Κεραμέως: Οι Πανελλήνιες ξεκινούν μέσα στον Ιούνιο

Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες 2020, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, οι Πανελλήνιες 2020 θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη Ιουλίου, όπως ανέφερε από το πρωί το ρεπορτάζ του iefimerida.gr.

Σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις.
Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας
Στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Πότε θα ξεκινήσουν τα σχολεία και ποιες τάξεις
Να σημειωθεί ότι σήμερα αναμενόταν η εισήγηση των μελών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, για το πώς θα μπορούσε να γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και η επιστροφή στα σχολεία.

Η μεγάλη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η Γ’ Λυκείου και ο σχεδιασμός για τις υπόλοιπες σχολικές τάξεις έπεται. Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες 2020, ενδέχεται να επιστρέψουν στα θρανία περί τα μέσα Μαΐου (πιθανώς τη Δευτέρα 11 Μαΐου).

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται για τα σχολεία είναι να μην επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές όλων των υπόλοιπων τάξεων, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Αυτή η εκδοχή δείχνει πιο πιθανή για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και όχι τόσο για τα Γυμνάσια και τις Α’ και Β’ τάξεις Λυκείου, που -σε περίπτωση που δοθεί το «πράσινο φως»- θα είναι οι επόμενες τάξεις που θα λειτουργήσουν (μετά τη Γ’ Λυκείου).

Ενδεικτική των εναλλακτικών που μελετά η κυβέρνηση είναι η δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τη μετάβαση από τη μία τάξη στην άλλη. Η κυρία Ζαχαράκη, επιπλέον, είπε ότι εξετάζεται η μετακύλιση ύλης στην αρχή της επόμενης εκπαιδευτικής χρονιάς.

Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει ήδη γίνει η προετοιμασία για την αύξηση των αιθουσών που θα χρησιμοποιηθούν, έτσι ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ των εξεταζόμενων.
source

Related Posts