“Η κυβέρνηση έδεσε τη χώρα με το 5ο Μνημόνιο” (Δείτε το βίντεο)

Για πέμπτο μνημόνιο με το οποίο δένεται η χώρα μας από την περασμένη Πέμπτη 9 Απριλίου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25, το οποίο προσθέτει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάστηκε ως «παράνομα» μετακινούμενος στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής προσπάθειας αντιπερισπασμού μέσω λάσπης.

«Την περασμένη Πέμπτη 9η Απριλίου η κυβέρνηση έδεσε τη χώρα με το 5ο Μνημόνιο. Το έκανε μέσω του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος στο Eurogroup της 9ης Απριλίου συναίνεσε σε νέο δάνειο από το ταμείο της τρόικας (τον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας – ΕΜΣ), «πουλώντας» έτσι το θεραπευτικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη ευρωομόλογο – το οποίο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει μαζί με άλλους 8 Πρωθυπουργούς και Προέδρους συναισθανόμενος την καταστροφή που έρχεται» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25.
Και προστίθεται: «Ο ΥπΟικ σηματοδότησε στη Γερμανία και στην Ολλανδία την συνθηκολόγηση της ελληνικής κυβέρνησης με το 5ο Μνημόνιο πριν ακόμα ξεκινήσει το Eurogroup – στο οποίο, έτσι, προσήλθε ως θλιβερός παρατηρητής».

Στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Την περασμένη Πέμπτη 9η Απριλίου κατέρρευσε πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και εν γένει του Μνημονιακού Τόξου, ότι πηγαίνοντας συναινετικά με το Eurogroup η Ελλάδα θα ορθοποδήσει. Ακόμα και φιλοκυβερνητικοί σχολιαστές εκείνη τη μέρα έλεγαν ότι ίσως χρειαζόταν ένας Βαρουφάκης στο Eurogroup».

Όσον αφορά δε το ζήτημα που προέκυψε προσφάτως με τη μετακίνηση του Γιάνη Βαρουφάκη, στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ήταν μια δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση και την τρόικα εσωτερικού που τόσα πολλά επένδυσαν, από το 2015, στην δαιμονοποίηση του ΟΧΙ και του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 προσωπικά. Για αυτό και έκαναν αυτό που ξέρουν: Αντιπερισπασμό μέσω λάσπης. Στόχος τους; Αντί να συζητείται η συνθηκολόγηση στο Eurogroup και το στυγνό 5ο Μνημόνιο που αποκάλυψε την Πέμπτη 9η Απριλίου στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, να λοιδορηθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης επειδή… τόλμησε να πάει στη Βουλή, παρουσιαζόμενος ως «παράνομα» μετακινούμενος. Κι όταν συνειδητοποίησαν ότι η δική τους Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξαιρεί (ως οφείλει η μη κατάλυση του Κοινοβουλευτισμού) τους βουλευτές από την απαγόρευση μετακίνησης, πέρασαν σε νέα μορφή λάσπης επιστρατεύοντας ψεύδη περί μη συμμόρφωσης με ελέγχους λιμενικών κλπ.

»Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποφασίσει αν, στην προσπάθειά τους να συγκαλυφθεί το 5ο Μνημόνιο στο οποίο ενέδωσαν την περασμένη Πέμπτη 9η Απριλίου, θα συρθεί στην υπονόμευση του Κοινοβουλευτισμού από υπουργούς του όπως ο κ. Πέτσας (ο οποίος είχε το θράσος να ζητήσει από τον κ. Βαρουφάκη να ζητήσει συγγνώμη που έπραξε το κοινοβουλευτικό του καθήκον) και ο κ. Πλακιωτάκης (ο οποίος συμπράττει στην λάσπη καλύπτοντας υπέρβαση καθήκοντος αξιωματικού του Λιμενικού). Η επιλογή δική του».

Τέλος, το ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή του την Πέμπτη 9η Απριλίου ως αποφράδα μέρα για τον ελληνικό λαό, σταθμό στην ιστορία της δεκάχρονης χρεοδουλοπαροικίας μας και, ταυτόχρονα, την ημέρα που η λάσπη μετετράπη από μία πανικόβλητη κυβέρνηση από όπλο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης σε όπλο κατά του ίδιου του κοινοβουλευτισμού.

 

source

 

Στις 18 Μαΐου 2017, ψηφίζεται ο νόμος 4472/2017, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από μέρος του Τύπου ως τέταρτο μνημόνιο.

Το πολυνομοσχέδιο περιελάμβανε μέτρα ύψους 5.396 δις ευρώ.
Το 2019 καταργείται το ΕΚΑΣ
Καταργείται η έκπτωση παρακράτησης εισοδήματος
Μείωση του αφορολογήτου έως και στα 5.700 ευρώ
Περικοπή κατά 50εκ ευρώ στο επίδομα θέρμανσης ενώ καταργείται η επιδότηση νεοεισερχόμενων, προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων
Αύξηση από 14% σε 17% η εισφορά των αγροτών
Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων
Ανάθεση της συμμετοχής του δημοσίου στο υπερταμείο των ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελληνικές Αλυκές, ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ, Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, HELEXPO, Hellenic Duty Free Shops, ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ

 

Related Posts