Απόλλων Καλαμαριάς : Σαν σήμερα έφυγε η αθλήτρια Έφη Σιδηροπούλου

Η Έφη Σιδηροπούλου γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1977.

Ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 10 χρονών στο σύλλογο του Απόλλωνα Καλαμαριάς και από τα πρώτα μπασκετικά της βήματα ήταν συνέχεια στην κορυφή με την ομάδα της ενώ σε ατομικό επίπεδο πήρε μέρος σε τουρνουά με τις καλύτερες παίκτριες της Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο 1991-1992 κατακτά με τον Απόλλωνα το Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και παίρνει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων που γίνεται στην Καβάλα όπου ο Απόλλων καταλαμβάνει την Πέμπτη θέση στην τελική κατάταξη.

Την επόμενη περίοδο 1992-1993 βγαίνει πάλι πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης και παίρνει μέρος για δεύτερη συνεχή χρονιά Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων στην Χαλκίδα όπου ο Απόλλων κατακτά το Πρωτάθλημα Ελλάδος.

Εκεί σύμφωνα με την ψηφοφορία των προπονητών συγκαταλέγεται στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά.

Την ίδια χρονιά έρχεται και μία ακόμα διάκριση, αφού παίρνει το βάπτισμα του πυρός με τη συμμετοχή της στη γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Το 1994-1995 παίζοντας πλέον στις Νεάνιδες, βγαίνει πάλι πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης και παίρνει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Χαλκίδα όπου στέφεται για μία ακόμα φορά Πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Την ίδια χρονιά περνάει στην Γυμναστική Ακαδημία όπου τόσο σαν πρωτοετής όσο και σαν δευτεροετής έχει μια πολύ θετική παρουσία στο Πανεπιστήμιο.

Έχοντας πολύ μεγάλη συμβολή στα Πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Απόλλων στις Κορασίδες και Νεάνιδες και ξεκινώντας με την γυναικεία ομάδα του συλλόγου το 1992, καταφέρνει και από την περίοδο 1995-1996 έχει ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια του γυναικείου τμήματος.

Το ηλιόλουστο απόγευμα στις 7 Απριλίου 1996, αφήνει την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, έτσι ξαφνικά, σε ένα τραγικό τροχαίο ατύχημα, το οποίο σβήνει αναπάντεχα το χαμόγελο και τις ελπίδες λίγο πριν το Πάσχα, στα 19 της χρόνια.

Ο Σύλλογος από την άδικη απώλεια της αθλήτριας διοργάνωνε κάθε χρόνο τουρνουά καλαθοσφαίρισης στη μνήμη της.

northbasket

 

Related Posts