Μια δημοσίευση στο facebook που αξίζει να ακουστεί, αφορά σε ειδική παιδαγωγό δημόσιου δημοτικού σχολείου η οποία μέσα από την ανάρτηση της αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας της και όπως τονίζει σύμφωνα με τις εξετάσεις που έκανε ,προκλήθηκε από τη συχνή χρήση μάσκας.
Η ειδική παιδαγωγός διαγνώστηκε με μολυσματικό κηρίο, το οποίο αποτελεί εκδήλωση σταφυλοκοκκικής λοίμωξης, που προκλήθηκε απ’ την χρήση μάσκας . Μετά από την επίσκεψη της σε δερματολόγο ο ιατρός της χορήγησε φαρμακευτική αγωγή και ένα έγγραφο που της επιτρέπει την απαλλαγή απ’ την μάσκα εφ’ όρου ζωής.
Όπως αναφέρει η ίδια ,ο δερματολόγος δεν της έκρυψε ότι όλη αυτή την περίοδο που έχει επιβληθεί η χρήση μάσκας έχει διαγνώσει πολλούς ασθενείς με τη συγκεκριμένη λοίμωξη, ενώ μέχρι πρότινος αφορούσε κυρίως παιδιά και ηλικιωμένους.
Τι είναι το μολυσματικό κηρίο;
Οι βακτηριακές λοιμώξεις είναι συνήθως σταφυλοκοκκικής και στρεπτοκοκκικής αιτιολογίας.
Ενα μεγάλο ποσοστό υγιούς πληθυσμού αποικίζεται από τον χρυσίζοντας σταφυλόκοκκο, χωρίς περαιτέρω κλινικά ευρήματα.
Η ατοπική δερματίτιδα, θερμικά εγκαύματα, τραυματισμοί αλλά και καταστάσεις μειωμένης ανοσιακής κατάστασης (HIV λοίμωξη, αιματολογικά νοσήματα, μεταμοσχευθέντες συμπαγών οργάνων) προδιαθέτουν στην εμφάνιση λοίμωξης.
Το μολυσματικό κηρίο αποτελεί εκδήλωση σταφυλοκοκκικής λοίμωξης κυρίως σταφυλοκοκκικής (χρυσίζων σταφυλόκοκκος) και δευτερευόντως στρεπτοκοκκικής αιτιολογίας (group A). Προσβάλλει συνήθως παιδιά της πρώιμης παιδικής ηλικίας, άν και δεν αποκλείεται να εμφανιστεί σε όλο το φάσμα των ηλικιών.
Τι θα γίνει άν κάποιος δεν προχωρήσει σε λήψη θεραπευτικής αγωγής;
Το ενδεχόμενο μετάπτωσης της λοίμωξης σε κυτταρίτιδα, ερυσίπελας ή ακόμα και οστεομυελίτιδα, σηπτική αρθρίτιδα και σηψαιμία, δεν αφήνει επιλογές τον πάσχοντα, ο οποίος θα πρέπει να απευθυνθεί στον δερματολόγο για θεραπεία.
Ο ασθενής δεν θα πρέπει ο ίδιος να θέτει την διάγνωση καθώς οι δερματολογικές παθήσεις με παρόμοια κλινική εικόνα είναι πολλές και η κάθε μια απαιτεί διαφορετική προσέγγιση.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ και με τον υπόλοιπο κόσμο, πέρα απ’ τους δικούς μου ανθρώπους, κάτι που μου συμβαίνει αυτή την περίοδο. Δε συνηθίζω να δημοσιεύω στο διαδίκτυο σημεία της ζωής μου, παρόλα αυτά λόγω της προπαγάνδας, που ενισχύει την παράνοια της εποχής μας, θα ήθελα να σας παρουσιάσω την δική μου «ατυχία», γιατί θεωρώ ότι η ατομική ευθύνη δεν είναι μόνο το προσωπείο.
Εργάζομαι ως Ειδική Παιδαγωγός σε δημόσιο δημοτικό σχολείο και εχθές 2-11-2020 διαγνώστηκα με μολυσματικό κηρίο, το οποίο αποτελεί εκδήλωση σταφυλοκοκκικής λοίμωξης, που προκλήθηκε απ’ την χρήση μάσκας (για να προλάβω τυχόν κακόβουλα σχόλια, καθημερινά χρησιμοποιούσα μάσκα μιας χρήσης, την οποία άλλαζα με το πέρας των μαθημάτων). Ο δερματολόγος, που επισκέφθηκα, με ενημέρωσε ότι, από τότε που επέβαλαν την χρήση μάσκας , έχει διαγνώσει πολλούς ασθενείς με τη συγκεκριμένη λοίμωξη, ενώ μέχρι πρότινος αφορούσε κυρίως παιδιά και ηλικιωμένους. Μου χορήγησε φαρμακευτική αγωγή κι έχω έγγραφο που μου επιτρέπει την απαλλαγή απ’ την μάσκα εφ’ όρου ζωής.
