Γεωργιάδης: Επιστροφή στην κανονικότητα μόνο μετά το εμβόλιο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε σήμερα ότι κάποια περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
Μιλώντας στους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο στον Alpha, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, αν και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες. «Να είστε σίγουροι πως ό,τι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε και για το σήμερα και για το αύριο. Έχουμε ένα πλάνο, πάνω σε ένα βασικό σενάριο και έχουμε περιμέτρους, ευνοϊκότερους ή το αντίθετο», επισήμανε.

Η χαλάρωση των μέτρων
Αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι: «Καταλαβαίνω την αδημονία του κόσμου για την επιστροφή στην παλιά ζωή και δεν σας κρύβω ότι σαν υπουργείο Ανάπτυξης θέλουμε να ανοίξουν τα μαγαζιά γιατί για την οικονομία κάθε μέρα είναι καταστροφή. Όμως δεν πρέπει να χάσουμε τον πρώτο μας στόχος που είναι να νικήσουμε τον ιό. Ο ιός δρα αναπάντεχα και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε από τον κεντρικό μας στόχο. Σαν υπουργείο Ανάπτυξης, όταν οι ειδικοί μας υποδείξουν τη χαλάρωση τα την εφαρμόσουμε αμέσως.

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο στην κανονική μας ζωή. Θα υπάρχουν μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, αποστάσεις, όλα αυτά θα είναι απαραίτητα. Αυτοί οι κανόνες θα υπάρχουν για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα.

Θα πάμε βήμα-βήμα στη χαλάρωση και η πειθαρχεία πρέπει να συνεχιστεί».

Τα οικονομικά μέτρα
Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η οικονομική ενίσχυση της αγοράς εξαρτάται από τα χρήματα που θα δώσει η ΕΕ: «Για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα για την ενίσχυση της αγοράς: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να δούμε πόσους πραγματικούς πόρους θα διαθέσει η Ευρώπη. Χρήματα από την Ευρώπη δεν έχουμε πάρει ακόμα, το μόνο που έχει γίνει είναι να μας δώσουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το ΕΣΠΑ με πιο δημιουργικό τρόπο. Τα εργαλεία που φτιάχνουμε αυτή τη στιγμή είναι από δικά μας λεφτά. Πρέπει να δούμε το ταμείο μας και να είστε βέβαιο ότι δεν θα αφήσουμε κανένα πόρο ανεκμετάλλευτο».

πηγή

Related Posts