Καταγγελία-σοκ για σεξουαλική κακοποίηση τρίχρονης από τον πατέρα της και ιερέα φίλο του

Με μεγάλη προσοχή και άκρα μυστικότητα, λόγω της φύσης της υπόθεσης, ερευνούν οι Αρχές την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ενός τρίχρονου κοριτσιού από τον πατέρα του και έναν φίλο του, ο οποίος μάλιστα είναι… ιερέας!

Τη σχετική καταγγελία, που, αν ισχύει, προκαλεί αποτροπιασμό, έκανε η μητέρα του ανήλικου παιδιού και, για να αποδειχθεί αν είναι βάσιμη ή όχι, διερευνάται με τη συνδρομή ειδικών και ψυχολόγων, οι οποίοι προσπαθούν με πολύ προσεκτικούς χειρισμούς να εκμαιεύσουν την αλήθεια από το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sigmalive, η υπόθεση διαδραματίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού, στην Κύπρο, και φέρεται ότι αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το παιδάκι εμφάνισε κάποια περίεργα σημάδια στη συμπεριφορά του και η μητέρα του το πήγε στην παιδίατρο για να το εξετάσει. Εκείνη συνέστησε να επισκεφθούν νοσοκομείο για μια σειρά εξετάσεων. Ο παιδίατρος και ο ιατροδικαστής διαπίστωσαν πιθανή σεξουαλική κακοποίηση, και αμέσως σήμανε συναγερμός.
Μετά την καταγγελία της μητέρας, το παιδί πέρασε από τρεις ψυχολογικές αξιολογήσεις από το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας. Ωστόσο οι καταγγελλόμενοι -ο πρώην σύζυγός της και πατέρας του παιδιού και ο ιερέας φίλος του- δεν έχουν κληθεί ακόμα για ανάκριση, καθώς οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, δικηγόρος που ασχολείται με την υπόθεση ενημέρωσε τη Μητρόπολη Πάφου, στην οποία υπάγεται ο ρασοφόρος, για όσα καταλογίζονται σε βάρος του και με απόφαση του μητροπολίτη κ. Γεωργίου ετέθη σε αργία. Ο καταγγελλόμενος ιερέας κατοικεί στη Λεμεσό και αρχικά θορυβήθηκαν οι πιστοί, ωστόσο η Μητρόπολη Λεμεσού διευκρίνισε με ανακοίνωσή της ότι δεν ανήκει στην περιφέρειά της.

Ο ιερέας, που έχει παιδιά και εγγόνια, αρνείται κατηγορηματικά τα περί κακοποίησης. Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», το τρίχρονο κορίτσι πήγαινε στην εκκλησία ο πατέρας του, καθώς οι δύο τους συνδέονται φιλικά. Το περιβάλλον των δύο δραστών υποστηρίζει ότι η μητέρα προχώρησε στην καταγγελία προκειμένου να αποκόψει την επαφή τους με το παιδί.

espressonews

Related Posts