ΑΠΘ:Tσουνάμι καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή Γεωλογίας

Στην έναρξη προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης οδήγησαν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2016, μίλησε στο MEGA για τις καταγγελίες σε βάρος του.

Μάλιστα, αρνήθηκε όλα όσα του καταλογίζονται κι όπως δήλωσε σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Μετά τη συνέντευξη του καθηγητή στο ΜEGA κάτω από την ανάρτηση της φοιτήτριας υπήρξαν εκατοντάδες σχόλια στήριξης από συμφοιτήτριες και συμφοιτητές της.

Όλοι φαίνεται πως γνώριζαν, κανένας όμως δεν μιλούσε.

Τη συνέντευξη του καθηγητή σχολιάζει και η ίδια η καταγγέλλουσα. «Πραγματικά θλίβομαι με το θράσος αυτού του ανθρώπου. Βγαίνει να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε τόσες πολλές περιπτώσεις που υπάρχουν και θα ειπωθούν κι άλλες,, είμαι σίγουρη. Δεν έχει καν αντιληφθεί τις απεχθείς πράξεις του» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο τότε πρόεδρος των φοιτητών του τμήματος, το 2004, 20 χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία, αποκαλύπτει στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», πως ο συνταξιούχος καθηγητής είχε παρενοχλήσει την τότε κοπέλα του και νυν σύζυγό του.

Σημειώνεται ότι η πρώτη καταγγελία για τον συγκεκριμένο καθηγητή έγινε το 1984.

Ακολούθησαν περίπου 100 καταγγελίες. Ωστόσο καμία από τις φοιτήτριες δεν βρήκε τη δύναμη να το φτάσει μέχρι το τέλος. Κάποιες προτίμησαν ακόμα και να εγκαταλείψουν τη σχολή προκειμένου να μην υποκύψουν.

Επτά κοπέλες

Υπενθυμίζεται ότι επτά κοπέλες έχουν κάνει έγγραφες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από τον συγκεκριμένο καθηγητή, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για καθηγητή άλλου τμήματος στο ΑΠΘ.

megatv

Related Posts