Εκλογές: Η περίπτωση της δημοτικότητας του Κασιδιάρη

Όσο περνάει ο καιρός πληθαίνουν οι φωνές πολλών Ελλήνων που θέλουν να δούνε μέσα στην βουλή τον Ηλία Κασιδιάρη.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι  έχει το δικό του πολιτικό κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα.

Σημαντικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να επιφέρουν οι βουλευτικές εκλογές του 2023 αν σκεφτεί κανείς ότι πιο δημοφιλής απ’ όλους τους αρχηγούς είναι ο Ηλίας  Κασιδιάρης
Αν δει κάποιος στο youtube, οι ακόλουθοι του Ηλία Κασιδιάρη ανέρχονται σε 120 χιλιάδες..

Ας  μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν φυλακισμένο που δεν προβάλλεται από κανένα κανάλι .

Γι’αυτό και υπάρχει ΕΝΤΟΝΟΣ προβληματισμός.

Η πρόταση Αλιβιζάτου για απαγόρευση και τα ποσοστά των κομμάτων που επηρεάζουν την αυτοδυναμία.

Το νομικό πείραμα είναι δύσκολο, αφού το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά το δικαίωμα του εκλέγεσθαι μόνο στους αμετάκλητα καταδικασθέντες.

Πριν από λίγο καιρό ο γνωστός συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος επανήλθε στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν ανακόλουθο να κατέβουν στις προσεχείς εκλογές καταδικασμένοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς δεν καταδικάστηκαν για τα ιδεολογικά τους πιστεύω, αλλά γιατί διέπραξαν εγκληματικές πράξεις, πολλοί εξ’αυτών ως διευθυντές.

Μάλιστα, έδειξε και τον δρόμο στην κυβέρνηση, αλλά και τη Βουλή, προτείνοντας μία νομοθετική πρωτοβουλία. Μία πρόβλεψη δηλαδή ότι οι συνδυασμοί των “Ελλήνων” ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος, στους οποίους θα συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα καταδικασμένα έστω και πρωτόδικα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, είναι παράνομοι και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ανακυρηχθούν από τον Άρειο Πάγο.

Η επιθυμία να στηρίξουν χιλιάδες Έλληνες το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι συνειδητή?

Η μιλάμε για δυσαρεστημένους πολίτες -ψηφοφόρους που απλά θέλουν να αντιδράσουν ?

Το σίγουρο είναι ότι χιλιάδες Έλληνες ήδη αποδοκιμάζουν τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών γιατί προβλήματα όπως η οικονομία και η εγκληματικότητα έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Κάποιες ιστοσελίδες μιλάνε για είσοδο του Κασιδιάρη στη βουλή με ποσοστό 4%-5%

Την ίδια ώρα, ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις εκλογές, τις οποίες ο Κ. Μητσοτάκης έχει τοποθετήσει την άνοιξη του 2023 ειναι ακόμη μακρύς και πυκνός. Ουδείς γνωρίζει τις επιπλέον συνέπειες του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης και κυρίως του αντίκτυπου που θα έχει στους πολίτες, οι οποίοι και αποτελούν τον τελικό κριτή.

Με αυτό το σκεπτικό, ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός ενός κόμματος όπως οι “Έλληνες”, η ψήφος στο οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως ψήφος διαμαρτυρίας (και όχι κατ’ανάγκην ως το πιστεύω κάποιων ψηφοφόρων) θα εξυπηρετούσε την κυβέρνηση, βουλευτές και στελέχη της οποίας οργώνουν ήδη την Ελλάδα, αφού μετά την ΔΕΘ άνοιξε ατύπως η προεκλογική περίοδος..

 

 

Related Posts