Βέροια: Στην τελική πορεία η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου

Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής του οδεύει το βαλτωμένο έργο της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Βέροιας.

Όπως γνωστοποίησε ο διοικητής, Ηλίας Πλιόγκας, «από σήμερα Πέμπτη το ατσαλένιο ικρίωμα του τεράστιου γερανού, που χρόνια τώρα στοιχειώνει την εικόνα του βαλτωμένου έργου της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Βέροιας, θα είναι παρελθόν.

Παρελθόν όμως, αποτελεί η ανευθυνότητα, η ανικανότητα και κυρίως οι μικροκομματικές σκοπιμότητες που στέρησαν εδώ και χρόνια από τους πολίτες της Ημαθίας και της ευρύτερης περιοχής ένα τόσο σημαντικό έργο που από την πρώτη στιγμή διέθετε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αν και είχαμε να παλέψουμε μ’ όλα τα προβλήματα της υγειονομικής κρίσης, δεν χάσαμε ούτε στιγμή.

Με την συνεργασία των Κτιριακών Υποδομών που έχουν την επίβλεψη του έργου, την αμέριστη συνδρομή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και την στήριξη της 3ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, επιλύσαμε σωρεία προβλημάτων, που στερούσαν την δυναμική των εργασιών.

Στα τέλη Φεβρουαρίου σε μια παραγωγική συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών κ. Δημήτρη Γιάνναρη βάλαμε τις νέες βάσεις για την επανεκκίνηση και την τελική πορεία του έργου.

Λύσαμε χρόνια προβλήματα και στρεβλώσεις, επαναπροσδιορίσαμε στόχους και ιεραρχήσαμε προτεραιότητες για την επιτάχυνση των εργασιών ως την οριστική παράδοση.

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου, στην αρχή της πανδημίας, με κλιμάκιο της ΚΤ.ΥΠ και επικεφαλής τον κ. Σαρτζή Αναστάσιο, Προϊστάμενο του τμήματος Ιατρικών Έργων της ΚΤ.ΥΠ, επιθεωρήσαμε τους χώρους και επικαιροποιήσαμε τους νέους στόχους. Επιταχύναμε την παράδοση ηλεκτρομηχανολογικού και ιατρικού εξοπλισμού, ενώ διασφαλίσαμε νέο κύκλο χρηματοδοτήσεων.

Τον Απρίλιο με την συνδρομή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη επισπεύσαμε την παράδοση της οριστικής μελέτης για την αύξηση ηλεκτρικής ισχύος του νέου έργου. Μια μελέτη που κανείς τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν φρόντισε να ζητήσει, για να περάσει το έργο στην τελική φάση ολοκλήρωσής του.

Τη λύση της χρηματοδότησης δίνει και πάλι η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς το κόστος αυτού του εξαιρετικά σημαντικού υποέργου αναλαμβάνει εξολοκλήρου η Διαχειριστική Αρχή.

Δεν μένουμε άλλο πίσω.

Δεν συγχωρούμε όσους την προηγούμενη περίοδο χωρίς ίχνος ντροπής έπαιξαν μικροπολιτικά παιχνίδια με ένα έργο που είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την πρώτη ημέρα.

Προχωράμε σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία μ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προσηλωμένοι και απόλυτα αφοσιωμένοι στο καθήκον και την αποστολή μας». source