ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ:Μηνυτήρια αναφορά ιατροδικαστή “Δεν παίρνει άδεια για νεκροψία”

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε, το απόγευμα της Πέμπτης, ο Ιατροδικαστής Κέρκυρας Γιάννης Αϊβατίδης, καθώς δεν του χορηγείται άδεια ώστε να κάνει νεκροψία στον 73χρονο Γ.Τ , ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή,πριν λίγες ημέρες, για να διαπιστώσει τα αίτια θανάτου του,αφού ο ηλικιωμένος απεβίωσε με συμπτώματα πνευμονίας και υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να είχε κορωνοϊό.
Μάλιστα, υπάρχουν έγγραφα, όπου ο κ. Αϊβατίδης ζητά το τεστ για τον Covid-19 και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να πάρει δείγμα από τον ηλικιωμένο, αλλά η απάντηση του ΕΟΔΥ ήταν αρνητική και επομένως το νοσοκομείο δεν μπορούσε να του δώσει το τεστ!

“Στον εισαγγελέα η οικογένεια”

Ασφαλείς πληροφορίες , αναφέρουν ότι η οικογένεια του θανόντα απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Κέρκυρας ,τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να παραλάβει την σορό και να γίνει η ταφή του 73χρονου, όμως ο Εισαγγελέας ,μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να επέμβει και δώσει την εντολή παράδοσης του ηλικιωμένου στην οικογένεια του.’

Ετσι , η σορός του ηλικιωμένου βρισκόταν όλες αυτές τις ημέρες στο γραφείο τελετών…
Η κηδεία του 73χρονου τελέστηκε τελικά πριν 2 ημέρες,καθώς οι οικείοι του πήραν στα χέρια τους το πιστοποιητικό θανάτου, το οποίο έλειπε.

Για να συμβεί αυτό πραγματοποιήθηκε νεκροψία από άλλον -και όχι από τον Ιατροδικαστή Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη- Ιατροδικαστή, γεγονός που έχει οδηγήσει τον πρώην Βουλευτή στο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ

Related Posts