Αυστραλία : Νάρκωνε γυναίκες και τις εξέδιδε – Τις μάρκαρε με τατουάζ ως ιδιοκτησία του

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η είδηση για έναν 35χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι – με τη βοήθεια φίλης του- νάρκωνε  αρκετές γυναίκες για να τις χρησιμοποιήσει ως «σκλάβες του σεξ».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 35χρονος Mathew Markcrow έδινε ναρκωτικά στις γυναίκες, τις ήλεγχε οικονομικά και τους έκανε τατουάζ για να φαίνονται ως «ιδιοκτησία του».

Η υπεύθυνη της ειδικής ομάδας ελέγχου της πορνείας, επιθεωρητής ντετέκτιβ Juliet Hancock, δήλωσε ότι τα εγκλήματα αποτελούν παράδειγμα σύγχρονης δουλείας.

«Έχουμε σοκαριστεί»

«Έχουμε σοκαριστεί, δεν νομίζαμε ότι αυτό συνέβαινε στην Αυστραλία, πόσο μάλλον στο Μπρίσμπεϊν», είπε.

Είναι κάτι που βλέπουμε ότι συμβαίνει στο εξωτερικό… είναι αρκετά δύσκολο να σοκάρεις την αστυνομία. Η υπόθεση όμως είναι πολύ τρομακτική και προσβλητική.»

Ο Mathew Markcrow και η Crystal Marie Sawyer, 23 ετών, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια έρευνας σε δύο ακίνητα, στο Νότιο Μπρισμπέιν και στο Mount Gravatt East.

Τέσσερις γυναίκες, μεταξύ 17 και 24 ετών, βρέθηκαν στο σπίτι του Mount Gravatt East, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι υπάρχουν περισσότερα θύματα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν επίσης κρυφές καταγραφές των σεξουαλικών πράξεων, ναρκωτικά και αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη σεξουαλικής δουλείας και οργανωμένης πορνείας.

«Δεν είχαν καταλάβει ότι έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης»

Η επιθεωρητής αποκάλυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες έκαναν τατουάζ στις γυναίκες – σκλάβες, για να τις σφραγίσουν ως ιδιοκτησία τους.

«Αυτό που ανακαλύψαμε επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας ήταν ότι είχαν τατουάζ, που τις χαρακτήριζαν ως ιδιοκτησία του ατόμου που τις είχε στρατολογήσει.»

Πηγή εικόνας: 7news.com.au

«Οι γυναίκες είναι πλέον ασφαλείς χάρη στις πληροφορίες από το κοινό και την επιμέλεια των αξιωματικών μας», είπε η αστυνομική επιθεωρητής.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλα θύματα που έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον ίδιο άντρα και τις ενθαρρύνω να εμφανιστούν και να επικοινωνήσουν με την αστυνομία.»

«Ορισμένες από αυτές δεν ξέρουν ότι έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης. Ήταν σίγουρα πολύ έντονα υπό την επήρεια ναρκωτικών. Δεν νομίζω ότι με κατάλαβαν καν χθες όταν τους μιλούσα», επεσήμανε η επιθεωρητής.

Τι είπε η συνεργός του

Ο 35χρονος άνδρας κατηγορείται για 10 αδικήματα, μεταξύ των οποίων για έκθεση σε δουλεία, παράνομη πορνεία, κατοχή ναρκωτικών, παράνομη κατακράτηση περιουσιών και παράνομη λήψη οπτικού υλικού, που παραβιάζει τον νόμο περί προσωπικού απορρήτου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Οι άνδρες που πλήρωναν για να έρθουν σε ερωτική επαφή με τις «σκλάβες του σεξ» δεν έδειχναν να γνωρίζουν ότι βιντεοσκοπούνται.

Η γυναίκα που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο φερόμενο κύκλωμα πορνείας, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση. Η Crystal Marie Sawyer κατηγορείται ότι εν γνώσει της ασκούσε τη δραστηριότητα της παράνομης πορνείας.

Ο εισαγγελέας της αστυνομίας Mark Hughes είπε στο δικαστήριο ότι η κα Sawyer παραδέχτηκε ότι είχε σχέση με τον κ. Markcrow και δήλωσε στην αστυνομία ότι ήταν «σαν μητέρα» για τις τέσσερις γυναίκες.

«Τις φρόντιζε και ασκούσε έλεγχο στα άλλα κορίτσια».

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 24 Φεβρουαρίου.

in.gr

Related Posts