Μυστήριο με πτώματα στην Πορτογαλία

Ένα κύμα ανθρώπινων σωμάτων που μυστηριωδώς δεν αποσυντίθενται μετά την ταφή προκαλεί κρίση στην Πορτογαλία, όπου έχουν παρατηρηθεί πτώματα να μουμιοποιούνται φυσικά μετά την ταφή.

Σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους που εφαρμόζονται για εξοικονόμηση χώρου, τα πτώματα πρέπει να εκταφεύονται τακτικά, ώστε τα σκελετικά υπολείμματα να μπορούν να τοποθετηθούν σε μικρότερα δοχεία.

Αλλά πολλά απλά δεν αποσυντίθενται, προκαλώντας τραύμα στις οικογένειες των οποίων τα αγαπημένα πρόσωπα ανακαλύπτονται επανειλημμένα για να επανατοποθετηθούν για να συνεχίσουν να αποσυντίθενται.

Ένα θεμελιώδες πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει με τα πτώματα που είναι θαμμένα σε φέρετρα.

Επιστήμονες στην Πορτογαλία εργάζονται τώρα για να αποκαλύψουν την αιτία των παράξενων μουμιοποιήσεων.

«Δεν έχουμε χώρο για να δημιουργήσουμε νέα νεκροταφεία ή να αναβαθμίσουμε νεκροταφεία που υπάρχουν ήδη» στις πόλεις, δήλωσε η Angela Silva Bessa, ιατροδικαστής ανθρωπολόγος από το πανεπιστήμιο της Κοΐμπρα που μελετά τα πορτογαλικά νεκροταφεία.

Τα σώματα που αρνούνται να σαπίσουν

Τρία χρόνια μετά την ταφή, η οικογένεια του νεκρού μπορεί συχνά να λάβει μια επιστολή που τους προειδοποιεί ότι τα λείψανα θα πρέπει να μεταφερθούν σύντομα.

Σύμφωνα με το νόμο, το σώμα μπορεί να μετακινηθεί μόνο εάν έχει αποσυντεθεί έτσι ώστε να είναι απλώς ένας σκελετός, χωρίς υπόλοιπο μαλακό ιστό.

Για να το ελέγξουν αυτό, οι τυμβωρύχοι πρέπει να σκάψουν το σώμα για να το δουν. Αν δεν αποσυντεθεί αρκετά, θάβεται ξανά και η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια μέχρι να γίνει.

Μια έρευνα στα νεκροταφεία στο Πόρτο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, διαπίστωσε ότι το 55% έως το 64% των σορών μεταξύ 2006 και 2015 δεν είχαν αποσυντεθεί πλήρως μετά την πρώτη τους εκταφή.

Οι συγγενείς παθαίνουν ΣΟΚ

Ο Paulo Carreira, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών και διευθύνων σύμβουλος της εθνικής ένωσης κηδειών της Πορτογαλίας, είπε στο Insider ότι οι οικογένειες συνήθως αντιμετωπίζουν πολύ καλά την πρώτη φορά.

Αλλά οι επαναλαμβανόμενες αποκαλύψεις μπορεί να είναι πολύ επιζήμιες συναισθηματικά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες επαναλαμβανόμενης ταφής και εκ νέου ταφής έως ότου το σώμα φτάσει στον τελικό τόπο ανάπαυσης, ανά Carreira.

Και για ένα υποσύνολο αυτών των σωμάτων, η διαδικασία είναι ουσιαστικά ατελείωτη: μουμιοποιούνται.

 

 

dikaiologitika.gr

Related Posts