Κατέστρεψαν 27 μετασχηματιστές για να κλέψουν τον χαλκό στην Πιερία

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για την δράση της σπείρας των «κυνηγών» χαλκού που ρήμαζαν τους υποσταθμούς του δικτύου της ΔΕΗ σε διάφορες περιοχές
Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για την δράση της σπείρας των «κυνηγών» χαλκού που ρήμαζαν τους υποσταθμούς του δικτύου της ΔΕΗ σε διάφορες περιοχές της Πιερίας για να κλέψουν το πολύτιμο περιεχόμενό τους, καθώς εξιχνιάστηκαν άλλες 14 περιπτώσεις ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κλοπών στις 28!

Η δράση της σπείρας που αποτελείτο από πέντε Έλληνες είχε αποκαλυφθεί στις 24 Μαρτίου, όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνίασαν 14 κλοπές με λεία μετασχηματιστές και καλώδια αξίας 62.000 ευρώ, που είχαν γίνει από τον Νοέμβριο του 2019 ως τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος των δραστών, που δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Η προανάκριση συνεχίζεται και ήδη προέκυψε ότι το ίδιο διάστημα, οι «κυνηγοί» χαλκού είχαν λεηλατήσει άλλους 27 μετασχηματιστές προκαλώντας ζημιά ύψους 103.000 ευρώ στο δίκτυο, ενώ είχαν ξηλώσει ηλεκτρολογικά υλικά αξίας 15.000 ευρώ από ένα αντλιοστάσιο και είχαν αποπειραθεί να κλέψουν ηλεκτρολογικό εξοπλισμό από μια αποθήκη μέσα σε αγρόκτημα περιοχής της Πιερίας. Για όλα αυτά, σχηματίστηκε σε βάρος τους συμπληρωματική δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης και η έρευνα συνεχίζεται.

source

Related Posts