Κείμενο σε σχολικό βιβλίο Α’ Γυμνασίου μιλά για σχέση 25χρονου με 15χρονη!

Πολλές αντιδράσεις στα social media

Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε ένα κείμενο που διδάσκεται στην α’ γυμνασίου και το οποίο περιγράφει την σχέση ανάμεσα σε έναν 25χρονο και μία 15χρονη.

Πολλοί ήταν οι χρήστες των social media που αντέδρασαν έντονα, λόγω και της περιόδου την οποία διανύουμε μετά τις καταγγελίες που έχουν γίνει.

Στο βιβλίο της νεοελληνικής γλώσσας της α’ γυμνασίου, αναλύεται η σχέση ανάμεσα στον 25χρονο Σάκη και την 15χρονη Αλέκα, με πολλούς να λένε ότι προκαλεί, αφού διδάσκεται σε 13χρονα παιδιά.

Στο απόσπασμα αυτό αναφέρεται συγκεκριμένα: «Ο Σάκης ήαν ηλεκτρολόγος με μαγαζί. Μεγαλύτερός τους, 20 με 25 ετώ. Τα είχε φτιάξει με την Αλέκα. Μια από τις μαθήτριες της τάξης. Ψηλή κι αδύνατη, με κοντά ξανθά μαλλιά και μεγάλα καστανά μάτια, μακρύ λαιμό και μακριά χέρια και πόδια, κάπως ξερακιανή, αλλά ζόρικη.

Στα 15-16, όπως όλες τους. Η πρώτη που έβγαινε ραντεβού μήνες τώρα. Ο Σάκης την περίμενε το μεσημέρι στην άλλη γωνία και οι άλλες μαθήτριες έτρεχαν από πίσω της να τον δούνε. Τα σχόλια έδιναν κι έπαιρναν. Ηταν ο πρώτος έρωτας της τάξης.

Το συγκεκριμένο βιβλίο κυκλοφορεί από το

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΥΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

typosthes.gr

Related Posts