Αυτό που θέλω να επικοινωνήσω είναι ότι το κράτος μου έχει επιβάλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας στον χώρο εργασίας μου και όχι μόνο, ως μέτρο πρόληψης για τον covid-19, ενώ διαπιστώνω και επιβεβαιώνομαι καθημερινά ότι αυτό το μέτρο όχι μόνο δεν είναι λειτουργικό, αλλά μπορεί αποδειχθεί επιβλαβές (ειδικότερα για τα παιδιά των μικρών τάξεων, που αδυνατούν σε κάθε περίπτωση να κάνουν σωστή χρήση μάσκας, παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών). Αντί αυτού η καραμέλα της ατομικής ευθύνης καλά κρατεί, ενώ το συντριπτικό ποσοστό των τάξεων αποτελείται από 20 παιδιά και πάνω, τα τμήματα έχουν συμπτυχθεί, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών, ενώ οι μάσκες, που στάλθηκαν καθυστερημένα απ’ το υπουργείο, απ’ τις οποίες αναλογούσε μια για το κάθε παιδί, δεν απευθύνονταν σε ανθρώπινο κεφάλι, αλλά στον Βουκεφάλα.
Ένας λογικός συλλογισμός πέρα απ’ την όλη ασυνέπεια και ασυναρτησία, που μας χαρακτηρίζει, δεν προϋποθέτει υψηλού επιπέδου νοητικές διεργασίες. Διαίρεση των τμημάτων (όπως εφαρμόστηκε και τον Ιούνιο χωρίς μάσκες), πρόσληψη των εκπαιδευτικών για τον σκοπό αυτό. Δύσκολα και παράλογα μέτρα; Μα τι λέω η τρελή;! Εδώ έχουν να χρηματοδοτήσουν τους «διαύλους επικοινωνίας» (κανάλια) και συνάδελφος μου εργάζεται σε σχολείο που στεγάζεται σε container.
Και για να επανέλθουμε σε ‘μένα, εγώ από ποιον θα αποζημιωθώ (φαρμακευτική αγωγή, γιατροί κ.λπ. ), που με τον ευτελή μισθό μου, με το ζόρι καλύπτω τις βασικές μου ανάγκες (ας μην πιάσω το θέμα των αναπληρωτών); Έχω αναγκαστεί να πάρω άδεια και να αφήσω τον μαθητή μου χωρίς υποστήριξη, κάτι που προκαλεί επιπτώσεις στο μαθησιακό περιβάλλον της τάξης μου.
Πέρα απ’ όλα αυτά, μόνο το τελευταίο δωδεκάωρο ήρθα αντιμέτωπη με την αγένεια και την ασέβεια δύο ηλικιωμένων γυναικών, που με θεώρησαν ανεύθυνη και μπήκαν στον κόπο να μου κάνουν παρατήρηση επειδή δεν φορούσα μάσκα, αγνοώντας την αποκρουστική εικόνα του προσώπου μου λόγω της λοίμωξης. Μιλάμε για πλύση εγκεφάλου!
Δεν είμαι αρνητής της μάσκας, υπό τον όρο η επιβολή της χρήσης της, να γίνεται σωστά και όχι σε περιβάλλοντα στα οποία ήδη υφίσταται, αλλά και προκαλείται επιπλέον υπολειτουργία. Το κείμενο μου αποσκοπεί στον προβληματισμό των συναδέλφων και συνανθρώπων μου. Με λυπεί το γεγονός ότι αρκούμαστε στην παραπληροφόρηση της οθόνης. Ας δούμε λίγο σφαιρικά την κατάσταση, γιατί κοιτώντας το δέντρο και όχι το δάσος θα χάσουμε στο τέλος αυτά που προσπαθούμε να διαφυλάξουμε. Τελικά έχουν όλα ένα αντίβαρο; Και με ποιο κριτήριο αποφασίζουμε ποια πλευρά της ζυγαριάς θα διαλέξουμε;
Αν συμφωνείς μαζί μου, μοιράσου και προβλημάτισε!