ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η Σπηλιά του Λήσταρχου Νταβέλη. Το μυστηριώδες κρησφύγετο.

H Σπηλιά του Νταβέλη ή μήπως.. Devil-ish; Από σπήλαιο των αγνών σε πύλη της κολάσεως. Δεισιδαιμονίες, παγανιστικές τελετές, συνωμοσίες και άλλα τέτοια όμορφα.

 

Η Σπηλιά του Λήσταρχου Νταβέλη

συντάκτης: George Fiorakis

Εξοπλιστήκαμε με μπόλικη διάθεση για μυστήριο και φαντασία, ουουυυ 666, είδαμε αφίσες I BELIEVE, video στο google που αποδεικνύει ότι μας πολεμάνε εξωγήινοι, λιώσαμε στον Λιακόπουλο και ξεκινήσαμε, καθημερινή για την Σπηλιά του Νταβέλη, στην Πεντέλη. Διασχίσαμε την Κηφισίας καθημερινή πρωί, με κίνηση τρομακτική σχεδόν όσο το Σπήλαιο, μετά στρίψαμε στο δρόμο της Πεντέλης και ανηφορίσαμε για τον λόφο. Θυμηθήκαμε μεταδυσκολίας τον χωματόδρομο δεξιά που οδηγούσε προς την σπηλιά. Με την βοήθεια του τεεεεράστιου τετράπατου τζίπ SUV του inExarchia, επειδή είμαστε και γνωστά καπιταλόνια, φτάσαμε στην σπηλιά (με τα πόδια..)
και μόνο για την θέα αυτή, αξίζει να πάτε
Στο ανέβασμα προς την σπηλιά

στο δρόμο προς τη σπηλιά
Στο ανέβασμα προς την σπηλιά του Νταβέλη

στο δρόμο προς τη σπηλιά
Στο ανέβασμα προς την σπηλιά του Νταβέλη

η σπηλιά
Η σπηλιά του Νταβέλη

Συχνά πυκνά αναρριχητές είναι στον κάθετο βράχο από έξω, αλλά αυτή την φορά ήμασταν μόνοι μας. Εμείς και τα ξωτικά. Υψόμετρο 720 μέτρα, στην Σπηλιά του Νταβέλη δίπλα στο εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό νοσοκομείο, στην κορυφή της Πεντέλης. Έξω, στο αποθηκάκι, ένα γκραφίτι από τον KLARK ο οποίος εκτός από τα γκραφίτι του στους τοίχους των Εξαρχείων σχεδίασε εκεί και τον μυθικό θησαυρό του Νταβέλη.

γκραφίτι του KLARK
Graffiti του Klark

ΟΥ 666 ΟΥ & Ιστορία του σπηλάιου

Φήμες και φήμες αυτή η σπηλιά, μέχρι και συνωμοσίες που σχετίζονται με το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Το μυστήριο πρέπει να ξεκίνησε το 60-70 με αναφορές για περίεργους θορύβους, μικρά εξωγηινάκια, φώτα και άλλα τέτοια. Λέγεται ότι διάφορα σύμβολα από τη σπηλιά που έχουν γίνει παλιότερα μετακινούνται σε άλλα σημεία. Σύμφωνα με το θρύλο, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου με τα δύο ιερά κτίστηκε για να ξορκίσει τα κακά πνεύματα που κρύβονται στα έγκατα της σπηλιάς. Η άποψη μας είναι ότι το εκκλησάκι με τα σπασμένα τζάμια και τους σταυρούς το “στοίχειωσε” ακόμη περισσότερο. Μέχρι και ομάδες μαύρης μαγείας χρησιμοποιούσαν τη σπηλιά για παγανιστικές τελετές. Ένα από τα σημαντικά που διατηρεί το σπούκι της υπόθεσης είναι η αντιβαρύτητα που συναντάμε σε σημεία του λόφου. Αφήνεις νεκρό το αυτοκίνητο και ανεβαίνει στην κατηφόρα..! Μάλλον που για όλο αυτό το τζέρτζελο ευθύνεται όχι τα μυστήρια αλλά η περίεργη και φανταστική φύση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Το ποσοστό της ραδιενέργειας επίσης στο έδαφος είναι λιγάκι ανεβασμένο σε σχέση με το κανονικό ποσοστό.

Στην αρχαιότητα υπήρξε ιερό του τραγοπόδαρου θεού Πάνα. Αργότερα ησυχαστήριο των μοναχών ¨Αμώμων¨ (“Αγνών & Αναμάρτητων”)  που είχαν εγκατασταθεί στην Πεντέλη. Από εκεί και το όνομα Σπήλαιο των Αμώμων. Επίσης ήταν το στόμιο, η πόρτα των αρχαίων λατομείων, για την παραγωγή μαρμάρου που έχουν ντύσει και τον Παρθενώνα. Στον Παρθενώνα ακούγεται ότι δεν έχουν ποτέ κάτσει περιστέρια ή πουλιά (αν δεν βαριόμασταν να πάμε ακρόπολη, θα κάναμε τους mythbusters).

μεγάλη εξυπνάδα να “διαρήξουμε” το εκκλησάκι όταν έπεσε η νύχτα και όχι νωρίτερα..
το σπούκι εκκλησάκι

———–

inexarchia