Απ’τον Ιούνη συζητούσαν να συμφωνηθεί φύτευση 30 εκατ.δένδρων-Οι καταγγελίες του Γιαννακόπουλου

Κ. Σκρέκας: 44 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 για την ενεργειακή μετάβαση – Φύτευση 30 εκατ.δένδρων

Σε ένα άρθρο της Ναυτεμπορικής το οποίον έχει αναρτηθεί από τον Ιούνη του 2021 πέσαμε σε ένα ενδιαφέρον ζήτημα 2 μήνες πριν της φωτιές που άφησαν πίσω τους στάχτη σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

«Συζητάμε για επενδύσεις της τάξης των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2030, για να μπορέσουμε να πετύχουμε την ενεργειακή μετάβαση της χώρας και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξουμε και να συμβάλουμε στους ευρωπαϊκούς στόχους, ώστε η Ευρώπη να μειώσει το 2030 τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 55%, οι οποίες ενοχοποιούνται για την μεταβολή του κλίματος στον πλανήτη και άρα της κλιματικής κρίσης».

Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης, στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου ανάπτυξης Regional Growth Conference που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όπως πρόσθεσε, «μέσα από τις επενδύσεις θα γίνει ό,τι χρειάζεται, όπως αναβάθμιση των ηλεκτρικών δικτύων και συστήματα αποθήκευσης, είτε με μπαταρίες είτε με αντλησιοταμίευση, για να έλθει η ανάπτυξη, διότι πάρα πολλά από αυτά τα έργα, θα δημιουργήσουν κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια πολλές θέσεις εργασίας».

Παράλληλα, ο Κώστας Σκρέκας επεσήμανε ότι «η ενεργειακή μετάβαση και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που δείχνει η Ελλάδα ότι έχει αναλάβει στην συνολική ευρωπαϊκή προσπάθεια, δίνει ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα και για τις υπηρεσίες που παρέχονται από την χώρα».

Όπως εξήγησε, «τα επόμενα χρόνια και οι Ευρωπαίοι πολίτες και οι πολίτες του κόσμου θα ελέγχουν πάρα πολύ καλά αυτά τα οποία θα αγοράζουν, είτε είναι προϊόντα, είτε είναι υπηρεσίες».

Όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι «υπάρχουν σχεδόν πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ για επιδοτήσεις και δάνεια, τα οποία θα στηρίξουν τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα και γενικά επενδύσεις οι οποίες προστατεύουν το περιβάλλον και έχουν να κάνουν με την προστασία της βιοποικιλότητας και την αναδάσωση».

Όπως είπε, σχετικά με την αναδάσωση, «προχωρούμε ένα τεράστιο έργο για την φύτευση 30 εκατομμυρίων δέντρων, κυρίως σε περιαστικές περιοχές και περιαστικά δάση, τα οποία έχουν καταστραφεί κατά το παρελθόν».

Επίσης, ανέφερε ότι «υπάρχουν δράσεις, όπως είναι η ενεργειακή εξοικονόμηση, το γνωστό πρόγραμμα “εξοικονομώ κατ΄ οίκον” και με αυτό προσπαθούμε να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπονται από το κτιριακό μας απόθεμα, διότι η Ελλάδα έχει παλιά σπίτια, αφού το 70% έως 80% αυτών έχουν κατασκευαστεί πριν από τις δεκαετίες του ‘90 και του 2000».

«Προωθούμε δημόσια δαπάνη δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτό θα μοχλεύσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να αναβαθμίσουμε τα σπίτια, να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, να μειώσουμε το λογαριασμό του νοικοκυριού και παράλληλα να αναθερμαίνουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό κλάδο για την ελληνική οικονομία, που είναι ο κλάδος της οικοδομής» συνέχισε ο υπουργός.

Σχετικά με τις λιγνιτικές μονάδες, ο Κώστας Σκρέκας είπε ότι «σύμφωνα με τα σχέδιά μας, όλα τα λιγνιτικά εργοστάσια θα έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του 2023, εκτός από ένα, την “Πτολεμαΐδα 5”, που θα μετατραπεί σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, το 2025».

Απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων, σχετικά με την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, είπε ότι «πρέπει να βλέπουμε ότι υπάρχουν και περιπτώσεις νοικοκυριών που δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος».

«Για αυτό το λόγο», συνέχισε, «ως υπεύθυνη και αλληλέγγυα κοινωνία, θα πρέπει να κάνουμε κάτι και για αυτές τις περιπτώσεις» και εξήγησε: «Εμείς λοιπόν σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για να εξαλείψουμε την ενεργειακή φτώχεια και το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να δημιουργήσουμε ένα “πράσινο” ενεργειακό δίχτυ ασφαλείας για τα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν δυσκολία να πληρώσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ή να πληρώσουν την ενέργεια που καταναλώνουν. Έτσι λοιπόν θα αξιοποιήσουμε την ηλιακή ενέργεια και μέσα από τις συνεργασίες που θα κάνουμε με δήμους και περιφέρειες, θα μπορέσουμε να στηρίξουμε αυτούς που έχουν ανάγκη».

Μιλώντας για την κλιματική κρίση, είπε ότι «δεν είναι κάτι μελλοντικό, αλλά ήδη έχει έλθει και επηρεάζει τις ζωές μας» και συμπλήρωσε: «Βλέποντας λοιπόν πως μία παγκόσμια υγειονομική κρίση, όταν πιάνει απροετοίμαστο τον πλανήτη μπορεί να προκαλέσει τέτοιες θεμελιώδεις αλλαγές στην καθημερινότητά μας, πρέπει να πάρουμε αφορμή από αυτό και να μην επιτρέψουμε σε μία επόμενη παγκόσμια κρίση, που ήδη έχει φτάσει, δηλαδή την κλιματική κρίση, να πιάσει τον πλανήτη απροετοίμαστο».

Παράλληλα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καταγγέλει σχετικά με τις καμμένες περιοχές

Σοβαρότατη καταγγελία από τον ισχυρό άνδρα της ΒΙΑΝΕΞ, για κόλπο που ετοιμάζεται πίσω από τις αναδασώσεις.

Βλέπετε ότι παντού μιλούν για ανεμογεννήτριες και επενδύσεις.

ΟΥΤΕ ένας δεν ανέφερε ότι η    ΧΟΝΤΡΗ κομπίνα    είναι στην ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ.

Έκαναν τροποποίηση νόμου αναδάσωσης που γράφουν «δασικά δένδρα ΚΑΙ    ΥΒΡΙΔΙΑ ΑΥΤΩΝ   ».

Τα υβρίδια αυτά είναι ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΑ δέντρα, όχι γόνοι της ελληνικής φύσης.

Όποτε πληρώνονται πνευματικά δικαιώματα σε εταιρείες όπως η B*@yer και η Syn*G*ent@.

Θα τα χρυσοπληρώσουμε εμείς.

Θα τρέξουμε όλοι οι εθελοντές και ο στρατός να τα φυτέψουμε νομίζοντας ότι βοηθάμε.

Και θα γεμίσουμε τα δάση μας…   δέντρα με ΜΠΟΛΙ.

Κοιτάξτε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «φύτευση 3 δις δέντρων ως το 2030».

Όσοι έχετε γνωστούς δημοσιογράφους προωθείστε να το βγάλουν.

Ακόμη και ο τρόπος εμφύτευσης είναι πατέντα (άρα πληρωμένος) για να προστατεύσει το υβρίδιο από τον ανταγωνισμό από τη φυσική χλωρίδα κάτω από την καμένη γη.

ΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΛΩΝΩΝ  Όχι στα υβριδικά !!

Related Posts