχε. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς μετά από την επαναδραστηροποίηση του Οδυσσέα Κορδελιού, ο σύλλογος των Νέων θα διαλυθεί.
ΜΑΣ Μαντουλίδη Θέρμη 2012-2016
Μπέμπηδες Ιωνίας Ιωνία 2013-2016 Θα αγωνιστει δύο χρονιές. Το 2013-14 και το 2015-16.
ΠΑΟΚ Εχεδώρου Αγ. Σοφίας Εχέδωρο 2013-2014 Θα αγωνιστει μόνο μία χρονιά, το 2013-14

 

 

Related Posts