Ιδιοκτήτης καφετέριας γέμιζε με κοκαΐνη τα νότια προάστια

Κατ’ οίκον παραδόσεις με… delivery παρείχε το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, που δρούσε με «βιτρίνα» μια καφετέρια στα νότια προάστια, για να εφοδιάζει με την πανάκριβη άσπρη σκόνη τους εκλεκτούς (και μυημένους) πελάτες του από την υψηλή κοινωνία της περιοχής, οι οποίοι παρέμεναν αναγκαστικά έγκλειστοι στις πολυτελείς κατοικίες τους, λόγω των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού!

Ο ίδιος ο 29χρονος Αλβανός, ιδιοκτήτης της καφετέριας που λειτουργούσε στη λεωφόρο Κύπρου της Αργυρούπολης, αναλάμβανε να παρέχει τις έξτρα υπηρεσίες, παραδίνοντας πόρτα πόρτα τα «φιξάκια» κοκαΐνης στους πελάτες με τα φουσκωμένα πορτοφόλια, οι οποίοι πλήρωναν αδρά την εξάρτησή τους.

Τέλος στο delivery της κόκας έβαλαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Γλυφάδας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, που σταμάτησαν για έλεγχο το μηχανάκι, μάρκας Honda Astrea, στο οποίο επέβαινε, στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Ελευθερίου Βενιζέλου στη Γλυφάδα, λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου, και ενώ πήγαινε την «παραγγελία» σε έναν πελάτη.

Ο αλλοδαπός έφερε την απαραίτητη άδεια για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση ως εργαζόμενος καταστήματος που εξυπηρετεί πελάτες με μεταφορά κατ’ οίκον. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι το μηχανάκι ανήκε σε 42χρονο ομοεθνή του, ο οποίος είναι καταχωρισμένος ως σεσημασμένος, με ιδιαίτερα βαρύ ποινικό μητρώο. Κατά την παραμονή του 29χρονου Αλβανού στο σημείο ελέγχου οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι έδειχνε χαρακτηριστική νευρικότητα και τους προκάλεσε υποψίες.

Σωματική έρευνα
Έτσι προχώρησαν σε σωματική έρευνα, που αποκάλυψαν ότι, εκτός από καφέδες, μετέφερε και πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη έτοιμες προς πώληση! Μαζί με τον 29χρονο Αλβανό συνελήφθη και η 22χρονη φίλη του, ενώ ακολούθησαν έρευνες με εκπαιδευμένο σκύλο στο μαγαζί και στο σπίτι του στα νότια προάστια, όπου κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και «φιξάκια» που προόριζε για διάθεση.

Όπως αποδείχθηκε από την περαιτέρω έρευνα, ο 29χρονος Αλβανός ντίλερ και ιδιοκτήτης της καφετέριας έκανε κατ’ οίκον παραδόσεις, καθώς φρόντιζε να είναι ικανοποιημένοι ακόμη και στην καραντίνα οι πελάτες του με τα… ευαίσθητα ρουθούνια. Η επιβολή περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού δεν επέτρεπε στους πολίτες τις ελεύθερες μετακινήσεις μεταξύ διαφορετικών δήμων. Όμως, στην περίοδο της καραντίνας οι πελάτες με τα έντονα πάθη και τις εξαρτήσεις αναζητούσαν περισσότερο από ποτέ τη λευκή τους ψευδαίσθηση.

Ο Αλβανός αξιοποίησε το «παραθυράκι» με το οποίο οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις on the go, όπως τα καφέ, μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα για την κάλυψη των αναγκών των πελατών τους, οι οποίοι παραμένουν έγκλειστοι στα σπίτια τους. Ετσι, λοιπόν, έστησε ένα δίκτυο, που, μαζί με τις διανομές καφέ, παρείχε και παράλληλες «υπηρεσίες» διανομής κοκαΐνης στην πελατεία του, που κατοικεί σε πολυτελείς βίλες στις περιοχές της Βούλας, της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Γλυφάδας έχουν σχηματίσει ποινική δικογραφία, ενώ συνεχίζουν την έρευνα για να εντοπίσουν τόσο τους προμηθευτές όσο και την ατζέντα του 29χρονου με τους πελάτες που ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν ακριβά τις απαιτήσεις τους για την προμήθεια κοκαΐνης.

source

Related Posts