Δρόσος Τσαβλής: Εμβολιάστηκαν συγγενείς μου για να μην πεταχτούν τα εμβόλια

Δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο Δ. Τσαβλής

Δήλωση ενώπιον των δημοσιογράφων για το ζήτημα που προέκυψε με εμβολιασμούς εκτός λίστας σε ιδρύματα στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δρόσος Τσαβλής, τονίζοντας πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Ο κ. Τσαβλής απαντώντας σε ερωτήσεις υποστήριξε πως «ήμουν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Δεν ήμουν πρόεδρος της παράταξης του δημάρχου. Θεωρώ ότι ήμουν δίκαιος. Ότι άφηνα χρόνο να μιλάει ο καθένας και ίσως αυτό ενόχλησε. Μπορεί να ενόχλησε ότι τον χρόνο που πέρασε ξετυλίχθηκε η επιστημονική μου ιδιότητα, με αποτέλεσμα να προβληθώ πολύ».

Όσον αφορά το αίτημα του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα για παραίτησή του, σχολίασε πως «ο δήμαρχος υπερέβη εαυτόν. Έθεσε την ηθική μου σε αμφισβήτηση». Πρόσθεσε μάλιστα πως ο κ. Ζέρβας «ήθελε να απαλλαγεί από την παρουσία μου στο δημαρχιακό μέγαρο»

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Τσαβλής αναφέρει:

«Βρίσκομαι μπροστά σας σήμερα, αρχικά, σαν υγειονομικός και δευτερυόντως με την πολιτική μου ιδιότητα. Άλλωστε ως υπεύθυνος υγειονομικός παρευρέθηκα στη διαδικασία του εμβολιασμού του Ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμονας» κατά την οποία δεν εμβολιάστηκα ο ίδιος όπως λανθασμένα αναφέρθηκε.

Το Ίδρυμα Άγιος Παντελεήμονας είναι υποκατάστημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και φιλοξενεί περίπου 250 περιθαλπτόμενους (κατάκοιτους, παραπληγικούς και χρονίως πάσχοντες). Από αυτούς ήταν στη λίστα να εμβολιαστούν οι 180. Εμβολιάστηκαν όλοι, καθώς και 69 άτομα του προσωπικού που είχαν δηλώσει επιθυμία να εμβολιαστούν. Αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν από τους περιθαλπτόμενους είτε νοσηλεύονταν είτε δεν υπήρχε συγκατάθεση των συγγενών τους.

Με το Ίδρυμα Άγιος Δημήτριος και στο οποίο δημιουργήθηκε το ζήτημα με τους εμβολιασμούς των ΑΜΕΑ δεν έχω καμία σχέση, ούτε ιατρική ούτε επαγγελματική, ούτε διοικητική και επομένως δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα για τα συμβάντα που δημοσιέυτηκαν.

Αυτό που μπορώ να σας πως αφορούν το Ίδρυμα Άγιος Παντελεήμονας.

Η διαδικασία του εμβολιασμού έγινε στις 25/1/21 όσον αφορά την 1η δόση. Τον εμβολιασμό πραγματοποίησε κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με βάση τη λίστα ατόμων που έδωσε το Ίδρυμα. Εγώ παρευρέθηκα εκεί μαζί με άλλους ιατρούς του Ιδρύματος ως πνευμονολόγος για την περίπτωση που εμφανιζόταν κάποια παρενέργεια στους εμβολιαζόμενους.

Το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εμβολιασμών αργά το μεσημέρι γύρω στις 16:00 αφού είχαν εμβολιαστεί όλοι οι εγγεγραμένοι στη λίστα. Μας ενημέρωσαν επίσης ότι υπήρχαν 17 ακόμα εμβόλια από τη λίστα των εργαζομένων.

Όταν ρωτήθηκε το κλιμάκιο εάν εφαρμόζεται η εγκύκλιος από 18/1/21 που αφορά στην ύπαρξη συμπληρωματικής λίστας ενημερωθήκαμε ότι δεν υπήρχε, διότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ»

Για να μην πεταχτούν τα εμβόλια όπως ανέφερε ο κ. Τσαβλής κλήθηκαν τρίτα άτομα που θα μπορούσαν να βρεθούν στο χώρο του ιδρύματος εντός της επόμενης μισής ώρας και στο πλαίσιο αυτό εμβολιάστηκαν δύο συγγενικά του πρόσωπα. Ακόμη κι έτσι ωστόσο πετάχτηκαν 5 εμβόλια πρόσθεσε.

Στη δήλωσή του μάλιστα καταλόγισε άγνοια για τη λειτουργία του εμβολίου στο δήμαρχο και πολιτική σκοπιμότητα για το γεγονός ότι ζήτησε την παράιτησή του.

Οφείλω να σας ενημερώσω ότι τα εμβόλια της

Κλείνοντας ο κ. Τσαβλής πρόσθεσε πως αύριο θα ενημερώσει και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Ακούστη το βίντεο που ίδιος παραδέχεται με την ερώτηση του προς στους δημοσιογράφους

” πιστεύετε ότι δεν πετάγονται εμβόλια?”

typosthes.gr

 

Related Posts