Ανοίγουν οι λογαριασμοί του 53χρονου και της οικογένειας της 12χρονης

Έρευνα γίνεται στους λογαριασμούς τόσο του 53χρονου Ηλία Μίχου- που προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία στην υπόθεση με την 12χρονη στον Κολωνό– όσο και σε εκείνους της οικογένειάς του θύματος.

Ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ερευνά τόσο τους τραπεζικούς λογαριασμούς του 53χρονου, όσο και εκείνους της ανήλικης και της μητέρας της, η οποία συνελήφθη κατηγορούμενη για μαστροπεία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία, καθώς πρέπει να γίνει έρευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και χρηματικά εμβάσματα, καθώς και να γίνουν συγκρίσεις εισοδημάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Τι λέει η μητέρα για τα εμβάσματα

Σε δηλώσεις τους το βράδυ της Τετάρτης, οι δικηγόροι της οικογένειας αναγνώρισαν πως υπήρχαν μηνύματα ανάμεσα στη μητέρα της 12χρονης και τον κατηγορούμενο, όπως και ότι έχουν γίνει δύο εμβάσματα στον λογαριασμό της.

«Το ένταλμα σύλληψης είναι με την κατηγορία της μαστροπείας. Ο λόγος είναι επειδή βρέθηκαν κάποια μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο. Και υπάρχουν και δύο εμβάσματα, από αυτά που γνωρίζω χωρίς να έχουμε πάρει τη δικογραφία, τα οποία είχε κάνει το παιδί. Είχε πάρει το παιδί την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό και της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά, 20-25 ευρώ», δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας.

«Η μητέρα δεν ήξερε για τα εμβάσματα, αρνείται για τις κατηγορίες», συμπλήρωσε. «Πήρε την κάρτα και τον τραπεζικό λογαριασμό και τον έδωσε στον κατηγορούμενο και αυτός της έβαλε τα δύο μικροποσά σε αυτό τον λογαριασμό», πρόσθεσε αναφερόμενος στην 12χρονη.

Σε ερώτηση γιατί ο κατηγορούμενος κατέθεσε αυτά τα μικροποσά σε λογαριασμό, η κ. Ταραχοπούλου, επίσης δικηγόρος της οικογένειας απάντησε: «Προφανώς είχε σχέδιο, για να την ενοχοποιήσει».

Η ίδια ανέφερε ότι η μητέρα μετά τη σύλληψή της «κλαίει, λέει ότι θα αυτοκτονήσει, φοβάται μην της πάρουν τα παιδιά».

Σε ό,τι αφορά τη 12χρονη, ο κ. Λύτρας εξήγησε ότι θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση, για διάφορα θέματα που έχουν ανακύψει μετά την απολογία των κατηγορουμένων. Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα εξεταστούν και τα άλλα παιδιά της οικογένειας, όπως και πως θα αποκαλυφθεί πως πίσω από την υπόθεση κρύβεται κύκλωμα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη της μητέρας

Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη της μητέρας.

«Σε συνέχεια του από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου, συνελήφθη με ένταλμα, απογευματινές ώρες, σήμερα (12-10-2022), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονη ημεδαπή, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση».

ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Related Posts