Κορονοϊός:Το εμβόλιο της Moderna έτοιμο για κλινική δοκιμή!

Σε κλινική μελέτη φάσης Ι ετοιμάζεται να εισαχθεί το εμβόλιο mRNA-1273 που ανέπτυξε η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna στην προσπάθεια προστασίας από τον κορονοϊό COVID-19.

Το πειραματικό εμβόλιο έχει αποσταλεί στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νοσημάτων (National Institute of Allergy and Infectious Diseases -NIAID) για τη διενέργεια της κλινικής μελέτης.
Πρόκειται για ένα mRNA εμβόλιο που κωδικοποιεί μια μορφή της πρωτεΐνης S και επιλέχθηκε από ερευνητές της εταιρείας σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο Εμβολίων του NIAID. Η χρηματοδότηση για την παρασκευή της παρτίδας προήλθε από τη Συμμαχία Καινοτομιών Επιδημικής Προετοιμασίας (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations – CEPI).

Το σύμπλεγμα των πρωτεϊνών S είναι μέρος του ιού που είναι απαραίτητο για τη σύντηξη των μεμβρανών και τη μόλυνση των κυττάρων του ξενιστή. Αυτό το συγκεκριμένο σύμπλεγμα πρωτεϊνών αποτέλεσε και το στόχο εμβολίων κατά των κορονοϊών που προκαλούν το SARS και το MERS, όπως αναφέρει το Biospace.

Μέχρι σήμερα περισσότερες από 2600 περιπτώσεις του COVID-19 έχουν καταγραφεί έξω από την Κίνα, όταν στην χώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τις 80 χιλιάδες. Επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου έχουν εντοπιστεί σε περισσότερες από 35 χώρες.

Στην Ιταλία, ο αριθμός των θυμάτων από τον κοροναϊό ανεβαίνει και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πολιτική προστασία της Ιταλίας, άλλοι 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο αριθμός ανεβάζει το σύνολο των νεκρών σε 11 συνολικά, αυξημένος κατά 4 μέσα σε μια μόλις ημέρα.

Σημειώνεται ότι οι 3 περιπτώσεις αφορούν σε ηλικωμένους στην περιοχή της Λομβαρδίας, ηλικίας 83, 84 και 91 ετών.
Εκτός αυτών, στην Ιταλία επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 322.

Από ένα νοσοκομείο που δεν τήρησε τα πρωτόκολλα ασφαλείας εξαπλώθηκε ο κορονοϊός στην Ιταλία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Ιταλός γιατρός που έκανε διακοπές στην Ισπανία νόσησε και είναι σε καραντίνα.

ΠΗΓΗ

Related Posts