Καλαμαριά: 4 παρατάξεις ζητούν δημοτικό συμβούλιο για την επόμενη ημέρα της πανδημίας

Σε κοινή ανακοίνωση τεσσάρων παρατάξεων που συνυπογράφουν οι επικεφαλής τους, Θεοδόσης Μπακογλίδης, Άρης Τεμεκενίδης, Αβραάμ Περσίδης και Δημήτρης Αρκούδης, θέτουν από κοινού τρία σοβαρά θέματα, για την προστασία της τοπικής κοινωνίας, από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και τονίζουν πως η θετική ανταπόκριση από πλευράς Διοίκησης, είναι και αυτονόητη προϋπόθεση για την υπερψήφιση των προτάσεων του Δημάρχου!

Αναλυτικά το κείμενο

Τους τελευταίους 2 μήνες ζούμε όλοι μία πρωτόγνωρη κρίση. Μία κρίση υγειονομική, κοινωνική αλλά και οικονομική, η οποία δεν ξέρουμε μέχρι που θα φτάσει και ποιες θα είναι οι πραγματικές της συνέπειες.

Σ’ αυτήν την μεγάλη προσπάθεια ο Δήμος Καλαμαριάς πρέπει να είναι μπροστά και με άμεσες ενέργειες να στηρίξει τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε πως πρέπει ΑΜΕΣΑ να αποφασισθούν μέτρα από πλευράς Δήμου, τα οποία, σε κάθε περίπτωση, θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα απέναντι στις συνέπειες μιας παγκόσμιας κρίσης, που από υγειονομική, βλέπουμε μέρα μέρα, ότι μετατρέπεται σε οικονομική.

Οι παρατάξεις μας, πίεσαν με όσα μέσα διαθέτουν, να συζητηθούν όλα αυτά σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτως ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει προετοιμασμένους, Δήμο και κοινωνία, γι’ αυτό που προβλέπεται να συμβεί!

Σε αυτήν την περίσταση, δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές τακτικές. Γι’ αυτό και δηλώνουμε πως υπερψηφίζουμε την τελική πρόταση της διοίκησης με τις παρατηρήσεις και την πολιτική τοποθέτηση που θα καταθέσει η κάθε δύναμη, αλλά θέτουμε από κοινού, επιτακτικά 3 σοβαρά θέματα:

1. Δεν είναι δυνατόν από μια τέτοια απόφαση να απουσιάζουν οικονομικά και άλλα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των συνδημοτών μας και των επιχειρήσεων της πόλης μας, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ανεπανόρθωτα από την κρίση του κορονοϊού!
Καλούμε λοιπόν την διοίκηση και τον Δήμαρχο, ΑΜΕΣΑ, τις επόμενες μέρες, να συγκαλέσει εκ νέου Δημοτικό Συμβούλιο, για να αποφασίσουμε περί αυτού.
Καλούμαστε να εξαντλήσουμε οικονομικά και νομικά όλες τις δυνατότητες για την στήριξη της οικονομικής ζωής στην Καλαμαριά!

2. Επιβάλλεται, επιπροσθέτως, ο Δήμος μας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση!

3. Να οριστεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή παρακολούθησης και συντονισμού όλων αυτών των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε αυτό να εξασφαλίσει και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Η θετική ανταπόκριση στα τρία αυτά θέματα από πλευράς Διοίκησης είναι και αυτονόητη προϋπόθεση για την υπερψήφιση των προτάσεων του Δημάρχου!

Σε αυτές τις στιγμές όλοι μας, Δήμος και Κοινωνία στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων!

Συνεργασία για την Καλαμαριά – Επικεφαλής Θεοδόσης Μπακογλίδης
Καλαμαριά Πρώτη Ξανά – Επικεφαλής Άρης Τεμεκενίδης
Καλαμαριά που μας Αξίζει – Επικεφαλής Αβραάμ Περσίδης
Καλαμαριά Αλλιώς – Επικεφαλής Δημήτρης Αρκούδης

source

Related Posts