Αφιέρωμα «Σινεμά και μόδα» από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Τρεις κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο της διεθνούς μόδας, οι Κριστιάν Ντιόρ, Βίβιαν Γουέστγουντ και Μαρτάν Μαρτζελά αποκαλύπτονται μέσα από το νέο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης με τίτλο «Σινεμά και Μόδα: πίσω από τον καθρέφτη», που πραγματοποιείται στην on-line πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα 15 έως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν τρία ντοκιμαντέρ, το ένα σε πανελλήνια πρεμιέρα, ενώ κάθε ταινία θα συνοδεύει ένα εισαγωγικό βίντεο παρουσίασης από ανθρώπους που ασχολούνται με τη μόδα.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του συλλόγου Παλαιών Μαθητών και Φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 10:00 έως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 23.59
Τιμή εισιτηρίου: 3 euro.

Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι τα εξής:

Dior and I του Φρεντερίκ Τσενγκ (2014). Μεταφέρει το θεατή στον κόσμο του παγκοσμίου φήμης Γάλλου σχεδιαστή μόδας Κριστιάν Ντιόρ και στις πυρετώδεις εβδομάδες που προηγούνται της παρουσίασης της νέας κολεξιόν (πανελλήνια πρεμιέρα). Την ταινία παρουσιάζει η σχεδιάστρια Αλκμήνη Τριγωνάκη.

Γουέστγουντ: Πανκ, Είδωλο, Ακτιβίστρια, της Λόρνα Τάκερ (2018). Ένα ντοκιμαντέρ για τις πολλές και ταραχώδεις ζωές της εκκεντρικής και πρωτοπόρου σχεδιάστριας Βίβιεν Γουέστγουντ, όπως τις αφηγείται για πρώτη φορά η ίδια. Την ταινία παρουσιάζει ο σχεδιαστής Νίκος Δάλλας.

Μαρτάν Μαρτζελά – Με τα δικά του λόγια, του Ράινερ Χόλτσεμερ (2019). Ένα ντοκιμαντέρ για τον γνωστό και ως «Μπάνκσι της μόδας», Μαρτάν Μαρτζελά, που καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο επιδραστικούς σχεδιαστές της εποχής μας, παρότι δεν έχει αποκαλύψει ποτέ το πρόσωπό του δημοσίως. Την ταινία παρουσιάζει η σύμβουλος μόδας Δήμητρα Νάνου.

ΑΠΕΜΠΕ