Η Κίνα αρνείται να αναγνωρίσει τη νίκη του Μπάιντεν

Η Κίνα αρνήθηκε να συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν ως νικητή των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, αναφέροντας ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν έχει ακόμη καθοριστεί..

Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες, πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες συγχαίρουν τον Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις, αφού οι Δημοκρατικοί ανακηρύχθηκαν νικητές και ξέσπασαν αυθόρμητοι εορτασμοί σε όλες τις αμερικανικές πόλεις.

Τα τέσσερα χρόνια του Τραμπ στον Λευκό Οίκο σημαδεύτηκαν από έναν δαπανηρό εμπορικό πόλεμο και ολοένα και πιο παγωμένες σχέσεις με την Κίνα, με τις δύο δυνάμεις να ξεκινούν τομείς από την ευθύνη για την πανδημία Covid-19 στο ρεκόρ ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Πεκίνου στο Σινγιάνγκ και το Χονγκ Κονγκ.

Ωστόσο η Κίνα συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και του Μεξικού είναι οι χώρες που δεν έχουν συγχαρεί τον εκλεγμένο Πρόεδρο .

“Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα καθοριστεί σύμφωνα με τους νόμους και τις διαδικασίες των ΗΠΑ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Wang Wenbin, σε τακτική ενημέρωση.

Related Posts