Εαν χρειαστεί, μάθημα τα Σάββατα και πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο

Όλα τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο παιδείαςανέλυσε η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική χρονιά.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Open, υποστήριξε ότι έχουν μελετηθεί όλα τα σενάρια και υπάρχουν λύσεις.
Για την περικοπή της ύλης και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα και τα Σάββατα τόνισε:

«Με βάση τα δεδομένα που έχουμε πει τα σχολεία θα ανοίξουν 26 Μαρτίου. Αν γίνει κάτι τέτοιο όλα καλά.Θα υπάρξει περικοπή περιπάτων και σμίκρυνση της ωριαίας μάθησης από 45 σε 35 λεπτά. Αν διαρκέσει περισσότερο, τότε πάμε σε επέκταση του σχολικού έτους και μετακύλιση των πανελλαδικών. Έτσι, αν διαρκέσει 2-3 εβδομάδες θα έχουμε ήπια μέτρα. Αν διαρκέσει παραπάνω από 3 εβδομάδες θα πάρουμε πιο δραστικά μέτρα. Η σχολική χρονιά και η ακαδημαϊκή χρονιά δεν χάνεται. Για το εάν θα γίνουν μαθήματα τα Σάββατα , θα το δούμε ανάλογα με πόσο έδαφος θα έχουμε χάσει.Δεν έχουμε διακοπές για τα παιδιά επειδή τα σχολεία είναι κλειστά. Οι οδηγίες του Υπ.Υγείας περιλαμβάνουν και τους νέους»

Σε ερώτηση μάλιστα τι θα γίνει με τις πανελλαδικές είπε: «Οι πανελλαδικές θα γίνουν όσο πιο κοντά στην αρχική ημερομηνία. Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο; Δεν αποκλείεται».

Όσον αφορά για τα εξ΄αποστάσεως μαθήματα τόνισε «παρόλο που τα σχολεία έκλεισαν, τα μαθήματα συνεχίζονται. Κάναμε χθες μάθημα με μαθητές Γ΄Λυκείου εξ’ αποστάσεως. Από τη Δευτέρα ξεκινούν μαθήματα εξ΄αποστάσεως σε μαθητές Γ΄Λυκείου. Είμαστε απολύτως έτοιμοι.Ο Διευθυντής θα καταρτίζει το πρόγραμμα για τους μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές. Σημαντικό είναι να διατηρηθεί η στενή επαφή μαθητών -καθηγητών. Θα δίνετε έμφαση σε ορισμένα σημεία της ύλης. Και στα ΙΕΚ θα γίνεται το ίδιο».

ΠΗΓΗ

Related Posts