Μάτι: Ζει με την ελπίδα να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας

2,5 χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η Βαρβάρα Φύτρου, η γυναίκα που έχασε τα δυο της παιδιά και τον σύζυγό της κατέθεσε στον ανακριτή ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μέσα σε λίγα λεπτά η ζωή της άλλαξε για πάντα. Τα δυο της παιδιά της και ο σύζυγός της χάθηκαν.

2,5 χρόνια μετά η Βαρβάρα Βουκάκη θυμάται με κάθε λεπτομέρεια και με αμέτρητα γιατί, ξανά και ξανά, τη μαύρη μέρα της φονικής πυρκαγιάς.

Σήμερα, βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή, Αθανάσιου Μαρνέρη, με μια ελπίδα. Την τιμωρία των υπευθύνων.

«Πρέπει να τιμωρηθούν»

Για τη Βαρβάρα Βουκάκη έγιναν εγκληματικά λάθη από την ασυνεννοησία και την έλλειψη συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών την ώρα της καταστροφικής πυρκαγιάς, την ώρα που οι δικοί της άνθρωποι και δεκάδες άλλοι έτρεχαν να σωθούν στους φλεγόμενους δρόμους που έπρεπε να είναι κλειστοί, όπως είχε αναφέρει και στη μήνυσή της.

Οι κατηγορίες για τα 120 θύματα της πυρκαγιάς αντιμετωπίστηκαν ως πλημμέλημα από τις εισαγγελικές αρχές, την ώρα που ο ανακριτής ζητούσε, μετά από ερευνά, συμπληρωματική δίωξη για κακούργημα. Δυο φορές το αίτημα απορρίφθηκε και τώρα το ίδιο αίτημα επανέρχεται στις εισαγγελικές αρχές.

Το αίτημα του ανακριτή είναι να απαγγελθούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τη φονική πυρκαγιά κατά 10 τότε υψηλόβαθμων στελεχών της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.

megatv

Related Posts