Εμβολιασμοί «μαϊμού»: 40.000 πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας όπου ζουν 6.000 άνθρωποι!

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά, και εφόσον επιβεβαιωθούν περιγράφουν μια επιχείρηση έκδοσης χιλιάδων ψεύτικων πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της Covid-19, μέσα από ένα κύκλωμα με έδρα το Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα αλλά πλοκάμια ως τη βόρεια Ελλάδα· ενα κύκλωμα που έρχεται να βάλει μια βόμβα αξιοπιστίας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, το οποίο ήδη έχει υπονομευτεί από την περιορισμένη ανταπόκριση των πολιτών, αλλά και συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων, όπως για παράδειγμα είναι οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί. Οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν τα τελευταία 24ωρα ευρεία έρευνα για την υπόθεση στο ΚΥ Παλαμά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η φερόμενη ως δράστις διοικητική υπάλληλος φέρεται να είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαινε στην επιβεβαίωση των εικονικών εμβολιασμών. Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ το βράδυ της Κυριακής, είναι στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας εμφανίζονται να έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τους 6.000! Τα επιπλέον εμβόλια, τα περισσότερα φαίνεται να έχουν γίνει σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη συγκεκριμένη περιοχή καταγωγής της συγκεκριμένης δοικητικής υπαλλήλου. Οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να έδινε σε συντοπίτες της τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μόνο τον Αύγουστο φαίνεται ότι τουλάχιστον 47 «εμβολιασθέντες» έχουν εμβολιαστεί εικονικά, αλλά εικάζεται πως ο αριθμός των πλαστών πιστοποιητικών είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη και τους προηγούμενους μήνες. Οι δικαστικές αρχές από τους συγκεκριμένους κωδικούς έχουν διαπιστώσει την ταυτότητα του χρήστη που φαίνεται να οδηγούν σε συγκεκριμένη νοσηλεύτρια η οποία θα δώσει εξηγήσεις τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορονοϊού. Έτσι θα μπορεί να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων. Αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι –τουλάχιστον 47- εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα προκύπτει οικονομική συναλλαγή, ενώ θα ερευνηθεί αν υπάρχει ευρύτερο κύκλωμα. Υπό αυτό το πρίσμα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες. Ωστόσο άφαντη παραμένει η υπάλληλος που φέρεται να έχει κάνει τους εικονικούς εμβολιασμούς. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από λίγες ημέρες όταν οι εμβολιασμοί 24ωρου έκλεισαν αλλά περίσσευαν δύο εμβόλια, στοιχείο που φαίνεται να πρόδωσε την ύπαρξη μιας επιχείρησης εικονικών εμβολιασμών.

Ετσι ξεκίνησε η διαδικασία ειδοποιήθηκε η διοίκηση του ΚΥ και στη συνέχεια η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και έγινε η ΕΔΕ. Τη Δευτέρα ο διοικητής της ΥΠΕ Φώτης Σερέτης θα καταθέσει τα πρώτα στοιχεία στον εισαγγελέα Καρδίτσας τα πρώτα στοιχεία. Σημειώνεται όμως ότι θα κάνει και μηνύσεις στα δεκάδες άτομα που γνώριζαν ότι έχουν πλαστό πιστοποιητικό και κυκλοφορούν γνωρίζοντας ότι μπορούν να μολύνουν με τον ιό, κάτι που έχει ζητήσει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης Ο κ. Πλεύρης προανήγγειλε νέο πιο αυστηρό νόμο που θα περιλαμβάνει το αδίκημα των εικονικών εμβολιασμών. «Έρχεται ειδικός νόμος για μαϊμού εμβολιασμούς» τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ. Ωστόσο ακόμα και αν έρθει ο νόμος δεν ισχύει για τα αδικήματα που φαίνεται ότι διαπράχτηκαν στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας.

Πηγή: Protagon.gr