Μητσοτάκης: Προτεραιότητα μας το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

«Προτεραιότητα μας το άνοιγμα όλων των σχολείων» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ σταδιακή άρση του lockdown επιχειρεί η κυβέρνηση μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη βουλή επιβεβαίωσε ότι το πρώτο θέμα που θα συζητήσουν οι λοιμωξιολόγοι την Παρασκευή είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία και οι υπόλοιπες δραστηριότητες να πάνε πιο πίσω.

Έτσι όλα δείχνουν ότι είτε την ερχόμενη Δευτέρα, είτε την επόμενη 1η Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν δια ζώσης και τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Άλλωστε ήδη οι λοιμωξιολόγοι μεθαύριο θα έχουν στοιχεία από τη λειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων δύο εβδομάδες ενώ αυτή την εβδομάδα ήταν ανοικτά παράλληλα και τα μαγαζιά.

Είναι υπό συζήτηση να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού μόνο στην περίπτωση που η επιτροπή επιτρέψει την λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων και μόνο για αυτό το σκοπό.

Θα πρέπει δηλαδή κανείς να αποδείξει ότι μετακινείται εκτός νόμου έχοντας κάνει κράτηση σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο.

Την ίδια ώρα ωστόσο είναι μάλλον βέβαιο ότι την Παρασκευή η επιδημιολόγοι θα εισηγηθούν να επιτραπεί ξανά το κυνήγι και το ψάρεμα καθώς και η λειτουργία των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ.

Η λειτουργία της εστίασης σε κλειστούς χώρους θα πάει αρκετά αργότερα, κάποια στιγμή την άνοιξη.

Ωστόσο ενδέχεται – εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα – ίσως μέσα στον Φεβρουάριο να δοθεί η δυνατότητα να ανοίξει μόνο σε εξωτερικούς χώρους με σόμπες και μέτρα.

megatv

Related Posts